Ο ανάγωγος της Κυριακής: Οι Anonymous και οι Eponymous

Έσκασε ο ΣΚΑΪ. Μα να διώξουν τον Σόιμπλε; Τον αρχιβασανιστή της Ευρώπης, το αφεντικό μας; Βουρκωμένοι περπατούσαν στους διαδρόμους οι υποτακτικοί της δημοσιογραφίας, ούτε να είχαν χάσει τον πατέρα τους τέτοια στεναχώρια. Είχαν έναν άνθρωπο που έβριζε την κυβέρνηση της χώρας και έβρισκαν κι αυτοί ευκαιρία να βγάζουν το δικό τους μίσος για την Αριστερά. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, όπου οι δημοσιογράφοι έχουν φιμώσει τα στόματα του πνευματικού κόσμου και μιλάνε μόνο οι ίδιοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι, να το πούμε κι αυτό,

χαίρουν άκρας αγραμματοσύνης. Αλλά αυτός που εκτελεί συμβόλαια, δεν χρειάζεται να ξέρει γράμματα. Χρειάζεται να έχει γεννηθεί βρωμερός και τρισάθλιος. Τελικά, η δημοσιογραφία μπορεί να είναι και πάθηση, ε;

Υ.Γ.1: Στην Αμερική ο Τραμπ έχει ξεσηκώσει όλη την κοινωνία στο πόδι. Παίζουν με το άλλο βλαμμένο της Βόρειας Κορέας το παιχνίδι, να δούμε ποιος είναι ο πιο καλός ο καουμπόι, ενώ στο εσωτερικό της χώρας, όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι της τέχνης και του πνεύματος έχουν σηκώσει μπαϊράκι, ακόμα και απ΄ τον αθλητικό χώρο. Και δω Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συστρατευθεί πίσω από τον χουντικό Άδωνη και ξεφτιλίζονται καθημερινά στην ιστορία. Στη χώρα αυτή σε λίγο δεν θα τολμάς να πεις ότι είσαι προοδευτικός. Τα κανάλια είναι βαμμένα όχι μπλε, πως το λένε μωρέ αυτό το χρώμα οι ξανθιές, μπλουμπλάκ (blueblack).
Η ιδιωτική τηλεόραση έχει χουντέψει. Και η κρατική ΕΡΤ ακόμη δεν λέει να ξυπνήσει. Διακόσια χρόνια πίσω από την πραγματικότητα. Και δεν φταίνε οι εργαζόμενοι. Είναι αυτή η πουτάνα η νοοτροπία που είναι βαθιά ριζωμένη και σαπίζει ότι πάει να ανθίσει.

Υ.Γ.2: Όσα κανάλια και να γυρίσεις φίλε μου, αλήθεια δεν πρόκειται να μάθεις. Η προπαγάνδα, η διαστρέβλωση και το ψέμα είναι χειρότερο από την περίοδο της χούντας. «Χόρευε ζεϊμπέκικο ο Κουρουμπλής μ’ αυτόν που το καράβι του βούλιαξε και γέμισαν μαζούτ οι παραλίες», μας διαβεβαίωνε ο Άδωνις. Μετά από δυο ώρες, αρχίζεις να μαθαίνεις ότι μπορεί να μην είναι έτσι. Αλλά σου μένει και μία υποψία ότι μπορεί να είναι και έτσι. Βάζουν μπροστά τον Άδωνη να σπέρνει το ψέμα και πίσω βγαίνουν οι θεριστές, πρώην λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, νυν λαμόγια της ΝΔ, πουλημένοι, υποτακτικοί. Επαναλαμβάνουν το ψεύδος του χουντικού. Σκούπα, πρέπει ο Έλληνας να σκουπίσει όλα τα καθικοτόμαρα, είτε κινούνται Δεξιά, είτε Αριστερά στο τοπίο.

Υ.Γ.3: Με πολύ κόπο τον βγάλαν τον Σόιμπλε από τη θέση του. Είχε πεισμώσει ο παππούς. Βρε έλα καλέ μου, θα σε πάμε κάπου καλύτερα, θα έχεις να βλέπεις και πιο ωραία θέα. Τίποτα. Ακούνητος. Είχε στηθεί για να τον κάνουμε άγαλμα στην Ελλάδα και δεν ήθελε να χαλάσει την πόζα. Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος είχε πάρει τους δικούς του και είχαν ανέβει επάνω στην Πεντέλη να κόψουν μάρμαρο για την προτομή. Κι όπως τους είδε ένας εργάτης εκεί, φώναξε του Κυριάκου «κόψε λίγο παραπάνω μάρμαρο να φτιάξεις και την προτομή του Χριστοφοράκου που σ’ έφτασε μέχρι εδώ».
Ασφαλώς δεν έγιναν όλα αυτά. Είπα να το παίξω για δυο λεπτά Άδωνης και εγώ.

Υ.Γ.4: Πάντως αν προσέξει κανείς τι γράφουν και πως παρουσιάζουν τη μετακίνηση του Σόιμπλε οι εφημερίδες και τα sites, θα τρελαθεί από το πόσο κατευθυνόμενη είναι η δημοσιογραφία. Πουθενά δεν γράφει ότι διώξαν τον Σόιμπλε γιατί ΑΠΕΤΥΧΕ. Πουθενά δεν γράφουν ΔΙΕΛΥΣΕ την Ευρώπη. Παντού γράφουν ότι τον είχαν πολύ μεγάλη ανάγκη στο κοινοβούλιο, γιατί αυτός θα είναι το ανάχωμα στο ακροδεξιό κόμμα, το οποίο μπαίνει για πρώτη φορά, μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο στη γερμανική βουλή. Ποιο ανάχωμα; Αυτός ήταν το χώμα! Εκεί που καλλιεργήθηκε η ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη. Αυτός άνοιξε την πόρτα στον Χίτλερ και στους Χίτλερ της ιστορίας, με τον τρόπο που βασάνιζε την ανθρωπότητα. Έλεος πια με την αγιογραφία του «Σουλτάνου» της δύσης. Και βγαίνει και το Bloomberg και απειλεί τους Έλληνες, λέγοντας τους ότι θα νοσταλγήσουμε τον Σόιμπλε. Έχουν και χειρότερο οι Γερμανοί να επιδείξουν; Δεν είχα αμφιβολία εγώ ο ανάγωγος. Ας διαλέξουν χειρότερο βασανιστή για την ανθρωπότητα. Ας την πουν και Γερμανόπη να τελειώνουμε. Ας κάνουν και οντισιόν, να βρουν ποιος είναι πιο κοντά στον Χίτλερ να τον τοποθετήσουν. Ο Σόιμπλε απομόνωσε τη Γερμανία από την Ευρώπη. Δουλειά της Μέρκελ, να αρχίζει να γκρεμίζει το τείχος που χτίστηκε μεταξύ της Γερμανίας και των άλλων λαών.

Υ.Γ.5: Τι ανεκδιήγητο είναι αυτό το σόου του ΣΚΑΪ, με αυτές τις τάχα μου όμορφες, με τα άδεια βλέμματα, που μιλάν για ρούχα και αξεσουάρ, λες και μιλάνε για τα σοβαρότερα επιστημονικά επιτεύγματα. Οι Αϊνστάιν του τίποτα, καθισμένοι σε κάτι άθλιες καρέκλες χαζομοντερνιάς, σχολιάζουν το τίποτα, φλυαρώντας άπειρα. Άλλωστε, αυτό είναι το τίποτα. Ένα τίποτα που δεν γεμίζει με τίποτα. Με διαβατήριο τη βλακεία, μπορείτε να παρακολουθήσετε άφοβα στο σόου «My style rocks» ένα ρεσιτάλ ηλιθιότητας.

Υ.Γ.6: Τον ξεφτίλισε ο Τράγκας τον Κικίλια, τον πήγε τρένο. Εκεί καταλάβαμε πως αν οι δημοσιογράφοι ανοίξουν το στόμα τους, ο Κυριάκος δεν μπορεί να σταθεί ούτε πέντε μέρες. Εδώ όλοι οι δημοσιογράφοι είναι με το μέρος του και αυτός παραπατάει ακόμα. Θα είχε χαιρετήσει κούκλες ο Τσίπρας σε κατάστημα και δεν θα τον παίζαν τα κανάλια 10 μέρες ασταμάτητα; Τέλος πάντων, άλλο είναι το θέμα μας. Γιατί ο Τράγκας του την μπήκε του Κικίλια. Φήμες λένε ότι ο Κικίλιας αμφισβητεί λίγο στα πηγαδάκια τον Κυριάκο και το Μητσοτακέικο και του ρίξαν μία προειδοποιητική βολή.
Αλλά τώρα φήμες είναι, κακές γλώσσες. Δεν μου το είπε και ο Άδωνης να έχω μια σιγουριά.

Υ.Γ.7: Τον Καμμένο τον έχουν πάρει εργόχειρο εκεί στη ΝΔ, τώρα ανακάλυψαν λέει ότι πλήρωσε μετρητοίς το ξενοδοχείο στο Λονδίνο και όχι με κάρτα. Το θέμα μας είναι τώρα που βρήκε το μετρητοίς και πρέπει να παραιτηθεί πάλι. Έχουν ακούσει ποτέ να αλλάζει κυβέρνηση σε κάποια χώρα γιατί ένας υπουργός πλήρωσε μετρητοίς και όχι με κάρτα;
Το θέμα είναι αν έχει το πόθεν έσχες και αν τα λεφτά είναι δικά του. Και ποιοι μιλάνε τώρα ε; Οι φτωχομπινέδες. Αυτοί που δεν έχουν κλέψει τίποτα από το Δημόσιο, δεν έχουν δει ποτέ μαύρη σακούλα μετρητά. Αυτές οι βρωμόφατσες που παριστάνουν τους ηθικούς. Τα ταμεία τα κομματικά τους έχουν μαύρα λεφτά. Είναι επιχειρήσεις μαύρου χρήματος που θα έπρεπε οι εισαγγελείς να έχουν ήδη μπουκάρει μέσα και να τα έχουν κλείσει όλα αυτά τα κωλομάγαζα, τα ιδεολογικά πλυντήρια του κάθε χουντικού και ξιπασμένου. Ρε μόνο τα συνολάκια που φοράει η Φώφη και η Ευγενία αρκούν να θρέψουμε 15 οικογένειες. Αλλά η στέρηση της εξουσίας αδερφέ, είναι χειρότερη και από την έλλειψη πρέζας. Πολιτικά πρεζάκια. Θα πάνε σε λίγο έξω από το Μαξίμου και θα παρακαλάνε: «Άσε με να κάτσω στην καρέκλα δυο μέρες».

Υ.Γ.8: Πέθανε και ο ιδρυτής του «Playboy», Χιου Χέφνερ. Κάνανε αγώνα να κλείσει η κάσα, γιατί πριν πεθάνει τα είχε πιει τα βιάγκρα του. Με το πουλί σημαία έφυγε ο Χιου. Και τρέχουν τα αγγελάκια να κρυφτούν στον παράδεισο, γιατί έρχεται ο γέρος με το όρθιο πουλί. Αυτό είναι ζωή όμως. Έφυγε πηδώντας και εμείς ακόμα παρακαλάμε τη Σούλα να μας κάτσει. Έχει δίκιο ο Κυριάκος, η ζωή έχει ανισότητες από τη φύση της.

Υ.Γ.9: Έρχεται το νομοσχέδιο για τα ταξί, όπου πολύ σωστά μπαίνουν όροι που θα πρέπει να είναι κοινοί για όλους όσους θέλουν να κάνουν μεταφορές επαγγελματικά. Δεν μπορεί δηλαδή ο ταξιτζής να πληρώνει ένα σκασμό κόστος για το αμάξι του και να έρχεται ο άλλος με το ιδιωτικό του αμάξι σε ελεύθερες ώρες του, να του παίρνει τη δουλειά. Αυτά δεν γίνονται. Να δούμε όμως τι θα πει και η ΝΔ που πάλι κακές γλώσσες λένε ότι είναι κρυμμένη πίσω από την Uber. Και γιατί είναι κρυμμένη πίσω από την Uber; Γιατί η Uber εισπράττει στο εξωτερικό, άρα μπορεί ρε παιδί μου εν δυνάμει τα «λαδώματα» να τους τα δίνει έξω. Είναι δυνατόν να στηρίζουν εταιρείες που δεν φορολογούνται στην Ελλάδα; Σας βλέπουνε.

Υ.Γ.10: Τελικά η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει; Γιατί έχουν κουραστεί τα νεύρα μας. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» έγραφε χτες, ότι όλα αυτά είναι κόλπα της εταιρείας γιατί θέλουνε να κερδίσουν κάτι παραπάνω. Οι άλλοι λένε ότι οι αρχαιολόγοι βάζουν εμπόδια, πέραν του φυσιολογικού, που και αυτά κάτι λέει κρύβουνε. Έτσι κι αλλιώς στον ΣΥΡΙΖΑ η διαφωνία είναι η κυριαρχούσα ιδεολογία τους. Για να συμφωνήσουν δυο αριστεροί, χρειάζεται να κατέβουν 49 βιβλιοθήκες. Εγώ εκείνο που αναρωτιέμαι είναι, αφού το αεροδρόμιο ήταν τόσο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, γιατί τόσα χρόνια δεν το ξέραμε. Έπρεπε να έρθουν οι επενδυτές για να ξεσπάσει τέτοιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον; Ως ανάγωγος μιλάω, δεν μιλάω σαν ενημερωμένος.
Γιατί εμένα αν με πείσουν οι αρχαιολόγοι ότι είναι πιο σωστό να μην γίνει καμία επένδυση, μετά χαράς. Αλλά να μου ξεσηκώνουν αρχαιολογικό ενδιαφέρον, μόλις πάει να γίνει η επένδυση; Κι αυτό δεν μ’ αρέσει. Δηλαδή θυμάμαι τον αρχαίο μόλις έρχεται ο Άραβας να χτίσει;

Υ.Γ.11: Ενώ οι Eponymous λοιπόν κάνουν τους πλειστηριασμούς και πετάνε τον κόσμο από τα σπίτια, οι Αnonymous μπήκαν στην επίσημη ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και μπλόκαραν τα πάντα. «Ανέβασαν» μάλιστα και την παρακάτω ανακοίνωση: «Καλούμε τους Anonymous από όλον τον κόσμο να ακολουθήσουν αυτήν τη μαζική επίθεση στην ιστοσελίδα των ελληνικών πλειστηριασμών για να βοηθήσουμε τους Έλληνες πολίτες από την κυβέρνηση και το σύστημα.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε ενωμένοι. Η κυβέρνηση έρχεται και ανακοινώνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, χωρίς την έγκριση του λαού. Και θέλετε να πείτε ότι αυτό είναι δημοκρατία; Ο κάθε Έλληνας υποφέρει καθημερινά στην δουλειά του για ένα κομμάτι ψωμί ώστε να μπορέσει να θρέψει την οικογένειά του! Και έτσι έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να πάρουν τα σπίτια τους, που με τόσο κόπο τα έχουν αποκτήσει! Είστε εγκληματίες! Ο λαός δεν σας φοβάται και εμείς είμαστε δίπλα του. Ο πόλεμος εναντίον σας δεν θα σταματήσει!»
Εγώ ανάγωγος είμαι και ως εκ τούτου Αnonymous και ως Αnonymous συμπαραστέκομαι πλήρως. Συμφωνώ και επαυξάνω. Μην αφήνετε να γίνει κανένας πλειστηριασμός. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και τα σπίτια ανήκουν σε μας που τα φτιάξαμε.

Υ.Γ.12: Αν κοιτάξει κανείς τον λογαριασμό instagram της Τατιάνας Στεφανίδου θα διαπιστώσει πως δεν σταματά να προκαλεί, κάνοντας επίδειξη πλούτου. Δεν μπορείς, κυρά μου, να βγαίνεις στην εκπομπή σου και να προσπαθείς να συμπάσχεις με την άνεργη μητέρα για να κερδίσεις τα νούμερα της τηλεθέασης και μόλις φύγει η άνεργη να μου ποστάρεις φωτογραφίες στο πολυτελές σπίτι σου, με πανάκριβα ρούχα και παπούτσια. Έλεος κουκλίτσα μου, έλεος!

Υ.Γ.13: Φαντάζομαι έχετε ακούσει γι’ αυτό το κίνημα κατά των εμβολίων στα παιδιά. Ξαναήρθε στην επιφάνεια με αφορμή τα κρούσματα ιλαράς. Διάβασα τα επιχειρήματά τους και ζήτησα από έναν φίλο μου, παιδίατρο, να σχολιάσει το θέμα. Ακόμα γελάει…

Υ.Γ.14: «Ο Γρηγόρης Ψαριανός συναγωνίζεται πια σε χυδαιότητα τον Άδωνη Γεωργιάδη», έγραψε στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης για να του απαντήσει ο αρχηγός, αλλά αντιπρόεδρος της ΝΔ, πως παραμένει ασυναγώνιστός. Αυτό λέμε και εμείς καιρό τώρα. Πως είσαι ασυναγώνιστα χυδαίος. Δεν σε φτάνει κανείς. Προχώρα. Η μεταπολίτευση πέθανε. Ξανάρθε η χούντα. Γιατί αυτό συμβολίζει ο Άδωνις. Το προσκύνημα της μεταπολίτευσης στη χούντα.

Υ.Γ.15: Είδα τον Χρυσόγονο να μιλάει στον ΣΚΑΪ. Κατάλαβα. Τον ετοιμάζουν κι αυτόν για το δεξιό μπλοκ. Θα καθίσει σε ένα από τα τρία τραπέζια. Ή στης Νέας Δημοκρατίας, ή στου ΠΑΣΟΚ, ή στου Ποταμιού.

Υ.Γ.16: Καθώς με έφερνε ο ταξιτζής μου λέει, «τελικά κανείς δεν μπορεί να αποφύγει το πεπρωμένο. Εγώ είμαι γεννημένος αστροφυσικός, αλλά άντε τώρα να σου εξηγήσω πώς βρέθηκα ταξιτζής. Έχω καταρρίψει τη θεωρία του Big Bang και 22 αστροφυσικοί έχουν συμφωνήσει μαζί μου και όχι με τον Στήβεν Χόκινγκ». «Δηλαδή», μου λέει: «Παναγιώτης – Χόκινγκ 22-0». «Και όμως είμαι εδώ» μου λέει, «αλλά όποιος μένει στο ταξί του εξηγώ πώς έγιναν τα σύμπαντα. Άκου λοιπόν να μάθεις…» Δυστυχώς, ήταν μικρή η διαδρομή και ούτε μέχρι το ένατο σύμπαν δεν φτάσαμε.

Υ.Γ.17: Πέθανε ξαφνικά ο πατέρας του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο και όλη η Ελλάδα συγκινήθηκε και πόνεσε μαζί του αληθινά. Γιατί αυτά τα παιδιά δεν είναι μόνο ότι έφτασαν ψηλά τη χώρα μας, αλλά κυρίως έμαθαν στο χουντοφασισταριό τι σημαίνει Έλληνας. Διότι Έλληνας δεν είναι αυτός που γεννιέται Έλληνας, κλέβει το Δημόσιο και κάθεται κάτω από την ελληνική σημαία. Έλληνας δεν είναι ο Τσοχατζόπουλος. Έλληνας είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Είμαστε δίπλα σου λοιπόν όλοι και τα δάκρυά μας αληθινά.

Keywords
anonymous, τατιανα στεφανιδου, big bang, σόιμπλε, ελλαδα, ΠΑΣΟΚ, νεα δημοκρατια, μπλε, ΕΡΤ, sites, βουλη, bloomberg, μερκελ, style, τραγκας, τσιπρας, καμμενος, playboy, ταξι, uber, συριζα, instagram, twitter, μπλοκ, big, σημαίνει, τσοχατζοπουλος, κινηση στους δρομους, εφημεριδες, κικιλιας, εφημεριδα δημοκρατια, λιτσα πατερα, αλλαγη ωρας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, ψαριανος, κοινωνια, instagram, τι σημαινει, βγαινουν, διαβατηριο, το θεμα, αδεια, αξεσουαρ, γερμανια, δουλεια, θεμα, λονδινο, μητερα, ρουχα, τηλεοραση, φημες, φημες λενε, φωτογραφιες, χιτλερ, χουντα, ψεμα, ψωμι, bloomberg, αδωνις, αεροδρομιο, ελεος, αμερικη, αφορμη, βγαινει, βιαγκρα, γινει, γινονται, γρηγορης, δακρυα, δημοσιο, δυστυχως, ευγενια, ευκαιρια, ειπε, ελλειψη, επρεπε, ερχεται, ερχονται, ευρωπη, εφυγε, ζωη, θεα, θεωρια, ιδεολογια, κυβερνηση, κομμα, λεφτα, μαξιμου, μιλαν, μισος, μπλε, μπλοκ, μπορεις, μπορειτε, νευρα, νοοτροπια, ξανθιες, ξενοδοχειο, παντα, οικογενεια, οντισιον, παιδι, παιδια, παμε, παπουτσια, πεθανε, πεντελη, πεπρωμενο, πλειστηριασμοι, ποθεν εσχες, πορτα, ρεσιταλ, σόιμπλε, σοου, σπιτι, σπιτια, στομα, συμπαν, τρενο, τρια, φιλε, φυση, φτανει, φωφη, φορα, χεφνερ, χοκινγκ, χρωμα, χυδαιος, χυδαιοτητα, ωρες, αφεντικο, ακου, ανηκει, big bang, big, δημητρης, δικιο, γλωσσες, style, χωρα, κομματι, κυριακου, μπροστα, παιχνιδι, πλυντηρια, ποζα, σημαια, σημαίνει, sites, σωστο, uber
Τυχαία Θέματα