Όχι στο τουρκικό αίτημα για τη δίωξη Έλληνα πιλότου λέει η Ελλάδα

Απερρίφθη από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας, το προ διμήνου αίτημα εισαγγελέα της Άγκυρας, με το οποίο ζητούσε η χώρα μας να συνδράμει δικαστικά, ώστε να ξεκινήσει διαδικασία αποζημίωσης εις βάρος ενός Έλληνα πιλότου, τον οποίο η Τουρκία εμπλέκει σε κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους (8-10-1996).

Το τουρκικό αίτημα έφτασε στο αρμόδιο Τμήμα Εκδόσεων και Δικαστικών Συνδρομών της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών πριν 2 μήνες περίπου. Σημειώνεται

πως επικεφαλής στο εν λόγω τμήμα είναι ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Άμεσα ξεκίνησε η προβλεπόμενη διαδικασία, με έγγραφο το οποίο απεστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να δοθεί απάντηση σχετικά με τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας και με το ερώτημα αν υπάρξει επιρροή σε αυτές με την ικανοποίηση η μή του τουρκικού αιτήματος.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας συγκλήθηκε έπειτα από την απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών και αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές της Τουρκίας ζητούσαν από την Ελλάδα να συνδράμει δικαστικά, για την πτώση του αεροσκάφους το 1996 από την οποία είχε σκοτωθεί ο Τούρκος κυβερνήτης Ναϊλ Ερντογάν και είχε τραυματιστεί ο συγκυβερνήτης Οσμάν Τσιτσικλί. Η υπόθεση ξεκίνησε με πρωτοβουλία συγγενών του νεκρού πιλότου και είχε υποστηριχθεί από τον επιζήσαντα κυβερνήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα