Ο ανάγωγος της Κυριακής: Θα φάμε αρνί στα τούβλα

Να το πούμε με δυο κουβέντες. Της πουτάν@ς γίνεται.

Δηλαδή αν σκάσει και το ηφαίστειο της Σαντορίνης νομίζω κλείσαμε από συμφορές.

@
Υπολόγιζαν οι Έλληνες να ζήσουν καλύτερα επί Μητσοτάκη, αλλά η γκαντεμιά του δεν έχει όμοιο στην ιστορία. Δηλαδή νευρίασε το σύμπαν.!

@
Θα μου πεις φταίει ο Κυριάκος που πάει ο Κινέζος και τρώει αρουραίο σουβλάκι και ψητή σαύρα στα κάρβουνα; Όχι βέβαια. Πάντα την έτρωγε ο Κινέζος τη σαύρα του και την κατσαριδόσουπα. Αλλά επί Μητσοτάκη έσκασε το πρόβλημα. Τρία εκατομμύρια σαύρες έφαγε ο καθένας τώρα σου ‘ρθε το κόψιμο Τσαγκαισέκ;;

@
Ό,τι

κατηγόρησε τους άλλους το λούστηκε.

«Όταν μάθουν ότι κυβερνάμε εμείς δεν θα πατάνε το πόδι τους στην Ελλάδα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες» ούρλιαζε ο ακροδεξιός υπαρχηγός της νέας Δημοκρατίας.

Δεν έμεινε πόδι για πόδι που να μην έχει πατήσει.

@
Και τώρα δεν έρχονται παράτυπα. Έρχονται και σου χτυπάνε την κεντρική την πόρτα, την νόμιμη είσοδο σου, στα σύνορα. Γιατί; Γιατί με την πολιτική σου τους κάλεσες.

@
Τι είπες; Ότι συμφώνησες με τη Μέρκελ να κρατάς τους μετανάστες εδώ, αρκεί να έρχονται από τη νόμιμη είσοδο και να ζητάνε αίτηση ασύλου. Αυτό κάνουνε.

@
Ο Μητσοτάκης κάνει περιοδεία στον Έβρο για να δει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που πιέζουν και με την ανοχή και την προτροπή του Ερντογάν, αλλά με την πολιτική του τους κάλεσε να είναι εκεί. Σχεδόν τους παρακάλεσε.

@
Ωραίες οι φωνές διαμαρτυρίας, αλλά δε βλάπτει να χρησιμοποιούμε το νου μας και όχι τον τηλεοπτικό εντεταλμένο νου για να καταλάβουμε την πραγματικότητα.

Η Ελλάδα φωνάζει πέθανε, πέθανε αλλά το πτώμα το έχει δει μόνο ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.
Να δούμε το πτώμα κι εμείς!
Όχι όλα αμάσητα τα νέα!

@
Πώς είναι δυνατόν ο Κυριάκος με το που ανέλαβε κυβέρνηση να προσλάβει 1.500 ειδικούς φρουρούς, που να τώρα χρειάστηκαν να πάνε στα σύνορα;

Αν είσαι κακοπροαίρετος λες ότι το είχανε στημένο αυτό μαζί με τον Ερντογάν. Αν δεν είσαι κακοπροαίρετος λες ότι ο Μητσοτάκης είναι προφήτης.

Αλλά μπορείς και να πεις ότι είχε σωστή πληροφόρηση και τους προσέλαβε και να που του χρειάστηκαν.

@
Γιατί τον κορονοϊό που δεν τον προέβλεψε, αρνήθηκε να προσλάβει τους 2.000 έτοιμους για νοσηλευτές, και τώρα έχει βγει ο Κικίλιας στην τούρλα του Σαββάτου, να τους παρακαλάει να πάνε να πιάσουν δουλειά εκτάκτως. Χωρίς να τους εξασφαλίσει ότι θα διοριστούν μόνιμα μετά τα δύο χρόνια. Να πιάσουν δουλειά δηλαδή την πιο επικίνδυνη περίοδο και αν επιζήσουνε να περιμένουν την επόμενη πανδημία για να πιάσουν δουλειά;

@
Ψάχνει για μ@λάκες δηλαδή!

@
Από την άλλη ο Ερντογάν εξουθενώνει το στρατό μας, χωρίς να κουράζει τους δικούς του στρατιώτες. Έχει βάλει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη μέση και διαλύουν σιγά-σιγά το στρατό, ενώ η πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου – που μπορεί να φέρει και επιστράτευση – θα πολλαπλασιάσει τα κρούσματα του κορονοϊού. Και ρωτώ. Δεν πρέπει η Ευρώπη και ο Παγκόσμιος οργανισμός Υγείας ν’ απαγορεύσουν τις παντός είδους συναθροίσεις για να προστατέψουν την ανθρωπότητα; Άρα να συμπεριφερθούν ανθρώπινα και απέναντι στις μάζες των μεταναστών και των προσφύγων, να διαλυθούν οι παντός είδους συναθροίσεις, έτσι ώστε ν’ αποτραπεί και το επικίνδυνο παιχνίδι του Ερντογάν.
Για κανέναν λόγο συναθροίσεις!

@
Αλλά το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς στη Μόρια.

@
Αν είναι τελικά επικίνδυνο το παιχνίδι του Ερντογάν και δεν είναι προσυνεννοημένο.

Πάντα στην ιστορία εμφανίζεται κάποιος τρελός και απρόβλεπτος και μετά με έναν τρόπο αλλάζουν τα σύνορα, η γεωγραφία και η ανθρωπότητα. Δεν εμφανίζονται έτσι οι τρελοί. Διότι αν εμφανιζόντουσαν έτσι γιατί μετά οι λογικοί δεν επαναφέρουν την τάξη και συνεχίζουν την ιστορία από ‘κει που την άφησε ο τρελός;

@
Δεν ξέρω τι ιστορίες συνομωσίας υπάρχουν για τον κορονοϊό, αν κρίνω από τις ηλικίες που χτυπάει, μάλλον γλιτώνει την Ευρώπη από τις συντάξεις και σκοτώνει το γηρασμένο πληθυσμό μπας και ανασάνουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν δεν υπάρχει πάντως θεωρία συνωμοσίας τότε αυτός ο ιός προσφέρει και καλές υπηρεσίες στο ασφαλιστικό σύστημα. Κάνω λάθος;

@
Και πως είμαστε τόσο σίγουροι ότι αυτή η επιδημία δεν θα κρατήσει, δεν θα τραβήξει, δεν θα διαλύσει και την οικονομία της Ευρώπης, του κόσμου. Δε μιλάω για την Ελλάδα γιατί είναι έτσι κι αλλιώς διαλυμένη. Είπαμε να συνέρθουμε μετά την κρίση και έπεσαν όλα πάνω μας. Οι εφτά πληγές του Φαραώ. Μέχρι και ακρίδες ορμήσανε στο θεσσαλικό κάμπο. Και αμέσως μετά το διάγγελμα του Κυριάκου έγινε σεισμός.

@
Λοιπόν εγώ ανάγωγός είμαι, όποτε μπορώ να το πω. Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

@
Και να πούμε και κάτι σοβαρό. Δεν πρέπει η Ευρώπη να προβλέψει σε περίοδο πανδημίας που μπορεί να κρατήσει και ένα χρόνο, να τυπώνει καινούργια χρήματα και να συνεχίσει να πληρώνει όλο τον κόσμο ώστε να προσποιείται η οικονομία ότι συνεχίζει κανονικά;

Γι’ αυτό υπάρχουν οι οικονομολόγοι για να μπορούν να κρατούν όρθιο το οικονομικό σύστημα των χωρών, τυπώνοντας νέο χρήμα σε περίπτωση πανδημίας. Αυτή είναι η δουλειά της Ευρώπης. Όχι να βυθίζεται η οικονομία με το παραμικρό.

Έχουμε που έχουμε ένα ευπαθές νόμισμα, γιατί ευπαθές είναι ένα νόμισμα όταν δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Όταν έχει φτιαχτεί για να είναι μόνιμα υγιές. Αυτό έπαθε η Ελλάδα. Δεν υπήρχε εθνικό νόμισμα να υποτιμηθεί και έπρεπε να μπει ή σε οικονομική καραντίνα ή να εκτελεστεί.

@
Ήρθε η ώρα για το πανδημικό νόμισμα.

@
Η φύση μας βρίζει. Το παίζουμε μάγκες και αχόρταγοι.
Η πανδημία αυτή θα προκαλέσει έναν διαρκή φόβο σαν αυτόν που προκάλεσε η πτώση των δίδυμων πύργων στην νέα Υόρκη. Όποιος ανεβαίνει σε ψηλό κτίριο πάντα σκέφτεται την σκηνή αυτή και πάντα φοβάται. Τίποτα δεν θα είναι ίδια πια μετά από αυτήν την πανδημία.

@
Ο κόσμος άλλαξε.
Τι κόσμος θα είναι αυτός που δεν θα μπορείς ν’ αγκαλιάσεις, να φιλήσεις, να καθίσεις κοντά; Σκέφτεσαι έναν ποδοσφαιρικό αγώνα όπου οι φίλαθλοι θα κάθονται σε απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον; Σκέφτεσαι έναν δρόμο όπου στο ένα πεζοδρόμιο θα κυκλοφορούν οι υγιείς και στο άλλο οι προσβεβλημένοι;

Σκέφτεσαι έναν γάμο που να παντρεύονται μέσω skype και οι καλεσμένοι μέσω laptop ο καθένας απ’ το σπίτι του να πετάνε ηλεκτρονικά κουφέτα;;
Πες μου το σκέφτεσαι;;;

@
Παν Μέτρον Άρρωστο!

@
Μην πας για ρύζι στο σουπερμάρκετ. Δεν πρόκειται να βρεις. Το έχουνε πάρει τρεις γριές στους Αμπελόκηπους. Τις είδα στον Σκλαβενίτη, είχαν γεμίσει τρία καροτσάκια με ρύζια, μακαρόνια και τραχανάδες. Και είδα και μία κυρία η οποία καθώς ήταν γυρισμένες και οι τρεις και άδειαζαν τα ράφια, τους βούτηξε τέσσερα ρύζια και τα βάλε  στο δικό της καρότσι. Με είδε και μου έκανε νόημα να μη μιλήσω. Πράγμα το οποίο έκανα βέβαια αφού της ζήτησα να μου βουτήξει κι εμένα δύο.
Α, δεν μπορώ θα την πω την αλήθεια μου!

@
Για κοινωνικό κράτος μιλάει στον ΣΚΑΪ ο Πορτοσάλτε, αυτός  που ωρυόταν να γκρεμιστούν τα δημόσια νοσοκομεία. Όλες τις ανόητες υστερίες της ακροδεξιάς ρητορικής θα τις λουστούνε.

@
Όμως να το ξέρουμε καλά. Μόνο ενωμένοι θα σωθούμε. Χωρίς τους φασίστες στο ενδιάμεσο. Το μεγάλο κοινωνικό στρώμα της Ελλάδας. Το Δημοκρατικό.
Δεξιό και Αριστερό.

@
«Μένουμε σπίτι», ο τίτλος της καμπάνιας του υπουργείου υγείας, η οποία έχει σαν στόχο να πείσει τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του. Πολύ σωστή. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι θα μας έκαναν κανένα σλόγκαν τύπου, «έλα μωρέ εντάξει». Να τα λέμε κι αυτά. Σ’ αυτά οι δεξιοί είναι μανούλες. Έξυπνο και σύντομο χάσταγκ.

@
Στη Λάρισα πάντως δεν καταλαβαίνουν απ’ αυτά. Τίγκα οι καφετέριες όπως είδα σε σχετικό ρεπορτάζ. Έχουν πιάσει τον καφέ οι Λαρισαίοι και πέρα τρέχει ο κορονοϊός. Η τοπική τους εφημερίδα όμως η «Ελευθερία», μάζεψε τους επώνυμους Λαρισαίους και τους έβαλε να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Σε άπταιστη «Λαρισαϊκή» ο Λάκης Λαζόπουλος μίλησε στους συμπατριώτες του.

@
Έβλεπα το trailer του «Big Brother» και έλεγα που φτάσαμε. Θα είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι και θα βλέπουμε τους άλλους κλεισμένους σ’ ένα σπίτι.

@
Όσες γυναίκες δεν άντεχαν τους άντρες τους θα τους τρώνε στη μάπα όλη τη μέρα. Έχουν να βγουν διαζύγια μόλις τελειώσει η πανδημία… Δεν θα τους προλαβαίνουμε.

@
Θυμάστε τους στόχους που είχατε βάλει για το 2020; Ξεχάστε τους. Πάτε στο ‘21. Μετά την πανδημία θα χούμε και τη Γιάννα να γιορτάσουμε το 1821. Από την πανδημία στην πανμαλ@κί@.
Και δε μιλώ για το 21’.
Μιλώ για το που μαζεύτηκαν τα σαλόνια να γιορτάσουν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

@
Έκλεισαν τα κατηχητικά, εκεί που πάνε οι νέοι και πολλά άλλα μέρη. Οι γριές που πάνε στις εκκλησίες θα συνεχίσουν; Ο Θεός είναι στις καρδιές των ανθρώπων όχι στα εμπορικά κέντρα που έχουν στήσει οι παπάδες.
Είναι στα ξωκλήσια, είναι στα μοναστήρια, είναι στη σιωπή.

@
«Η εκκλησία μας ουδέποτε στάθηκε απέναντι στην επιστήμη και ουδέποτε επιχείρησε να την υποκαταστήσει», υποστήριξε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και το ερώτημα είναι όλα αυτά που λέγανε οι μητροπολίτες τι ήταν; Λόγια της πλώρης;

Η πίστη δεν είναι τυφλή στους καιρούς και δεν χάνεται η πίστη αν μείνεις κλεισμένος στο σπίτι για 15 μέρες.

@
Ντίναααα, έλα καραντίνα.
Στην Ιταλία 250 νεκροί σε μια μέρα.
Πάνε οι καραντινιέροι.

@
Όταν βήχει μια γυναίκα
και παραφταρνίζεται,
ρώτα για τον πυρετό της
κι αν ψιλοζαλίζεται.

Ρώτα για τον πυρετό της
κι αν ψιλοζαλίζεται.

Μετά μην πάρεις τον γιατρό
γιατί δεν επιτρέπεται,
γιατί αν κολλήσει τον ιό
δεν θα τον ξαναβλέπετε

(τραγούδι που άλλαξε λόγω κορονοϊού)

@
Και παιδιά ξαναρωτάω.
Το ηφαίστειο της Σαντορίνης το κοιτάει κανείς;;

Υ.Γ.1: Μην ξεχάσουμε στο τέλος της χρονιάς να κάνουμε ένα βιντεάκι με τις όμορφες στιγμές του 2020.

Υ.Γ.2: Και να σκεφτείς ότι στην αρχή σκεφτόμασταν αν ο Κούλης θα βγάλει τετραετία και τώρα μας απασχολεί αν θα βγάλουμε εμείς την τετραετία. Σκέφτομαι να μουντζώσω τον εαυτό μου, αλλά θέλω να ρωτήσω πρώτα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μήπως είναι κάποια μορφή χειραψίας και πάθω κανά κακό!!!

Y.Γ.3.: Το πρωί με πήρε η τράπεζα και μου είπε ότι θα μου πάρει το σπίτι.
Το βράδυ όμως βγήκε ο Κυριάκος και μου είπε να μην το κουνήσω από το σπίτι. Πήρα την τράπεζα και της είπα «πάρε τον Κυριάκο να συνεννοηθείτε».

Υ.Γ.4: Η ζωή είναι εδώ.
Με σοβαρότητα, ψυχραιμία και χιούμορ περπατάμε!!!

Υ.Γ.5: Αυτή την Ανάσταση το βλέπω.
Δεύτε λάβετε φως κατ’ οίκον.

Επίσης επειδή τώρα όλοι μένουμε σπίτι, ας βάλουμε ένα μπλε φωτάκι απ’ έξω να ξεχωρίζουμε από τα άλλα σπίτια.
Μην μπουν και…

Έχουν πάθει απόγνωση οι ληστές.
Δεν μπορούν να βρουν άδειο σπίτι.

Υ.Γ.6: Πάσχα μην περιμένετε.
Στα σπίτια μέσα.
Θα ψήσουμε στο σαλόνι.
Αρνί στα τούβλα!!!

Πηγή: Ο ανάγωγος της Κυριακής: Θα φάμε αρνί στα τούβλα - altsantiri

Keywords
αρνι, τουβλα, λακης λαζοπουλος, big brother, ελλαδα, μερκελ, επιστρατευση, σεισμος, υγιές, νέα, skype, laptop, ρυζι, μακαρονια, λαρισα, κορονοϊός, big, brother, ξωκλήσια, ρωτήσω, τραπεζες, ανάσταση, φως, μπλε, πασχα, εθνικη τραπεζα, κικιλιας, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, σεισμος τωρα, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ξωκλήσια, η ζωη, ηφαιστειο της σαντορινης, το θεμα, αιτηση, δουλεια, ηφαιστειο, θεμα, ιος, ιταλια, οικονομια, σλογκαν, φως, ωρα, skype, ανάσταση, ασφαλιστικο, ασφαλιστικα ταμεια, βραδυ, γεωγραφια, γινεται, εγινε, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, επρεπε, ερντογαν, ερχονται, ευρωπη, εφημεριδα, εξυπνο, ζωη, ιδια, υπηρεσιες, θεος, θεωρια, κυβερνηση, κυρια, κοψιμο, κτιριο, λαζοπουλος, λογια, λογο, μαπα, μητσοτακης, μπλε, μορια, μορφη, μπορεις, νεα υορκη, νοημα, νοσοκομεια, παντα, παιδια, πεθανε, πιστη, πορτα, πρωι, ραφια, ρωτήσω, σαλονια, σαυρα, σιωπη, σκεφτεσαι, σουβλακι, σπιτι, σπιτια, συμπαν, τρια, τιτλος, υγιεις, φυση, φταιει, χειροτερα, χιουμορ, χρημα, ψυχραιμια, αντρες, ειπαμε, εκκλησιες, εθνικο, ηλεκτρονικα, καρδιες, κυριακου, λακης, laptop, ληστες, μεινει, νεκροι, παιχνιδι, πληγες, ρυζια, σκηνη, σκοτωνει, τρελος, τραπεζα, τρωει, θελω να, υγειας, υγιές
Αναζητήσεις
ο αναγωγος ειναι ο λακης λαζοπουλος
Τυχαία Θέματα