Ο ανάγωγος της Κυριακής: Θέλω να με κάνετε άγαλμα

Αν το θράσος έχει όρια, σίγουρα το γερμανικό θράσος δεν έχει. Άγαλμα ζήτησε να του κάνουμε ο Σόιμπλε γιατί με την επιμονή του, λέει, η Ελλάδα προέβη σε μεταρρυθμίσεις. Η αλαζονεία του παρανοϊκού ηγετίσκου της ακμάζουσας Γερμανίας σε βάρος όλων των λαών της Ευρώπης, έχει χτυπήσει ταβάνι.
Πηδάγανε απ’ τα παράθυρα οι Έλληνες από την ασφυξία που επέβαλλε ο σύγχρονος αυτός τύραννος και μου θέλει και άγαλμα.
Να κόψουμε και μάρμαρο σαν αυτό που σκαλίσαμε

τον Παρθενώνα και να κάνουμε προτομή στον Σόιμπλε;
Μήπως επειδή δεν έχουν έρθει οι Καρυάτιδες να βάλουμε αυτόν και τη Μέρκελ στη θέση τους;
Ε, θα βρίσω, θα βγω απ’ τα ρούχα μου και δεν θα φταίω, διότι όπως λέγαμε και στο σχολείο: «Κυρία, κυρία αυτός ξεκίνησε πρώτος».

Έχει ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία στη Γερμανία και προσπαθούν να καλοπιάσουν τους έλληνες ψηφοφόρους. Η Μέρκελ είπε πως δεν πρέπει να στοχοποιούνται λαοί, να λέμε ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Αφού μας έχει στοχοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια και αφού έχει επιτρέψει στον Σόιμπλε να διαλύσει τη χώρα και να διασπάσει την Ευρώπη, βρήκε να πει και δυο καλά λόγια για να την ξαναψηφίσουν οι Έλληνες που ζουν στη Γερμανία. Έπρεπε να πει κάτι και ο Σόιμπλε και είπε το χειρότερο. Να τον κάνουμε άγαλμα. Να του καταθέτουμε και στεφάνι κάθε χρόνο;
Οι Άγγλοι έφυγαν εξαιτίας του, ο ναζισμός στην Ευρώπη ανεβαίνει εξαιτίας του.
Μεγάλοι για τη χώρα τους, μικροί για την Ευρώπη. Και Μέρκελ και Σόιμπλε.

Υ.Γ.1: Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία προσπάθησαν να εξισώσουν τον ναζισμό με τον κομμουνισμό, στη θεωρία των δύο άκρων.
Και καλά η Νέα Δημοκρατία, έχει στρίψει ακροδεξιά, ηγείται ο Άδωνις και ακολουθεί ο Μητσοτάκης σε ένα ραντεβού στα τυφλά για την εξουσία. Αλλά το ΠΑΣΟΚ; Τέτοια κατηφόρα; Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρααα.
Έχουνε πάρει θέση κάτι φοβερές μούρες για ηγέτες της κεντροαριστεράς. Της κεντροαριστεράς που θέλει να συγκυβερνήσει με τον Άδωνη. Γελάνε οι πάπιες στον εθνικό κήπο. Θα θέσει υποψηφιότητα και ο Σταύρος Θεοδωράκης μαθαίνω.
Μετά την επιτυχία στην ηγεσία του ποταμιού, θα αναλάβει και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ -Δημοκρατική συγχώρεση.

Είναι σα να βουλιάζεις βάρκα και να θες μετά να σου αναθέσουν να κουμαντάρεις και μεγαλύτερο σκάφος. Πήγαινε παιδί μου στον Κυριάκο, να σε μαζέψει κι εσένα.
Βγάλτε τον δεξιό εαυτό σας.
Μην καταπιέζεστε άλλο.
Πηγαίνετε στο ορφανοτροφείο η «ωραία Δεξιά».

Παρεμπιπτόντως οι υποψηφιότητες για την ηγεσία στο χώρο της κενροαδωνοαριστεράς θα είναι περισσότερες και από τα ροζ φλαμίνγκο της Μυκόνου. Σιγά, σιγά μην σπρώχνεστε, παιδιά. Δεν πάτε για πρωθυπουργοί, πάτε για να ξεπεράσετε το 4%.

Υ.Γ.2: Ποιος ξέρει τι τηλέφωνα πήραν στον Άδωνη και αναγκάστηκε να κάνει αυτό το tweet.

Πού τα λες λεβέντη μου, εδώ ήμασταν σε ακούγαμε. Και ότι είσαι χουντικός το ξέρουμε, Και την αγάπη σου για τον Μεταξά την έχεις πει, και τον θαυμασμό σου για τον Χίτλερ δεν τον έχεις κρύψει. Δεν μαζεύονται αυτά που έχεις πει γιατί δεν κλείνεις και στόμα. Γλώσσα δεν βάζεις μέσα, βασιλιά της μπούρδας.
Αλλά ότι μετέτρεψες τη Νέα Δημοκρατία σε ΛΑ.ΟΣ. και έχεις τον Κυριάκο σκυλάκι, πίσω σου, μπράβο σου.

Σ’ αφήνουν οι νεοδημοκράτες να αλωνίζεις γιατί ξέρουν ότι χαλάς το προφίλ του «κεντρώου» Κυριάκου, ενώ παράλληλα Ντόρα και λοιποί ετοιμάζουν τον νεαρό Μπακογιάννη που αντικειμενικά έχει τα στοιχεία του κεντροδεξιού.
Σε παίζουν Κυριάκο, ξύπνα. Εγώ ανάγωγος είμαι, αλλά στον ύπνο θα σε πιάσουν.

Υ.Γ.3: Βγήκε και η Ελένη Αυλωνίτου να πάρει δημόσια θέση για την εξίσωση ναζισμού – κομμουνισμού που επιχειρήθηκε από διάφορα κέντρα, και τι είπε; «Αν ήσουν με το καθεστώς (σ.σ το κομμουνιστικο) κάνεις δεν σε πείραζε».
Αυτά είπε, αφήνοντας σύξυλο τον δημοσιογράφο. Πολιτικός λόγος, τύπου «ναι, αλλά η χούντα έκανε δρόμους» και «ναι, με τη χούντα κοιμόμασταν με τις πόρτες ανοιχτές» από μία βουλευτή που έχει εκστομίσει πολλά «βατράχια».
Λίγο… λουρί παιδιά, λίγο… λουρί. Κρατιέμαι ο ανάγωγος να μην πω άλλα.
Μάλλον γιατί να μην τα πω; Ανάγωγος είμαι. Μαζέψτε την.

Υ.Γ.4: Καθόμουνα Παρασκευή το πρωί και έβλεπα ΣΚΑΪ και περίμενα μήπως παίξει καμιά περίληψη του Survivor και σκάει στο τηλεπαράθυρο ο Κώστας Ζουράρις και περιμένω να δω τι θα πει για τις πανελλήνιες.
Τον ρώταγε μια νέα δημοσιογράφος, ξανθιά, ανάγωγη κι αυτή σαν κι εμένα, αλλά λέξη δεν του πήρε. «Εγώ είμαι αρμόδιος για τα σχολεία του εξωτερικού και για αυτά θα μιλήσω», έλεγε ο Ζουράρις. «Μα είστε και υπουργός της κυβέρνησης», του έλεγε η ανάγωγη. «Θα μιλήσω μόνο για τα δικά μου, τα οικεία», απαντούσε αυτός. Την τρέλανε.
Τέτοια θέλουν. Κάθονται και απαντάνε σοβαρά σε εντεταλμένους. Τρέλα. Πούλα τρέλα.

Υ.Γ.5: Τη χειρότερη ζημιά στον Κυριάκο την έκανε η γυναίκα του, η Μαρέβα, η οποία πήγε και έδωσε συνέντευξη σε γερμανική εφημερίδα και είπε το αμίμητο. «Ναι υπάρχει μεταστροφή του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, αλλά υπεύθυνος είναι ο άντρας μου, επειδή κυοφορείται αλλαγή της κυβέρνησης». Δηλαδή ξεκίνησε ο Ισπανός να έρθει στην Ελλάδα για διακοπές επειδή σε δύο χρόνια θα έρθει ο Κυριάκος να κυβερνήσει; Τι άλλο θα ακούσουμε; Θα ξεχειμωνιάσουν δηλαδή εδώ οι τουρίστες περιμένοντας τον Κυριάκο να γίνει πρωθυπουργός;
Λοιπόν, αράξτε στις ξαπλώστρες, στρίψτε μπάφους και περιμένετε.
Έρχεται ο Κυριάκος.
Γιατί του το κάνε αυτό η Μαρέβα, κανείς δεν το κατάλαβε. Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία να λέει ότι οικονομία δεν πάει καλά και η Μαρέβα να λέει ότι πάει μια χαρά.

Υ.Γ.6: Ο Τσίπρας πήγε στη Θεσσαλονίκη και μάζεψε τους παραγωγικούς φορείς και τους είπε τι θα κάνει. «Άρα οι παραγωγικοί φορείς ξέρουν τι δεν θα κάνει», είπε γνωστός Σαλονικιός. Διότι τι να λέμε τώρα, στις προβλέψεις ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει διάνα. Αν ήταν μελλοντολόγοι θα το ‘χαν κλείσει το μαγαζί.
Από «θα» χορτάσαμε. Τίποτα άλλο έχει το μενού;

Υ.Γ.7: Ανακοινώθηκε και επίσημα την περασμένη Τετάρτη ότι ο Ιβάν Σαββίδης πούλησε τις μετοχές που είχε στο Mega, επιβεβαιώνοντας το σχετικό αποκλειστικό μας ρεπορτάζ. Το altsantiri.gr σας είχε ενημερώσει, για όσους δεν θυμούνται, από τις 11/8.
Να τα λέμε κι αυτά…

Υ.Γ.8: Συμπληρώθηκαν την περασμένη Πέμπτη δέκα χρόνια από τη μεγάλη φωτιά στην Ηλεία. Είδα ξανά, μετά από καιρό, φωτογραφίες από εκείνη την πύρινη λαίλαπα, αλλά και κάποιες άλλες φετινές. Τα σπίτια ξαναχτίστηκαν, οι πλαγιές πρασίνισαν και πάλι. Οι πληγές στις οικογένειες, όμως, των 44 ανθρώπων που κάηκαν δεν θα κλείσουν ποτέ…

Μπράβο κορίτσια

Υ.Γ.9: Πολλά παιδιά πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις και μπράβο και κάποια άλλα όχι. Μπράβο και σε αυτά. Θέλω να πω στα δεύτερα πως οι επιλογές είναι ορθάνοιχτες, μπροστά σας. Αρκεί να τις δείτε.

«Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων 2017. Συγχαρητήρια στον τρίτο γιό μου τον Αλέξανδρο!!! Δεν πέρασε Πουθενά!!! Μπράβο που «απέτυχε». Μια χαρά. Κι αν πετύχαινε πάλι μπράβο θα του έλεγα γιατί ήθελε πολύ την σχολή της Πληροφορικής. Αλλά και τώρα που δεν τα κατάφερε, είναι όλα όμορφα. Και είμαι το ίδιο περήφανος γι αυτόν, και στην επιτυχία μα ιδιαιτέρως στην αποτυχία του.

Οι μεγάλες στιγμές στην ζωή μας συγγενεύουν με μεγάλες ατυχίες και αποτυχίες. Όταν μικρέ μια μέρα θα κοιτάξεις πίσω την ζωή σου, και πλέον θα έχεις ώριμα μάτια θα δεις ότι τα λάθη, οι ήττες και οι αποτυχίες, σε προχώρησαν μπροστά και σε ώθησαν για κάτι άλλο που ήξερε ο Θεός μα εσύ τότε ούτε καν φανταζόσουν.

Ο Steve Jobs είχε πει σε αποφοίτους, «Δεν υπάρχει αυτό που αποκαλούμε αποτυχία – αποτυχία είναι απλά η ζωή που προσπαθεί να μας αλλάξει κατεύθυνση…». Εγώ θα πρόσθετα ο Θεός που ανοίγει άλλους παράδοξους δρόμους. Και η αγαπημένη πονεμένη και «αποτυχημένη» Σαρλότ Ράμπλινγκ, μας φωνάζει μέσα από την δοξασμένη και πληγωμένη της ζωή, «ότι είμαστε εδώ το οφείλουμε σ΄αυτές τις στιγμές που μας δυσκόλεψαν. Αυτές οι στιγμές είναι η προίκα της ζωή μας…»

Γι αυτό θέλω να σου πω ότι δεν είμαι περήφανος μόνο στις επιτυχίες σου μα και στις φαινομενικές ήττες σου, γιατί αγαπώ αυτό που είσαι και όχι εκείνο που ήθελε ο εγωισμός μου να είσαι. Και γιατί αγαπώ εσένα, με όλα τα σημάδια της διαδρομής σου, που πίστεψε με δεν κρίθηκε σήμερα, απλά σήμερα ξεκίνησε. Και να σου πω και κάτι; Ποτέ δεν θα σε χρησιμοποιούσα για να νιώσω εγώ «επιτυχημένος». Δεκανίκι του δικό μου κενού δεν θα γινόσουν ποτέ. Σε αγαπώ γι αυτό που είσαι!!!

Να θυμάσαι μικρέ, ότι στα λάθη μας μαθαίνουμε, και ότι για να φτάσεις στον παράδεισο θα χρειαστεί να περάσεις πολλές φορές από την κόλαση. Καλό ταξίδι ζωής…», αυτά έγραψε ένας παπάς στον γιο του.

Πολλές μεγάλες και σημαντικές στιγμές της ζωής μας είναι συνυφασμένες με την αποτυχία. Θα το καταλάβετε αυτό όταν μεγαλώσετε λίγο ακόμα. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί για όλους.
Όλα χρειάζονται μια ιδέα και θάρρος. Και πάνω απ’ όλα να βλέπεις ορίζοντα. Τότε δεν χάνεσαι. Μην βλέπεις έρημο μπροστά σου γιατί θα σέρνεσαι σαν καμήλα, στη ζωή, με δυο καμπούρες.

Πώς να στο πω;
Αλλά λόγια δεν έχω ο ανάγωγος.
Χαλάρωσε.

Όχι ρε παιδιά, αμέσως να το κατηγορήσετε το κορίτσι, επειδή είναι στη Μύκονο. Το κορίτσι έβγαλε ένα σπυρί εκεί κάτω και ήταν σε live σύνδεση με τον δερματολόγο της που ήταν στη Νάξο. Τηλεϊατρική. Καθαρά επιστημονική φωτογραφία.

Οπότε φίλε μην τη παίζεις. Κάνεις λάθος.

Υ.Γ.10: Εγώ καμιά συναγρίδα δεν θα φάω ο ανάγωγος; Όλες θα τις φάει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Keywords
θελω να, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, νεα δημοκρατια, steve jobs, σόιμπλε, ελλαδα, μερκελ, ΠΑΣΟΚ, νέα, θες, πηγαίνετε, ροζ, tweet, παραιτηση λεβεντη, survivor, πανελληνιες 2013, σχολεια, τσιπρας, θεσσαλονικη, συριζα, mega, jobs, μυκονος, live, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εφημεριδα δημοκρατια, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, πανελληνιες 2011, βασεις πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, πανελληνιες, φωτια, αλλαγη ωρας 2012, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, καρυατιδες, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, ξανα, ηλεια, αποτελεσματα, ελενη, ιβαν σαββιδης, γερμανια, γυναικα, δημοκρατια, εγωισμος, ηγεσια, ηγετης, θαρρος, ιβαν, ξαπλωστρες, οικονομια, ρουχα, φωτογραφιες, φωτογραφια, χιτλερ, χουντα, mega, αγαπη, αδωνις, απλα, γινει, γλωσσα, δευτερα, δειτε, ειπε, υπαρχει, εκστρατεια, εξετασεις, επρεπε, επιτυχια, ευρωπη, εφημεριδα, ζημια, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδιο, υπνο, θεοδωρακης, θεος, θες, θυμασαι, θρασος, θεωρια, κυρια, λαθη, λαθος, λαιλαπα, λογια, ματια, μητσοτακης, ναξο, ντορα, ξυπνα, ορια, παιδι, παιδια, πεμπτη, πηγαινε, ροζ, πορτες, πρωι, ραντεβου, σαββιδης, σιγουρα, συγχαρητηρια, σημαδια, σόιμπλε, σπιτια, στομα, σχολειο, τυφλα, τρελα, φιλε, φορα, χαρα, ομορφα, εθνικο, ηγετες, χωρα, jobs, κηπο, κωστας, κυριακου, μπροστα, μυκονο, νιωσω, tweet, πιστεψε με, πληγες, survivor, ταξιδι, βγηκαν τα αποτελεσματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα