Ο Τραμπ φέρεται να εξετάζει στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία – Στο πλευρό του ο Ερντογάν

Ο Τραμπ δεν έχει αποφασίσει ξεκάθαρα για την επιχείρηση αυτή, ωστόσο συζητούσε πιθανές ενέργειες με τον υπουργό Άμυνας, Τζέιμς ΜάτιςΟ Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει το ρόλο της, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η στρατιωτική επιχείρηση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να είπε σε μέλη του Κογκρέσου ότι εξετάζει μία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία ως αντίποινα για την επίθεση με χημικά εναντίον αμάχων, αναγνωρίζοντας παράλληλα την κρισιμότητα της κατάστασης,

σύμφωνα με πηγή του CNN.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι ο Τραμπ δεν έχει αποφασίσει ξεκάθαρα για την επιχείρηση αυτή, ωστόσο συζητούσε πιθανές ενέργειες με τον υπουργό Άμυνας, Τζέιμς Μάτις.

Ο αμερικανός πρόεδρος εμπιστεύεται την κρίση του Μάτις, σύμφωνα με την πηγή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN ότι το Πεντάγωνο έχει προετοιμάσει εδώ και καιρό επιλογές προκειμένου να πλήξει τα χημικά όπλα της Συρίας, τις οποίες και παρουσίασε στην κυβέρνηση.

Στο πλευρό του Τραμπ ο Ερντογάν

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαιρέτησε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σκέψεις του Τραμπ για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και δήλωσε ότι θα στηρίξει έμπρακτα τα σχέδια του αμερικανού προέδρου.

Μιλώντας στο τουρκικό τηλεπτικό κανάλι «Kanal 7», ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει το ρόλο της, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η στρατιωτική επιχείρηση.

Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στον Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκαλύπτοντας ότι ο ρώσος ομόλογός του αμφισβήτησε το κατά πόσον οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ ήταν πίσω από τη χημική επίθεση στο Ιντλίμπ της Συρίας, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους.

«Είναι λυπηρό το ότι δεν έχει ακόμα καταλάβει ότι ο Άσαντ είναι ο υπεύθυνος» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα