Ο Σημίτης εμφανίστηκε, απαντά, αλλά τελικά… δεν απαντά

Χρειάστηκε να περάσουν περίπου δύο εβδομάδες για να δώσει «σημεία (πολιτικής) ζωής» ο Κώστας Σημίτης, από τότε που το ζεύγος Παπαντωνίου πέρασε τις πύλες των φυλακών Κορυδαλλού, κατηγορούμενο για μίζες εκατομμυρίων επί υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν προχώρησε σε καμία επίσημη δήλωση, ούτε βέβαια και σε ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τα πεπραγμένα κορυφαίων υπουργών του, κάτι που έκανε με «αναίμακτο» τρόπο τώρα, με δήλωσή του στα «Νέα».

Ο

Κώστας Σημίτης λοιπόν κάνει λόγο για σκανδαλολογία και λάσπη, τα οποία αποτελούν αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. «Τους καταλαβαίνω γιατί το κάνουν και τι σκοπούς επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν, αλλά προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην προσπάθεια ούτε να συνεισφέρω απαντώντας τους», είπε, ουσιαστικά μην απαντώντας, ο πρώην πρωθυπουργός.

Ολόκληρη η δήλωσή του στα «Νέα»:

«Είναι εμφανές ότι από διάφορες πλευρές επιχειρείται να ανοίξει ένα άλλο πεδίο συζήτησης, το οποίο θα διευκολύνει την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας και λάσπης. Τα προβλήματα της χώρας είναι τέτοια και τόσο σοβαρά που δεν επιτρέπουν αποπροσανατολισμούς και παραδοξότητες.

Τους καταλαβαίνω γιατί το κάνουν και τι σκοπούς επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν, αλλά προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην προσπάθεια ούτε να συνεισφέρω απαντώντας τους. Επαναλαμβάνω: άλλα είναι τα προβλήματα της χώρας και δεν λύνονται με τη σκανδαλολογία».

Keywords
Τυχαία Θέματα