«Ο γερανός θα αναποδογυρίσει, φύγετε να σωθείτε», τα συγκλονιστικά λόγια του άτυχου εργάτη

Ο άτυχος άνδρας προσπάθησε μέχρι το τελευταίο λεπτό να σώσει τους συναδέλφους τουΥπό συνθήκες που ερευνώνται ο γερανός ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο χειριστής, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του

Συγκλονιστικά ήταν τα τελευταία λόγια, του άτυχου χειριστή γερανού, ο οποίος βρήκε χθες τραγικό θάνατο στο Μετρό Θεσσαλονίκης, όταν ο γερανός που χειριζόταν αναποδογύρισε. Λίγο

πριν το τέλος, προσπάθησε να σώσεις τους συνεργάτες τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρία του εργαζόμενου στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο του τραγικού δυστυχήματος, ο 50χρονος χειριστής είχε αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά, δευτερόλεπτα πριν το ατύχημα με αποτέλεσμα να προλάβει να προειδοποιήσει τον συνάδελφό του:

«Μου είπε να φύγω, φώναξε και από τον ασύρματο να φύγουν οι άλλοι από κάτω. Μου λέει τρέχα ο γερανός θα αναποδογυρίσει, φώναξε και στον ασύρματο φύγετε να σωθείτε».

Ο Γ. Μακαντάσης ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με τον 50χρονο χειριστή λίγες μόλις στιγμές πριν αναποδογυριστεί το βαρύ όχημα και τον τραυματίσει θανάσιμα.

Όπως περιγράφει ο άνδρας ο 50χρονος φαίνεται ότι προσπάθησε να δώσει χρόνο στους συναδέλφους του να γλιτώσουν.

Το αντίο του Γ. Μακαντάση στο Facebook

Φίλε Παναγιώτη καλό παράδεισο.

Η ανάρτηση γίνεται γιατί στο παραπάνω περιστατικό είχα άμεση συμμέτοχη βοηθώντας πάνω από το σκάμμα και ακριβώς μπροστά από τον γερανό στο να αποφύγει τα εμπόδια που υπάρχουν στο ανέβασμα κάθε υλικού από το σκάμμα.

Ευτυχώς ειδοποιήθηκα έγκαιρα από τον εκλιπόντα ότι θα ανατραπεί ο γερανός και λέγοντας μου να τρέξω μακριά γρήγορα γλύτωσα το λιώσιμο από τον γερανό βάρους 30 τόνων περίπου που 2 δεύτερα μετά έκανε λιώμα τα πάντα στο διάβα του.

Αισθάνομαι ότι είχα άγιο και είμαι ακόμα ζωντανός.

Μια λαμπάδα στο ύψος μου ίσως με ηρεμήσει από το σοκ που έπαθα και ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω. Δυστυχώς όμως ο Παναγιώτης δεν με άκουσε όταν του είπα να πηδήξει έξω βλέποντας τον γερανό να πέφτει αργά στην αρχή και βίαια μετά στο σκάμμα. Ακράδαντα πιστεύω μου ότι προλάβαινε σίγουρα»

Η διοίκηση της «Αττικό Μετρό ΑΕ» εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της

Τη βαθύτατη θλίψη της για τη χτεσινή απώλεια του χειριστή αυτοκινούμενου γερανού σε εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, εκφράζει η διοίκηση της «Αττικό Μετρό ΑΕ».

«Η σκέψη όλων μας τις στιγμές αυτές βρίσκεται στους οικείους του εκλιπόντος, προς τους οποίους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Η Αττικό Μετρό Α.Ε., συμβάλλοντας στην έρευνα των αρμόδιων αρχών, αλλά και αυτοτελώς, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διακριβωθούν οι αιτίες του ατυχήματος» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα συνέβη χτες το απόγευμα, σε εργοτάξιο της επέκτασης της γραμμής προς Καλαμαριά, στη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως. Ο άτυχος χειριστής φαίνεται ότι επιχείρησε να «τραβήξει» με το γερανό όχημα εργασίας. Υπό συνθήκες που ερευνώνται ο γερανός ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο (στη βάση του γερανού) στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν ο χειριστής, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα