Ο ρώσος πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον ισχυρό άνδρα της Rosneft για ψευδομαρτυρία

Τον διευθύνοντα σύμβουλο της Rosneft, Ίγκορ Σέτσιν, για ψευδομαρτυρία, κατηγόρησε για ψευδομαρτυρία ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Αλεξέι Ουλιουκάγιεφ.

Αυτό συμπεραίνεται από τα πρακτικά της κατάθεσης του Ουλιουκάγιεφ στην ανάκριση, που έδωσε στην δημοσιότητα το δικαστήριο Ζαμασκβαρέτσκι της Μόσχας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πρώην υπουργού ο οποίος κατηγορείται για παθητική δωροδοκία.

«Ο Σέτσιν ψευδομαρτυρεί, ενώ εγώ λέω την αλήθεια. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ουλιουκάγιεφ, όταν ο ανακριτής τον ρώτησε πως αιτιολογεί

τις αντιφάσεις στην κατάθεση του με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Σέτσιν ότι εκβίασε δωροδοκία.

Ο Ουλιουκάγιεφ στην κατάθεση του στο δικαστήριο δήλωσε, ότι αρνείται την κατηγορία και πως στην τσάντα που του έδωσε ο Σέτσιν περίμενε να βρει κρασιά και όχι 2 εκατομμύρια δολάρια. «Ο Σέτσιν προβόκαρε την άφιξη μου στα γραφεία της «Rosneft» εξαπατώντας με. Μου έδωσε μια τσάντα, που αν ήξερα τι είχε μέσα δεν θα την έπαιρνα. Ο Σέτσιν έκανε τη συνάντηση τόσο σύντομη, χωρίς να μου δώσει την δυνατότητα να καταλάβω την προκλητικότητα των πράξεων του», δήλωσε ο Ουλιουκάγιεφ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα