Ο πρώτος γκέι χαρακτήρας της Disney ξεσηκώνει «θύελλα» αντιδράσεων

Το επερχόμενο live-action ριμέικ της κλασικής ταινίας θα έχει μια «όμορφη, αποκλειστικά γκέι στιγμή».

Το ριμέικ της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» θα περιλαμβάνει τον πρώτο γκέι χαρακτήρα της Disney, αποκάλυψε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Bill Condon στο περιοδικό Attitude. Ο Condon εξήγησε ότι ο χαρακτήρας του ΛεΦού – τον οποίο ενσαρκώνει ο σταρ του «Ψυχρά κι ανάποδα», Josh

Gad – θα βρίσκεται στο επίκεντρο της πρώτης «γκέι στιγμής» σε ταινία της Disney.

«O ΛεΦού είναι κάποιος που τη μια μέρα θέλει να γίνει σαν τον Γκαστόν και την άλλη μέρα θέλει φιλήσει τον Γκαστόν. Είναι μπερδεμένος αναφορικά με το τι θέλει. Είναι κάποιος ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι έχει αυτά τα συναισθήματα», δήλωσε ο σκηνοθέτης. Στη συνέχεια εγκωμίασε τον Gad για την «πραγματικά διακριτική και υπέροχη» ερμηνεία του στον ρόλο. Χωρίς να θέλει να αποκαλύψει περισσότερα, ο Condon υποσχέθηκε ότι στο τέλος υπάρχει μια «όμορφη, αποκλειστικά γκέι στιγμή σε μια ταινία της Disney».

Η νέα «Πεντάμορφη και το Τέρας», με την Emma Stone και τον Dan Stevens στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Μαρτίου.

Οι αντιδράσεις

Πιέσεις δέχεται η Ρωσία για να απαγορεύσει την «Πεντάμορφη και το Τέρας», την ταινία της Disney, εξαιτίας της παρουσίας ενός ομοφυλόφιλου χαρακτήρα -στο πλαίσιο της νομοθεσίας του 2013 που απαγορεύει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» με στόχο παιδιά. Ωστόσο, ο χαρακτήρας του Τζος Γκαντ έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στις ΗΠΑ.

Στην ταινία του Μπιλ Κόντον ο Λε Φου (Τζος Γκαντ) είναι ερωτευμένος με τον Γκαστόν (Λουκ Έβανς). Ο χαρακτήρας που ερμηνεύει ο Τζος Γκαντ είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος χαρακτήρας σε ταινία της Disney.

Βουλευτής της Ενωμένης Ρωσίας του Πούτιν κάλεσε τον ρώσο υπουργό Πολιτισμού να δει την ταινία πριν από τις 16 Μαρτίου -ημερομηνία πρεμιέρας της- και να… εξετάσει εάν τηρείται η νομοθεσία. Ζήτησε, παράλληλα, να την απαγορεύσει εάν βρει «στοιχεία προπαγάνδας υπέρ της ομοφυλοφιλίας», ανέφερε το BBC.

O ρώσος υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι μόλις λάβει κόπια της ταινίας «θα την εξετάσουμε, σύμφωνα με τον νόμο».

Ωστόσο, ο χαρακτήρας του Τζος Γκαντ έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στις ΗΠΑ. Κινηματογράφος στην Αλαμπάμα ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να προβάλει την ταινία εξαιτίας του Λε Φου, φτάνοντας στο σημείο να αναφέρει σε ανάρτηση στο Facebook: «Εάν δεν μπορώ να καθίσω να δω μια ταινία με τον Θεό ή τον Χριστό να κάθονται δίπλα μου, τότε δεν έχω δουλειά να την προβάλλω».

Ο ηθοποιός δήλωσε στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Άντζελες: «Παρουσιάζεται διακριτικά, αλλά πιστεύω ότι θα είναι αποτελεσματικό και πιστεύω ότι είναι σημαντικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα