Ο Παπανδρέου δηλώνει καταλύτης στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς

Τα φώτα του για τις σημερινές εκλογές της Κεντροαριστεράς μάς δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς -ως γνωστόν- δεν υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος για αυτόν τον σκοπό και παράλληλα απαντάει στo ερώτημα που απασχολεί όλο τον ντουνιά τον τελευταίο καιρό: γιατί το ΚΙΔΗΣΟ δεν έχει υποψήφιο στις σημερινές εκλογές.

Δείτε

επίσης: Εκλογές στην Κεντροαριστερά: Άνοιξαν οι κάλπες – Πού και πώς θα ψηφίσετε (εικόνες)

Δείτε επίσης: LIVE οι εκλογές στην Κεντροαριστερά

«Είμαστε παρόντες στην πορεία του προοδευτικού χώρου, στον αγώνα για την ανασύνταξή του», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», γιατί στις εκλογές της κεντροαριστεράς το ΚΙΔΗΣΟ δεν έχει υποψήφιο. Αναφέρει ότι απόφαση του ΚΙΔΗΣΟ είναι «να διαδραματίσει ρόλο εγγυητή και καταλύτη του εγχειρήματος της ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου».

Στη συνέχεια μιλάει για τη μεγάλη του ευθύνη στην προσπάθεια κατάκτησης μίας νέας ενότητας, και τονίζει ότι «είμαι εδώ και θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή να αγωνίζομαι για την απαλλαγή των Ελλήνων και της χώρας από κάθε είδους δεσμά».

Ακόμη, στο ερώτημα αν το νέο κόμμα ή εκείνος θα συμμετέχουν σε κυβέρνηση με τη ΝΔ, αν οι κάλπες στις επόμενες εκλογές δεν βγάλουν αυτοδυναμία, αναφέρει ότι «στρατηγικός μας στόχος πρέπει να είναι η επάνοδος της παράταξής μας στην κορυφή» και πως αυτό το ερώτημα πρέπει να τεθεί σε άλλους. «Ας αποφασίσουν εκείνοι αν θα συμφωνήσουν με την προγραμματική μας πρόταση», προσθέτει και σχολιάζει ότι «δεν χρειάζεται απαραιτήτως να συμμετέχεις σε κάποια κυβέρνηση για να εργαστείς για το καλό των Ελλήνων και της χώρας. Μπορεί να στηρίζεις και να ελέγχεις μια κυβέρνηση καθημερινά στη Βουλή».

Μυστήριες οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού και ακόμη πιο μυστήριος ο τρόπος που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί -ανέμελα- τη λέξη “ευθύνη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα