Ο ανάγωγος της Κυριακής: Πρώτη φορά φοροΑριστερά

Διάβασα προχθές το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα κατοικίδια που τέθηκε ήδη σε δίμηνη διαβούλευση. Όσοι έχετε σκύλο ή γάτα αρχίστε να μαζεύετε χρήματα. Θα σας χρειαστούν.

Δεν μας έφταναν όλα αυτά που πληρώνουμε κάθε μήνα διπλά και τρίδιπλα, θα δίνουμε και «τέλη ζωοφιλίας» από πάνω. Αμ, πώς…

Τι είναι αυτό το πράγμα; Πότε θα σταματήσουν να σκέφτονται πώς θα βάλουν νέους φόρους; Φτάνει πια. Το ξεφτίλισαν.

Δηλαδή, αν η Αριστερά έχει φτάσει τη φορολογία στο 85%, σε λίγο τι θα έχει να φοβηθεί απ’ τον Μητσοτάκη ο λαός;

Πρέπει να σταματήσει

αυτή η φοροεπιδρομή και να καταλάβει η Αριστερά ότι ο κόσμος για να ξαναψηφίσει μια κυβέρνηση το μόνο που μετράει είναι αν πέρασε ωραία την περίοδο αυτή κι αν είχε ζήσει λίγο πιο άνετα από πριν.

Στις δύο αυτές ερωτήσεις πρέπει ν’ απαντήσουν οι Συριζαίοι.

Υ.Γ.1: Να ξέρετε ότι υπάρχει φορολογικό προηγούμενο για τα κατοικίδια ζώα. Στις 4 Ιουνίου 1899 ο τότε υπουργός Οικονομικών, Ανάργυρος Σιμόπουλος (επί κυβερνήσεως Γεωργίου Θεοτόκη), έφερε προς συζήτηση νομοσχέδιο «περί φορολογίας των κυνών». Ούτε 24 ώρες μετά, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις, έγινε νόμος του κράτους.

Σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, το Δημόσιο συγκέντρωσε την πρώτη χρονιά 60.000 δραχμές και την επόμενη 40.075 δραχμές, αφού αρκετοί αμόλησαν τα σκυλιά τους στα βουνά και στα λαγκάδια προκειμένου να μην πληρώσουν το «χαράτσι». Ό,τι θα γίνει και εδώ δηλαδή σε 2 χρόνια αν δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Για την ιστορία, στις 17 Φεβρουαρίου 1902 ο ίδιος υπουργός αναγνώρισε την αναποτελεσματικότητα του νόμου και πρότεινε την κατάργησή του, όπως και τελικά συνέβη.

Πηγή: https://chronontoulapo.wordpress.com/2013/02/24

Υ.Γ.2: Κάτι περίεργο συμβαίνει τελικά στη χώρα μας, το… Ιράν. Όσο ως λαός κατακρίνουμε τον θρησκευτικό φανατισμό των τζιχαντιστών, συμβαίνουν πολλά κι ενδιαφέροντα πράγματα στην κοινωνία μας. Από τη μία είχαμε την αθώωση του Αμβρόσιου, του οποίου η απολογία συναγωνιζόταν σε προκλητικότητα τα όσα ρατσιστικά και ομοφοβικά είχε πει και τον οδήγησαν στο εδώλιο κι από την άλλη το «μπλόκο» του ΣτΕ στα Θρησκευτικά. Ας επαναφέρουν και την ποδιά στα σχολεία να τελειώνουμε.

Υ.Γ.3: Η Εύα Καϊλή αναδείχθηκε ευρωβουλευτής της χρονιάς. Αλήθεια λέω. Σκεφτείτε για τι θεσμό μιλάμε που συνυποψήφια της ήταν ποια λέτε; Η Μαρία Σπυράκη που από τον περασμένο Οκτώβρη βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ρε Γιουροβίζιον και πάλι Γιουροβίζιον.

Υ.Γ.4: Τι ήθελαν αυτοί του Κινήματος Αλλαγής να καλέσουν στο συνέδριό τους τον Βασίλη Λεβέντη; Τα χαλαρά χειροκροτήματα μετατράπηκαν πιο γρήγορα και από… ξέσπασμα Άδωνη σε κατακραυγές και γιουχαΐσματα από τους σύνεδρους, όταν ο επικεφαλής της Ένωση Κεντρώων άσκησε οξεία κριτική στις πρώην ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ με ονομαστικές μάλιστα αναφορές στον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου και στις επιλογές που έχουν κάνει στο παρελθόν.

«Τι θέλατε να σας χαϊδέψω τα αυτιά, όπως ο κ. Μητσοτάκης;» είπε και αποχώρησε κύριος…

Υ.Γ.5: Και μιας και αναφέρθηκα στο Κίνημα Αλλαγής, του οποίου τα ποσοστά έχουν πιάσει διψήφια νούμερα σύμφωνα με τους «ειδικούς», ποιος διάλεξε το νέο λογότυπο; Ξεσπάθωσαν οι χρήστες του twitter και πιο πετυχημένα δεν θα μπορούσαν να τα πουν. Έτσι κι εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω με τι μοιάζει περισσότερο το νέο σήμα: Με το λογότυπο του Ariel; Με ανεμιστήρα; Με πλυντήριο; Φοβερή έμπνευση. Δεν ξέρω σε ποιον να πρωτοδώσω συγχαρητήρια. Γιατί πράγματι φύσηξε άνεμος αλλαγής, όχι αστεία.

Υ.Γ.6: Ρίγη συγκίνησης για την Ντόρα Μπακογιάννη. Χάλασα πέντε πακέτα χαρτομάντηλα το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Σκεφτείτε ότι όσοι με είδαν με ρωτούσαν αν έχασα κάποιον δικό μου. Η αδερφή του Κυριάκου περιέγραψε τόσο γλαφυρά μία τόσο αληθινή, όσο και σκληρή πραγματικότητα της ζωής της.

Κατά την προσπάθειά της να αγοράσει σοκολατένια αυγά για τα εγγόνια της, διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να σηκώσει άλλα χρήματα από τον τραπεζικό της λογαριασμό, γιατί είχε φτάσει το όριο των 2.300 ευρώ. Ας δώσουμε κάτι, ρε παιδιά, από το περίσσευμά μας για τη Ντόρα. Όλοι μαζί μπορούμε, που λέει και ο ΣΚΑΪ. Για να έχουν τα εγγόνια της ένα καλύτερο αύριο. Πιο γλυκό. Πιο σοκολατένιο.

Υ.Γ.7: Αν μένεις στο Φάληρο, έχεις σκύλο – και ειδικά πίτμπουλ – και δεν τον βγάζεις βόλτα στον Φλοίσβο, αλλά στην Πανεπιστημιούπολη, επειδή προφανώς έχει περισσότερο χώρο, τότε το πιθανότερο είναι να είσαι τρομοκράτης. Αυτό λίγο πολύ άφησε να εννοηθεί το προεδρείο στη δίκη της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. ως σχόλιο μετά από κατάθεση μάρτυρα υπεράσπισης.

Ακούστηκαν κι άλλα τραγελαφικά την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, όπως μου μετέφερε άνθρωπος δικός μου που ήταν εκεί. Πρόεδρος και Εισαγγελέας έπαιξαν τα «ρέστα» τους κάνοντάς γνωστό πως η Θεσσαλία είναι μεγάλη… ανταρτομάνα και πως είναι περίεργο αν κάποιος έχει καταγωγή απ’ αυτόν τον νομό να μην… έχει πιάσει όπλο στα χέρια του.

Επίσης αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο η μητέρα του Περικλή δεν έχει το επίθετο του συζύγου της και έχει κρατήσει το πατρικό της. Μα αφού είναι από τη Θεσσαλία ντε. Άκου εκεί απορία που είχαν…

Όλα αυτά τα γελοία ακούστηκαν σε μία δίκη που παίζεται το μέλλον δύο παιδιών που έχουν καταδικαστεί με ελλιπέστατα στοιχεία, ως εξιλαστήρια θύματα μίας κοινωνίας που ξεχνά, αδικεί και κοιμάται, αλλά βλέποντας τουλάχιστον power of love.

Κάτι είναι κι αυτό…

Υ.Γ.8: Ξημερώματα Κυριακής και ένα 19χρονο παιδί πέφτει νεκρό σε πλατεία του Αμαρουσίου μπροστά στην κοπέλα του μετά από μαχαιριά που δέχτηκε στο στήθος από κάποιον συνομήλικό του. Ο λόγος; Μια λογομαχία. Συνειδητοποιώ με μεγάλη μου λύπη πόσο έχει ευτυλιστεί η αξία της ανθρώπινης ζωής. Οι νέοι μεγαλώνουν σε μια κοινωνία γεμάτη οργή, μίσος και βία. Κυκλοφορούν με μαχαίρια και σουγιάδες για να προστατευτούν…

Πλέον ο διάλογος έχει εξαφανιστεί και τα προβλήματα λύνονται με τη βία όπως αποδεικνύεται καθημερινά. Όποιος κι αν έφταιγε, όποιος κι αν ήταν ο λόγος, ένα παιδί έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα. Ας προβληματιστούμε λίγο και ας μάθουμε στα παιδιά μας τι σημαίνει διάλογος και πώς τίποτα δεν λύνεται με τη βία. Ποτέ δεν είναι αργά…

Keywords
φορα, ευα καιλη, ντορα μπακογιαννη, ιουνίου, https, wordpress, σχολεια, αθηνα, παραιτηση λεβεντη, ΠΑΣΟΚ, παπανδρεου, twitter, ariel, power, love, σημαίνει, αξια, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2013, φορολογια 2013, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη ειναι ωραια, κοινωνια, ενωση κεντρωων, τι σημαινει, γατα, ζωα, θρησκευτικα, ιραν, μητερα, wordpress, αυγα, ανθρωπος, αστεια, αυτια, βουνα, βρισκεται, γεωργιου, γινει, γιουροβιζιον, δημοσιο, δικη, εγινε, ευα, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εμπνευση, ενδιαφεροντα, επιθετο, εφυγε, ζωη, ζωης, θεσσαλια, κυβερνηση, λαγκαδια, λυπη, λογο, μαχαιρια, μισος, μαρια, ντορα, ξερετε, ξημερωματα, παιδι, παιδια, προβληματα, πρωι, ριγη, συζητηση, συγχαρητηρια, σκυλια, σοκολατενια αυγα, σχεδιο, φαληρο, φτανει, φορολογια, φτανει πια, ωρες, ακου, ενωση, love, ερωτησεις, γλυκο, https, χωρα, ιουνίου, κοπελα, κυριακου, μοιαζει, μπροστα, οξεια, οργη, ποδια, power, σημαίνει, σημα, χαλαρα, χερια
Τυχαία Θέματα