Ο Τραμπ «μοιράζει» ψέματα και ένας δημοσιογράφος τον βάζει στη θέση του (video)

Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη τύπου του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, καθώς πέρα της επίθεσης που εξαπέλυσε στους δημοσιογράφους, προσπάθησε να κερδίσει τις εντυπώσεις με ένα τρανταχτό ψέμα.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, είπε πως η νίκη τους στους εκλέκτορες ήταν η μεγαλύτερη από την εποχή του Ρόναλντ Ρέιγκαν και για αυτό έχει γίνει στόχος των ΜΜΕ. Όμως η πραγματικότητα δεν είναι όπως την παρουσιάζει ο αμερικανός

πρόεδρος.

Ένας δημοσιογράφος πήρε λίγο αργότερα τον λόγο και του υπενθύμισε πως το 2012 ο Μπαράκ Ομπάμα είχε 332 ψήφους, 4 χρόνια νωρίτερα είχε 365, ενώ τόσο ο Μπιλ Κλίντον και στις δύο θητείες του, όσο και ο Τζορτζ Μπους το 1998 είχαν περισσότερες από αυτόν.

Μάλιστα πριν ολοκληρώσει, ρώτησε τον Τραμπ πως περιμένει ο λαός των ΗΠΑ να τον εμπιστευτεί, όταν του παρέχει εσκεμμένα λανθασμένες πληροφορίες.

Η απάντηση που έλαβε ήταν η εξής: «Μου την έδωσαν αυτή την πληροφορία. Για την ακρίβεια, την έχω δει να… κυκλοφορεί εδώ και καιρό, αλλά ήταν μία μεγάλη νίκη. Δεν συμφωνείτε;».

Peter Alexander fact-checks Trump on his victory.

Trump: «I was just given that information. I don’t know.» pic.twitter.com/kaNYmLqIeR

— Steve Kopack (@SteveKopack) 16 Φεβρουαρίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα