Ο ελληνικός αθλητισμός στηρίζει τα θύματα από τις φονικές πυρκαγιές

Ο ελληνικός αθλητισμός παραμένει στο πλευρό των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές, ο τραγικός απολογισμός από τις οποίες είναι πάνω από 80-μέχρι στιγμής-νεκροί.

Αθλητικές ομοσπονδίες και σύλλογοι εκφράζουν με ανακοινώσεις τη συμπαράστασή τους στα θύματα της εθνικής τραγωδίας και γνωστοποιούν μέτρα για την ενίσχυση των πυροπαθών. Η Ελλάδα «δοκιμάζεται» από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική και ο ελληνικός αθλητισμός στηρίζει τα θύματα από τις φονικές πυρκαγιές.

Έτσι, η ΕΠΟ

ανακοίνωσε ότι η εκτελεστική επιτροπή της αποφάσισε τη χορήγηση ενίσχυσης ύψους 50.000 ευρώ στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ κατά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη (26/7). Παράλληλα, θα εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής φιλικού αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στις πληγείσες οικογένειες.

Παράλληλα, θα εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής φιλικού αγώνα στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας στο UEFA Nations League, με συμμετοχή επίλεκτων παικτών από όλες τις ομάδες της Super League και της Football League, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στις πληγείσες οικογένειες.

«Η χώρα και η κοινωνία έχουν συγκλονιστεί από αυτή την τραγωδία, η Ε.Π.Ο. και το ποδόσφαιρο δεν μπορούν να μείνουν απαθείς. Κάνω έκκληση στη Super League, τη Football League και τις ΕΠΣ να συμβάλουν στην υποστήριξη των πληγέντων με συλλογή χρημάτων και υλικού. Είμαστε αλληλέγγυοι, σκεφτόμαστε την επόμενη ημέρα των ανθρώπων αυτών. Εισηγούμαι η Ομοσπονδία να συνεισφέρει στη συνολική προσπάθεια στήριξής τους με ένα ποσό που θα καταβληθεί άμεσα σε όποιον φορέα οριστεί από το Κράτος» ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο ανακοίνωσε ότι στέκεται έμπρακτα στο πλευρό όσων περνούν δύσκολες στιγμές, προσφέροντας τρόφιμα και φάρμακα. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ελλάδα πενθεί. Η χώρα συγκλονισμένη βιώνει το δράμα των συνανθρώπων μας στην Αττική που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα. Τούτες τις δύσκολες ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται κοντά στους συμπατριώτες μας που υποφέρουν. Η προσευχή μας συνοδεύει τις ψυχές αυτών που χάθηκαν. Η υποχρέωση μας να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που υποφέρουν είναι αυτονόητη».

Από την πλευρά του, ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει μέρος των εσόδων του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης από τον Μαραθώνιο Αθήνας του 2018 για τη στήριξη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα