Ο πρώτος επαγγελματίας του ποδοσφαίρου στην Αγγλία που δήλωσε ότι είναι gay

Είναι ο πρώτος επαγγελματίας του ποδοσφαίρου στην Αγγλία που δήλωσε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αλλά και την ένωση διαιτητών να «αγκαλιάζουν» την απόφασή του.

Πρόκειται για τον 32χρονο διαιτητή Ράιαν Άτκιν, του οποίου η θαρραλέα δήλωση πιθανόν να δώσει δύναμη και σε άλλους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να απελευθερωθούν χωρίς να φοβούνται ομοφοβικές αντιδράσεις.

Ο Ράιαν Άτκιν

Ο υπεύθυνος διαιτησίας στην Αγγλία ανέφερε σχετικά: «Η αποκάλυψη του Ράιαν αποτελεί μία σημαντική στιγμή δείχνοντας πως όλοι μπορούν να γίνουν διαιτητές, ανεξάρτητα της σεξουαλικής τους προτίμησης. Ο ρόλος μας είναι να υποστηρίξουμε όλους τους διαιτητές, οποίο χρώμα και φύλο κι αν έχουν. Να βοηθήσουμε να εξελιχθούν και πάνω απ’ όλα να βιώσουν θετικά αυτό που κάνουν».

Από την πλευρά του ο Άτκιν δήλωσε τα εξής: «Προσωπικά δεν έπεσα ποτέ θύμα ομοφοβικής επίθεσης, όμως γνωρίζω άλλους που υπέστησαν. Το μόνο που μπορεί να αντιμετωπίσω στο μέλλον είναι κάποια επίθεση από παίκτες, θεατές ή ακόμα και διαιτητές που βλέπουν την κατάσταση διαφορετικά. Μέχρι στιγμής, όμως, έχω την αμέριστη στήριξη όλων. Με κάνει και αισθάνομαι περήφανος».

Keywords
Τυχαία Θέματα