Ο ανάγωγος της Κυριακής: Την Κυριακή θα βγάλω βόλτα τον Κυριάκο μου

Μαλάκα θα τρελαθώ εγώ σε αυτή τη χώρα!

Όσοι έχουν αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία όλα αυτά χρόνια κατεβαίνουν στο συλλαλητήριο. Ποιος κατεβαίνει εναντίον ποιου;

Σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία μέσα είχε πει ο Σαμαράς και η Ντόρα, επί Καραμανλή, Upper Macedonia. Ο γέρος Μητσοτάκης όχι μόνο συμφωνούσε με το να μπει η λέξη Μακεδονία, αλλά είπε ότι σε δέκα χρόνια θα έχει ξεχαστεί το όνομα. Και τώρα ο Κυριάκος κατεβαίνει στην πορεία εναντίον του μπαμπά

του.

Μητσοτάκης εναντίον Μητσοτάκη. Κράμερ εναντίον Κράμερ. Του κληρονόμησε ο πατέρας τη Νέα Δημοκρατία και αυτός με το ΛΑΟΣ εναντίον του. Δηλαδή κανονικά απόκριες. Σήμερα θα ντυθούν καρναβάλια αυτοί που αποδέχθηκαν τον όρο Μακεδονία και θα ντυθούν χρυσαυγίτες. Δηλαδή θα τρελαθώ.

Τρεις κόρες άφηναν τον πατέρα τους να σαπίζει για να του πάρουν την περιουσία και όταν είπε ο γιατρός «πρέπει να κοπεί το πόδι» πετάχτηκε η μικρότερη κόρη, η τέταρτη, και είπε «αν θέλουμε να ζήσει ο μπαμπάς, πρέπει να κοπεί το πόδι». «Μα είσαι τόσο άκαρδη», απάντησαν οι τρεις κόρες και συνέχισαν: «Θα κόψουμε το πόδι του μπαμπά; Καλύτερα να πεθάνει ολόκληρος». Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε με αυτό το συλλαλητήριο.

Επιχείρηση νέος διχασμός.

Παλιά υπήρχαν οι 300 του Λεωνίδα και ένας εφιάλτης. Ανοίγεις το διαδίκτυο και διαβάζεις 300 εφιάλτες και έναν Λεωνίδα.

Μπας και νομίζουν ότι όσοι δεν θα πάνε στο συλλαλητήριο θέλουν να ονομαστούν Μακεδονία τα Σκόπια; Όχι. Απλά υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία της χώρας, η οποία παρακολουθεί άναυδη αυτούς που ξεπούλησαν τον όρο Μακεδονία να ηγούνται του συλλαλητηρίου. Πρέπει ο προοδευτικός κόσμος να κάνει ένα μεγάλο συλλαλητήριο εναντίον του διαχρονικού ψέματος των αληταράδων της Μεταπολίτευσης.

Αλλά και αυτός ο έρημος ο κόσμος από πού να μάθει την αλήθεια; Από τον ΣΚΑΪ;

Υ.Γ.1: Ποιος θα θυμάται σε δέκα χρόνια τον Κυριάκο;

Υ.Γ.2: Το συλλαλητήριο βέβαια θα έχει και άρωμα ΑΝΕΛ. Όχι Chanel, ΑΝΕΛ.

Υ.Γ.3: Παρακολούθησα, που λέτε, την περασμένη Πέμπτη τη συνέντευξη Τύπου του συντονιστικού για το σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Το καλύτερο συνέβη λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης Τύπου όταν ο δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», Δημήτρης Ψαρράς, ρώτησε εύλογα γιατί οι διοργανωτές δεν προέβησαν σε ανάλογες δράσεις το 2014, όταν ο Βενιζέλος, σαν υπουργός Εξωτερικών, είπε στον ΟΗΕ ότι προτείνει μια σύνθετη ονομασία. Αφού κατάπιαν τη γλώσσα τους, άλλαξαν και καμιά δεκαριά χρώματα έδωσαν μια «ηχηρή» απάντηση. Τι είπαν; «Να είστε πιο προσεκτικός σε ό,τι γράφετε». Μου μύρισε λιγάκι χούντα. Όχι;

Υ.Γ.4: Ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά σήμερα στo συλλαλητήριο. Σίγουρα είναι δικαίωμά του αναμφισβήτητο και κανείς δεν πρόκειται να τον κατηγορήσει. Αλλά κι αυτό που έχω μέσα μου, βαθιά, θέλω να το πω ακριβώς όπως εκείνος μας έμαθε να βγάζουμε από μέσα την σκέψη μας. Στεναχωριέμαι που ο Μίκης μπορεί να αποδέχεται τα υποκριτικά χειροκροτήματα των σύγχρονων απολογητών των ίδιων του των βασανιστών.

Το σημερινό συλλαλητήριο, Μίκη, το κάλεσαν οι γιοι, οι κόρες και τα εγγόνια αυτών που «χτυπούσαν το βράδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα». Έτσι νοιώθω.

Ασφαλώς με τις μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη δεν συμφωνούμε ούτε για αστείο. Μοιάζει, όμως, λίγο προβοκατόρικο. Η προβοκάτσια κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Τι αποτέλεσμα φέρνει η πράξη. Δυναμώνει την ισχύ του ομιλητή. Τον ηρωοποιεί πριν φτάσει στην ομιλία. Εκνευρίζει τους μεγάλους από την αγένεια προς το πρόσωπό του. Μαζεύει περισσότερο κόσμο το συλλαλητήριο. Κάνει να φαίνονται πιο καλοί οι χρυσαυγίτες.

Άρα, ας αφήσουμε τον Μίκη να πράξει ελεύθερα κατά πώς νομίζει και εμείς ελεύθερα, χωρίς μπογιές, να πούμε τις δικές μας σκέψεις.

Υ.Γ.5: Τελικά ο Μητσοτάκης από αλλού «την περίμενε», από αλλού θα του έρθει. Σύρθηκε στον εθνικολαϊκισμό παραδίνοντας τα κλειδιά στον Άδωνη μπας και γλιτώσει τη διάσπαση, αλλά αυτή μην αποκλείετε πλέον να έρθει και μάλιστα πιο γρήγορα. Οι Καραμανλικοί στα κάγκελα, οι φιλελεύθεροι επίσης, ενώ η Ντόρα με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Νομίζω οι δημοσκοπήσεις θα πρέπει να προσθέσουν ένα ακόμη ερώτημα στις έρευνες τους: Ποιος πολιτικός αρχηγός έχει τις περισσότερες πιθανότητες να μην αντέξει στη θέση του μέχρι τις εκλογές; Θα είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι απαντήσεις.

Υ.Γ.6: Ποιος τον χέζει τον Πορτοσάλτε;

Υ.Γ.7: Το παραθέτω αυτούσιο, όπως το διάβασα στο προφίλ του πρώην προέδρου της Δράσης και υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2015, Αντύπα Καρίπογλου.

«Ας υποθέσουμε ότι ένας νταβατζής, ένας ιδιοκτήτης κωλόμπαρου, ένας έμπορος ναρκωτικών και ένας μπράβος σας καλούν σε μια εκδήλωση, στην οποία θα σας μιλήσουν για τον Μπαχ ένας ζαχαροπλάστης με άνοια, ο πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Πυροβολημένων και ο παλαίμαχος δεξίς εξτρέμ του Βραδυποριακού, ενώ το πασίγνωστο συγκρότημα “Ο Τάκης, η Σούλα και τα κλαρίνα τους” θα παίξουν ένα ποτ πουρί από τοκάτες, φούγκες και ορατόρια. Πόσο λογικό είναι να πείτε δεν με νοιάζει ποιοι με καλούν, ποιοι θα μιλήσουν, ποιοι θα παίξουν και ποιοι θα πάνε, εγώ πάω για τον Μπαχ που είναι μεγάλος καλλιτέχνης και μην είστε ελιτιστές, η τέχνη πρέπει να γίνει κτήμα του λαού;».

Ένα δίκιο το έχει.

Υ.Γ.8: Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο θα γίνει στα σπίτια μας, όπου θα παρακολουθούμε τα κανάλια που παραδόθηκαν στα μνημόνια να παριστάνουν τους αντιστασιακούς με επικεφαλής χουντικούς και ακροδεξιούς και πλήθος κόσμου με ηθική εγκλωβισμένο μέσα σε μία πατριωτική παραζάλη με άγνοια ιστορικών δεδομένων. Δεν εννοώ αν η Μακεδονία είναι ελληνική, ελληνική είναι ασφαλώς. Εννοώ ότι στο συλλαλητήριο θα ξεπλένουν τις αμαρτίες τους στην κολυμπήθρα των αθώων οι πρωτεργάτες του ξεπουλήματος.

Υ.Γ.9: Σαν «τσαλακωμένος Αριστερός» αισθάνεται, λέει, ο Τσακαλώτος μετά τις νεοφιλελεύθερες, σε πολλές περιπτώσεις, τακτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση. Αυτοί που σας ψήφισαν να δεις πώς αισθάνονται Ευκλείδη μου.

Υ.Γ.10: Τσατάλια έγιναν τα νεύρα μας την τελευταία εβδομάδα για χίλιους δυο λόγους. Ήρθε κι αυτός ο κυριούλης από το Ισραήλ και έκανε αρμένικη βίζιτα. Κυριακή ήρθε, Τετάρτη έφυγε. Και δεν άφησε μέρος για μέρος που να μην δει. Τι τον πρωθυπουργό, τι τον πρόεδρο, τι τη Νέα Δημοκρατία, τι την εβραϊκή κοινότητα… Και όλα αυτά κρυφά. Κανείς δεν έμαθε ποτέ το ακριβές πρόγραμμά του.

Το μόνο που μάθαμε είναι να κάνουμε υπομονή μέσα στο αυτοκίνητό μας. Τρεις φορές τη μέρα έκλειναν το κέντρο μόνο για να πάει από το Μαξίμου στην Πειραιώς.

Ομπάμα και ξανά Ομπάμα.

Υ.Γ.11: Όταν ο Παππάς είχε προαναγγείλλει την ανάκαμψη της Ελλάδας στον τομέα του διαστήματος (μαζί με τις ΗΠΑ, Ρωσία ήμασταν κι εμείς) πέσανε όλοι να τον φάνε τον άνθρωπο… Αλλά η δικαίωση ήρθε πολύ γρηγορότερα απ’ ότι θα περίμενε ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός. Ήρθε η ώρα να μας μάθει όλο το Σύμπαν και ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό; Να γεμίσουμε το διάστημα με… κουλούρια Θεσσαλονίκης.

Ο μηχανολόγος μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη, Θανάσης Φούκης, ετοιμάζεται να στείλει το πιο φημισμένο ίσως προϊόν της πόλης στην στρατόσφαιρα με τη βοήθεια ενός μετεωρολογικού μπαλονιού… Το κουλούρι θα κάνει το μοναχικό του ταξίδι στο παγωμένο σκοτάδι, απλώνοντας τα… σουσάμια του και παίρνοντας περήφανα τη θέση του δίπλα στα υπόλοιπα αστέρια.

Βάλτε τις ζώνες σας, δαγκώστε τα κουλούρια σας… Απογειωνόμαστε!

Υ.Γ.12: Και μπαίνω στο ταξί να με πάει σε ένα μαγαζάκι στον Βύρωνα, το Ελαϊκόν, να αποκριέψουμε εκεί με την παρέα και μου λέει ο ταξιτζής «ρε φίλε μισό λεπτό, να σταματήσουμε λίγο, ν’ απαντήσω στο γκομενάκι γιατί μου έχει στείλει εκατό μηνύματα και θα σκοτωθώ σε καμιά απάντηση». Σταματήσαμε, έστελνε τρία λεπτά μηνύματα και μετά γυρνάει και μου λέει: «Εκατό μηνύματα φίλε και την έχω γαμήσει μόνο μια φορά. Καταλαβαίνεις, ε; Είμαι εργάτης. Βαράω 8ωρο κι αυτή τη στιγμή ένα πράγμα δεν βρίσκεις. Εργάτη. Ούτε στο χτίσιμο της μάνδρας, ούτε στο μ@υνί». Μου έφτιαξε το κέφι και μπήκα δυνατά στο μαγαζί.

Υ.Γ.13: Για να μην μπερδευτούμε, μην φανταστούμε ότι ο Κυριάκος δεν έχει συμφωνήσει όλα αυτά τα χρόνια με τον όρο Μακεδονία. Απλά, το παιδί ψάχνει τρόπο να καθίσει στην καρέκλα. Απόκριες είναι και ντύθηκε χρυσαυγίτης.

Και του πάάάάει η στολή…

Keywords
κυριακη, νεα δημοκρατια, μικης θεοδωρακης, σαμαρας, macedonia, νέα, ΛΑΟΣ, σκοπια, chanel, βενιζελος, οηε, ισχύ, δημοσκοπηση, εκλογες, ελλαδα, ηπα, ρωσία, θεσσαλονικη, ταξι, Αντωνης Σαμαρας, μυστικες δημοσκοπησεις, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, απαντησεις πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, ομπαμα, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, εκλογες 2015, ξανα, αποκριες, μιλα, δυνατα, ρωσία, αυτοκινητο, δημοκρατια, ηθικη, ηπα, ισραηλ, οηε, πειραιως, προγραμμα, ρωτησε, χουντα, χρωματα, ωρα, chanel, αγνοια, ανοια, απλα, αρωμα, αστερια, βιζιτα, βοηθεια, βραδυ, βρισκεις, βυρωνα, γινει, γλωσσα, δαχτυλο, διαστημα, διαδικτυο, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, ερευνες, ερημος, εφυγε, εφιαλτης, εφιαλτες, τεχνη, ζωνες, υπηρχαν, υπομονη, θεοδωρακης, ομιλια, καγκελα, κυβερνηση, κλαρινα, κτημα, μακεδονια, μαξιμου, μηνυματα, μητσοτακης, μηχανικος, νευρα, ντορα, ονομα, παιδι, πεμπτη, πιθανοτητες, σιγουρα, σκεψεις, σπιτι, σπιτια, συμπαν, τρια, ισχύ, φαινονται, φιλε, φορα, χτισιμο, δημητρης, δικαιωμα, δικιο, κορες, κρυφα, macedonia, μια φορα, μοιαζει, ταξιδι, θανασης, θελω να
Τυχαία Θέματα