Ο δήμος Πρεσπών έδωσε άδεια για μνημείο… διαδήλωσης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (video)

Για μνημείο κάποιας σπουδαίας προσωπικότητας είχαμε ακούσει. Για μνημείο κάποια ιστορικού ορόσημου επίσης είχαμε ακούσει. Ωστόσο, ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαμε ακούσει για μνημείο… διαδήλωσης και μάλιστα με τη «βούλα» φορέα του κράτους.

Ο λόγος για το «πράσινο φως» που άναψαν ο δήμος Πρέσπων και η Τοπική Κοινότητα Πισοδερίου σε κάτι πραγματικά πρωτοφανές: Στην τοποθέτηση μαρμάρινου μνημείου στο Πισοδέρι Φλώρινας, ως… ανάμνηση της διαδήλωσης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου

του 2018.

Το μνημείο, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, κατασκευάστηκε με χορηγίες από τους αυτοαποκαλούμενους ως «Μακεδόνες Δραμινοί», με τον δήμαρχο Παναγιώτη Πασχαλίδη να αναφέρει στον εν λόγω ιστότοπο ότι «εφόσον συμφώνησε ο πρόεδρος (σ.σ της κοινότητας Πισοδερίου) και εμείς δώσαμε την άδεια για τον χώρο».

Μάλιστα, το kozanimedia.gr επικοινώνησε με τον βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη και με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Κιοσσέ, οι οποίοι δήλωσαν πλήρη άγνοια της τοποθέτησης μαρμάρινου μνημείου για μια… διαδήλωση, όπως η συγκεκριμένη.

Η ημερήσια διάταξη της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πρεσπών:

Οι χορηγοί του μνημείου:

Keywords
Τυχαία Θέματα