Ο Τσίπρας «τη βγαίνει» στον Μητσοτάκη και στα γερμανικά (video)

Μέχρι και γερμανικά ακούστηκαν σήμερα στη Βουλή, όταν ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη, απευθύνθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία

εν γένει, χρησιμοποιώντας μία γερμανική λέξη.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Στην πρώτη αξιολόγηση ο κ. Μητσοτάκης νέος τότε αρχηγός ενώ είχε πει «δεν βιάζομαι» τον πίεσαν διάφορα εκδοτικά συμφέροντα που βιάζονταν για τα δάνεια τους και άλλοι ακραίοι εντός της ΝΔ… σφύριζε αδιάφορα και άρχισε να λέει εκλογές. Το ίδιο επανέλαβε και στη 2η αξιολόγηση. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Ο κ. Μητσοτάκης τώρα επαναλαμβάνει το ίδιο.

Και τι έρχεται και λέει; Όταν επαναφέρει το ΔΝΤ την ίδια αξίωση όχι μόνο δεν βάζει πλάτη αλλά πηγαίνει στο Βερολίνο λίγο πριν την κρίσιμη διαπραγμάτευση και ρίχνει τα βάρη στην ελληνική πλευρά γιατί λέει καθυστερεί. Δεν το κάνει μόνο ο κ. Μητσοτάκης.

Το ίδιο έκαναν και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στο ευρωκοινοβούλιο όπου ήταν οι μόνοι από όλες τις πτέρυγες που τοποθετήθηκαν εναντίον της χώρας και απέδωσαν ευθύνες για τις καθυστερήσεις», είπε ο πρωθυπουργός και στο σημείο αυτό χρησιμοποίησε τις νέες του γνώσεις στη γερμανική.

«Η γερμανική γλώσσα έχει μια λέξη που είναι αμετάφραστη στα ελληνικά. Λέγεται Fremdschämen και σημαίνει ντροπή για κάτι που κάνει κάποιος άλλος. Εγώ θέλω με αυτή τη γερμανική λέξη να αποδώσω το συναίσθημα που εγώ αισθάνομαι για τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο λίγο πριν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Αισθάνομαι ντροπή γιατί στο τέλος της ημέρας είναι μια στάση αντιπατριωτική και προσέχω τις λέξεις μου», είπε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα