«Ρουκέτες» από την αντιπολίτευση μετά την παραίτηση Κοτζιά – Πώς αντέδρασαν τα κόμματα

Ιδιαίτερα αιχμηρές ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχετικά με την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μητσοτάκης: Εκβιαζόμενος πρωθυπουργός ο Τσίπρας

O πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε, από τις Βρυξέλλες, σχετικά με την παραίτηση Κοτζιά, ότι ο πρωθυπουργός απέπεμψε τον θερμότερο υποστηρικτή της συμφωνίας των Πρεσπών

και ταυτόχρονα κράτησε στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο.

«Απέπεμψε, δηλαδή, τον άνθρωπο, ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε μέσα στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν την πιστεύει, δεν τη στηρίζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της.

Νομίζω ότι είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργός, είναι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η Ελλάδα, ειδικά σήμερα, σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες, χρειάζεται μία κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη που θα μιλάει με μία φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα, θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κίνημα Αλλαγής: Ο Τσίπρας χέρι – χέρι με τον Καμμένο πάνε στον γκρεμό

«Ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή του. Χέρι-χέρι με τον κ. Καμμένο πάνε στον γκρεμό! Αλλά δεν θα πάρουν τη χώρα μαζί τους», υπογράμμισε για την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι «το πουλόβερ ξηλώνεται. Η παραίτηση Κοτζιά επιβεβαιώνει την κρίση που σοβεί στον κυβερνητικό συνεταιρισμό».

Ποτάμι: Aνάμεσα σε Κοτζιά-Καμμένο, ο κ.Τσίπρας διάλεξε τον Καμμένο

«Ανάμεσα σε Κοτζιά-Καμμένο, ο κ.Τσίπρας διάλεξε τον Καμμένο. Όμηρος του υπουργού Άμυνας, που έχει αναγορευθεί σε πανίσχυρο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πορεύεται με πρώτο μέλημα μη δυσαρεστήσει τον συνεταίρο του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

«Οι προειδοποιήσεις ότι δεν θα ανεχθεί διγλωσσία, μοιάζουν εντελώς αστείες όταν ο κατεξοχήν εκφραστής της διγλωσσίας παραμένει στη θέση του και παραιτείται ο εκφραστής της κυβερνητικής γραμμής», κατέληξε η Σεβαστουπόλεως.

ΚΚΕ: Μόνο τυχαίο, ίσως δεν είναι ότι η παραίτηση Κοτζιά ήρθε μετά το ταξίδι του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ

«Η παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών δεν αποτελεί μόνο απόδειξη ότι για τον κ. Τσίπρα ισχύει το “νυν υπέρ πάντων ο Καμμένος”, αλλά πιθανότατα αναδεικνύει και τις επιμέρους επιδιώξεις και αντιθέσεις για το πώς η κυβέρνηση θα υπηρετήσει καλύτερα τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια στην περιοχή. Γι’ αυτό το λόγο, μόνο τυχαίο, ίσως δεν είναι ότι αυτή η παραίτηση ήρθε μετά το ταξίδι του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ.

«Οι εξελίξεις αυτές σημαίνουν συνέχιση και αναβάθμιση της προσήλωσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην ευρωατλαντική εξωτερική πολιτική, που υπήρξε άλλωστε κοινός στρατηγικός στόχος των ΤσίπραΚαμμένου – Κοτζιά όλα αυτά τα χρόνια» καταλήγει το σχόλιο του Περισσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα