Ο Νεϊμάρ απογοητεύει τους Παριζιάνους

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως ο Ροναλντίνιο σταματάει το ποδόσφαιρο, ο Νεϊμάρ απέδειξε πως βαδίζει σταθερά προς το να γίνει ο νέος “Ρόνι” για την Παρί Σεν-Ζερμέν.

Αυτό μόνο καλό δεν είναι. Η PSG ήταν η ομάδα που έφερε στην Ευρώπη τον Ροναλντίνιο απ’ το Πόρτο Αλέγκρε (Γκρέμιο) το 2001, αλλά το 2003 όταν πουλήθηκε στην Μπαρτσέλονα οι Παριζιάνοι

δεν στεναχωρήθηκαν ιδιαίτερα.

Έκανε κάποια… μαγικά, πέτυχε κάποια γκολ, αλλά είχαν κουραστεί με την συμπεριφορά του. Στο Παρίσι ο “Ρόνι” περνούσε υπέροχα, γλεντούσε πολύ τα βράδια και δεν έδειχνε στο γήπεδο αυτό που πραγματικά μπορούσε.

Όλοι ήθελαν να φύγει και τώρα πάει να γίνει το ίδιο και με τον Νεϊμάρ, όχι ακριβώς για τους ίδιους λόγους, αλλά σίγουρα για την συμπεριφορά του και ύφος του.

Άφησε την Μπαρτσελόνα για να πάει στο Παρίσι και να είναι το Νο1, καθώς αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ στην Βαρκελώνη όσο είναι ο Λιονέλ Μέσι. Με την συμπεριφορά του όμως και τον τρόπο του… το χάνει το παιχνίδι, αν και στον αγωνιστικό χώρο είναι εξαιρετικός.

Κατάφερε λοιπόν ο Νεϊμάρ το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου, στη νίκη με 8-0 επί της Ντιζόν, να γίνει ο πρώτος παίκτης (από τότε που η opta κρατάει στατιστικά) που συμμετείχε σε 6 τέρματα σε ένα ματς, καθώς πέτυχε 4 γκολ και είχε δύο ασίστ, αλλά κατάφερε να τον αποδοκιμάσουν οι οπαδοί! Πάμε να δούμε γιατί…

Το ματς ξεκίνησε με μία γκολάρα του Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος έκανε και το 2-0, έτσι είχε πετύχει τα 3 τελευταία γκολ της ομάδας, αφού με δικό του τέρμα είχε έρθει η νίκη στην έδρα της Ναντ 3 μέρες πριν.

Το 3-0 έκανε ο Έντινσον Καβάνι, ένα γκολ ιστορικό, καθώς έφτασε τα 156 και πλέον είναι μαζί με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς οι πρώτοι σκόρερς στην ιστορία του συλλόγου.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου 45αλέπτου ο Νεϊμάρ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-0, όλα καλά μέχρι εδώ, 4 γκολ στο πρώτο μέρος και όλοι πιστεύουν πως στο δεύτερο θα έρθει και ένα ακόμη του Καβάνι, έτσι ώστε να γιορτάσουν το ρεκόρ του, να ξεπεράσει δηλαδή τον Ζλάταν.

Ο Νεϊμάρ συνεχίσει το… σόου, πετυχαίνει δύο γκολ ακόμη και κάνει το πρώτο του χατ-τρικ με την ομάδα, ενώ στο 77′ δίνει και ασίστ στον Κιλιάν Εμπαπέ για το 7-0.

Ο Έντινσον Καβάνι στο 82′ κέρδισε πέναλτι. Φυσικά, όλοι πίστεψαν πως ο ίδιος ο Ουρουγουανός θα αναλάβει την εκτέλεση και θα κάνει το σπουδαίο ρεκόρ, αλλά ο Νεϊμάρ χωρίς δεύτερη σκέψη πήρε την μπάλα και την έβαλε στην βούλα.

Άμεσα τα διέλυσε όλα, πέτυχε μεν το 4ο γκολ του, αλλά οι οπαδοί τον αποδοκίμασαν. Ακόμη και εκεί η αντίδρασή του ήταν λανθασμένη, καθώς στο φινάλε του ματς πήγε και πήρε την μπάλα του αγώνα απ’ τον διαιτητή (όταν πετύχεις 3 γκολ και πάνω μπορείς να πάρεις την μπάλα σπίτι σου), δεν έκατσε να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του και φανερά ενοχλημένος, χωρίς καν να χαμογελάει, αποχώρησε.

Οι οπαδοί αγαπούν τον Καβάνι, καθώς με τον Ιμπραχίμοβιτς στην κορυφή έπαιζε στο πλάι, όχι στην φυσική του θέση δηλαδή, όμως πάντα προσπαθούσε και απέδιδε χωρίς να γκρινιάζει. Πέρσι που έφυγε ο Σουηδός απελευθερώθηκε και τα γκολ… πέφτουν βροχή, έτσι πλέον με ένα ακόμη θα γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Νεϊμάρ στην αρχή της χρονιά κατάφερε να δημιουργήσει πρόβλημα και τσακωθεί με τον Ουρουγουανό για μία εκτέλεση πέναλτι, αν και τις εκτελέσεις τις είχε αναλάβει ο Καβάνι.

Πλέον τα πέναλτι τα εκτελεί ο Νεϊμάρ, αλλά οι οπαδοί θεωρούν πως έπρεπε -τουλάχιστον τώρα- να αφήσει την μπάλα στον Καβάνι. “Καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου, αλλά νομίζω πως είναι αχάριστοι οι οπαδοί. Αν θες να τον αποδοκιμάσεις, τότε γιατί τον αποθεώνεις όταν περνάει 4 παίκτες και βάζει γκολ”, τόνισε μετά το ματς ο βέλγος μπακ της ομάδας, Τομά Μενιέ.

Ο λαός της Παρί “ψηφίζει” Καβάνι μεταξύ των δύο και αν ο Νεϊμάρ δεν αλλάξει άμεσα τακτική, τότε ίσως να αλλάξει άμεσα ομάδα. Άλλωστε υπάρχουν και σενάρια που τον στέλνουν στη Ρεάλ (και κάποια τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο Παρίσι).

Πηγή: Sport24.gr

Φωτογραφία: Psg.fr

Keywords
Τυχαία Θέματα