Ο Μαδούρο μετέδωσε τα αποτελέσματα των εκλογών σε απευθείας σύνδεση με όλες τις πρεσβείες

Τους δημοσιογράφους που καλύπτουν διεθνή θέματα της χώρας ενημέρωσε ο Νικολάς Μαδούρο για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου στη Βενεζουέλα.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, η πρεσβεία της Βενεζουέλας οργάνωσε μια εκδήλωση για την ενημέρωση των αντίστοιχων δημοσιογράφων ελληνικών μέσων, αλλά και ξένων ανταποκριτών. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι υπεύθυνοι Τύπου της πρεσβείας παρείχαν εξηγήσεις για τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας των εκλογών, που χαρακτηρίσθηκαν από τον αυστηρά

προσεκτικό έλεγχο των αποτελεσμάτων, με 13 ελέγχους με ένα προηγμένο και αδιάβλητο σύστημα που συνδύαζε την αυτόματη με την χειροκίνητη καταμέτρηση.

Στην αίθουσα που διεξήχθη η συνέντευξη Τύπου του Μαδούρο στο Καράκας παρόντες ήσαν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία από μέσα ενημέρωσης απ’ όλον τον κόσμο, μαζί με ξένους παρατηρητές που βρίσκονταν στη χώρα για να επιτηρήσουν την ορθή διεξαγωγή τους.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «ένα συγκριτικό μέγεθος της σημασίας που είχαν οι περιφερειακές εκλογές, για την ανάδειξη των κυβερνητών των επαρχιών της χώρας που θα συμμετέχουν στη Συντακτική Συνέλευση για την κατάρτιση του νέου Συντάγματος, είναι πως η προσέλευση στις κάλπες κυμάνθηκε στο 61%, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής στην πρόσφατη ιστορία της χώρας». «Είναι ενδεικτικό πως σε όλα τα χρόνια της μπολιβαριανής διακυβέρνησης της χώρας, από την εποχή της εκλογής του Ούγο Τσάβες, προκηρύχθηκαν 22 εκλογικές διαδικασίες» πρόσθεσε.

Στην συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας παρουσίασε τους νέους κυβερνήτες, μεταξύ των οποίων ο Έκτορ Ροδρίγκες, μεγάλος νικητής στο έως τώρα προπύργιο της αντιπολίτευσης.

Ο Μαδούρο αναφέρθηκε στη «μεγάλη σημασία που είχε η παρούσα εκλογική αναμέτρηση για τις παρούσες και τις μελλοντικές εξελίξεις, καθώς οι διεθνείς συνθήκες και οι πιέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση και ο λαός της Βενεζουέλας ήσαν ασφυκτικές».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα