Ο ανάγωγος της Κυριακής: Ο Αϊνστάιν στην Ελλάδα θα κρατούσε το… κοντάρι

Ας αρχίσουμε με ένα τραγουδάκι μιας και μπήκε ο Αύγουστος.

Να τον υποδεχτούμε χορεύοντας αυτόν τον χορό, τον ανάγωγο, με το απότομο, πρόστυχο και αγενές σπρώξιμο του θηλυκού προς το αρσενικό.

Ντε-σπα-σίτο.

Αυτό που μεταφράσαμε εμείς, στα ελληνικά, ντε παστίτσιο.

Μπήκε ο Αύγουστος, η Ελλάδα κατέβασε μολύβια και στιλό, οι Υπηρεσίες κατέβασαν ρολά και όσες είναι ανοιχτές ακόμα… μην μπείτε, γιατί οι κατάρες που θα φάτε από τους υπαλλήλους που έχουν ξεμείνει θα σας κυνηγάνε όλο το

καλοκαίρι.

Είναι αλήθεια αυτό, ότι στο ΙΚΑ Καλλιθέας έχουν φορέσει όλοι τα μαγιό τους, έχουν περάσει σωσίβια και μάσκες; Όχι βέβαια! Τι ανάγωγες σκέψεις είναι αυτές;

Το Δημόσιο δουλεύει ρολόι χρόνια στη χώρα αυτή. Όπως λέει και το τραγούδι «Ένα ρολόι σταματημένο…»

Οι καύσωνες, ο ένας πίσω από τον άλλο.

Ανοίγεις την πόρτα να βγεις και νομίζεις ότι είναι ο Θεός και έχει πάρει τον ήλιο για σίδερο και σου σιδερώνει την πλάτη.

Δεν χρειάζεται να μας το πούνε οι επιστήμονες. Το κλίμα είναι πλέον τροπικό.

Είναι και τα air condition από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ να τα καθαρίσει, είναι και οι ανεμιστήρες χαλασμένοι. Είναι η κατάσταση όπου φύγει, φύγει!

Πλοία, τρένα, αεροπλάνα, ο ένας απάνω στον άλλο.

Μόνο που έχουν όλοι φορτωμένα τα νεύρα ενός πολύ κακού χειμώνα, οπότε μέχρι να περάσουν τα νεύρα, πέρασε και ο Αύγουστος.

Κόσμος πολύς, κατανάλωση λίγη. Αυτό είναι που λένε όλοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τα κατάφερε και τους έχει αφήσει άφραγκους όλους.
Αλλά παρουσιάζει πολύ καλά πρωτογενή πλεονάσματα.
Αυτά που παρουσίαζε και ο Σαμαράς με το success story.
Δεξιά πολιτική είναι να κοιτάς τους αριθμούς. Αριστερή πολιτική είναι να κοιτάς τους ανθρώπους.
Ας σκεφτούνε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, τι κοιτάνε τον τελευταίο καιρό.

Υ.Γ.1: Τελικά ο Γεωργίου, της ΕΛΣΤΑΤ καταδικάστηκε, παρά την αφόρητη πίεση των Μητσοτακηκών, του ΠΑΣΟΚ των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.

Τον θέλανε αθώο.

Πιο ωμές παρεμβάσεις από αυτές στο θέμα του Γεωργίου, δεν έχουν γίνει.
Δεν είδα ούτε ένα άρθρο σε καμία εφημερίδα. Τυχαίο;
Οι Βρυξέλλες γιατί πιέζουν τόσο πολύ άραγε;
Είναι σα να συνομολογούν ότι τη διόγκωση του ελλείμματος, τη σχεδιάσανε από κοινού.

Εγώ, προσωπικά, επειδή είμαι πολύ ανάγωγος, πιστεύω ότι ο Γεωργίου αναμφίβολα διόγκωσε το έλλειμμα, γι’ αυτό άλλωστε και δεν ρώτησε κανέναν, παρά μόνο το αφεντικό του στο ΔΝΤ, στο οποίο ήταν παράλληλα και υπάλληλος.

Μωρέ, μόνο το μάτι του να δεις… καταλαβαίνεις.
Μην φανταστείτε ότι θα τον βάλουν φυλακή… Όχι, όχι, όχι… Με αναστολή.
Όλος αυτός ο καλός ο κόσμος καταδικάζεται μεν για να ικανοποιείται η κοινή γνώμη, αλλά πάντα με αναστολή.
Και ο Έλληνας χορτάτος και οι Βρυξέλλες ικανοποιημένες.

Όμως για να πούμε του στραβού το δίκιο, η Δικαιοσύνη άρχισε να παίρνει ανάποδες. Καλές ανάποδες. Και η τιμωρία του Γεωργίου ήταν χαστούκι, αλλά και η αναίρεση αθωότητας για Χαρδούβελη και Σαββαΐδου.

Φως στο βάθος του τούνελ;

Υ.Γ.2: Έχουν αρχίσει οι πλειστηριασμοί κατοικιών. Δεν βλέπω Συριζαίους μέσα σε αυτούς που εμποδίζουν.
Ξεχάσανε τι έλεγαν;
Νεοδημοκράτες δεν περίμενα να δω. ‘Ετσι κι αλλιώς.

Υ.Γ.3: Αυτές οι φωτογραφίες με τον Κυριάκο προφίλ στις θάλασσες, βγάζουν αβίαστο γέλιο.
Φτάνει τόση καλλιτεχνική φωτογραφία. Δεν είναι σταρ του σινεμά, ρε αδερφέ.
Πολιτικός είναι, ας μας κοιτάξει στα μάτια να μας πει, τι θέλει να μας πει.
Υπενθυμίζω στους image makers του Κυριάκου, ότι μόνο ο Καραγκιόζης έκανε καριέρα προφίλ.

Υ.Γ.4: Διάβασα και αυτή την είδηση. Ένας με ένα μηχανάκι έπεσε πάνω σε ένα αγριογούρουνο και είναι σοβαρά τραυματισμένος.
Ευχόμαστε περαστικά καταρχάς, αλλά έχει ξαναπέσει σε αγριογούρουνο ο ίδιος, στον ίδιο δρόμο πάλι, απλά την άλλη φορά ήταν με αυτοκίνητο και χτύπησε μόνο το αγριογούρουνο… Τι τύχη κι αυτή να σε κυνηγάει ένα αγριογούρουνο στον ίδιο δρόμο; Αυτό που λέει και ο λαός. Αν δεν πας από θάλασσα, θα πας από αγριογούρουνο.

Υ.Γ.5: Μόνο οι άριστοι θα κρατούν σημαία, είπε η Νέα Δημοκρατία.

Δηλαδή ο Αϊνστάιν που πλακωνότανε με τους δασκάλους και τον πετάγανε από τα σχολεία έξω, φαντάζομαι θα έκανε παρέλαση μόνο με το κοντάρι σκέτο, χωρίς τη σημαία της χώρας του, αν ήταν στην Ελλάδα.

Χαζομάρες!

Θέλουν οι Δεξιοί να πουν ότι αυτοί είναι οι άριστοι των γραμμάτων, ότι οι Αριστεροί είναι αγράμματοι και ότι μόνο αυτοί είναι γεννημένοι για να κρατούν τις σημαίες.

Να υπενθυμίσω όμως, ότι έχουμε δει υπουργούς πολλούς να συγκινούνται πολύ βλέποντας τις σημαίες, αλλά η συγκίνηση δεν τους εμπόδισε να κατακλέψουν το Δημόσιο χρήμα.

Άλλο το φαίνεσθαι, άλλο το είναι.

«Και οι κακοί μαθητές τι θα κρατάνε;», με ρώτησε ένας φίλος μου.
«Θα σου ΄λεγα», του είπα, «αλλά δεν θέλω να φανώ ανάγωγος…»

Αν γίνει παρέλαση διαφθοράς τη σημαία της Siemens ποιος θα την κρατάει; Για να μην πλακωθούν τα αδέρφια μεταξύ τους, τη μισή παρέλαση ο Κυριάκος και την άλλη μισή η Ντόρα. Εντάξει;;

Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει ο μικρός Μπακογιάννης με τον Κυριάκο και ο καυγάς είναι παλιός. Γι’ αυτό και δεν τον κάλεσε στον γάμο του. Σε λίγο η οικογένεια θα χωριστεί στα δύο. Εδώ είμαστε και θα τα δούμε.

Υ.Γ.6: Κι εκεί που κάθομαι αμέριμνος, σκεπτόμενος πού θα πάω διακοπές, με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε να δω το βίντεο της ραδιοφωνικής συνέντευξης του Κυριάκου στον Πορτοσάλτε. «Έχει και βίντεο;», αναρωτήθηκα και μάλλον όχι μόνο εγώ, αλλά και ο αρχηγός, τρομάρα του, της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το βίντεο αποδεικνύει, ουσιαστικά, ότι οι ερωτήσεις είναι «στημένες» και από πριν ξεπουλημένες. Έτσι γίνονται οι συνεντεύξεις στο Φάληρο όταν έχουν απέναντί (;) τους «γαλάζια» στελέχη. Πόσω μάλλον τον Κυριάκο…

Παρεμπιπτόντως, ο Άρης, ο άμεμπτος, ο ακριβοδίκαιος, ο έγκυρος, ο αντικειμενικός πώς το δικαιολόγησε αυτό με το «σκονάκι»; Του ζήτησε break, και καλά, για να πάει προς νερού του ο πρόεδρος, ε; Αυτό είναι που λέμε αντικειμενική δημοσιογραφία.

Ξεφτίλα.

Υ.Γ.7: Τι μας είπε ο Πύρρος Δήμας από την Αμερική; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον έδιωξε από την Ελλάδα. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ακούστηκε στη Βουλή λιγότερες φορές απ’ ότι ο Γιώργος Ανατολάκης, αισθάνθηκε τόσο άσχημα που έκλεισε συμβόλαιο με την Εθνική των ΗΠΑ μέχρι το 2028. Μέχρι τότε πιστεύει ότι θα βγαίνει ο Τσίπρας ή απλά έκλεισε ένα καλό ντιλ;

Με τέτοιο συμβόλαιο φεύγω και εγώ Πύρροοο!

Υ.Γ.8: Σαν τις σφαλιάρες που τρώει ο Βέγγος στις ταινίες ήταν οι σφαλιάρες που έφαγαν οι καναλάρχες από το ΣτΕ, αφού απέρριψαν όλα τα αίτηματά τους για να μην υποβάλλουν δηλώσεις Πόθεν Έσχες. Ποιοι είστε, ρε φίλε, και δεν θα υποβάλλετε δηλώσεις επικαλούμενοι την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων; Και εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε προσωπικά δεδομένα; Τι έχουμε; Απρόσωπα δεδομένα; Εγώ, ως δημοσιογράφος, που υποβάλλω κάθε χρόνο Πόθεν Έσχες είμαι μ@λ@κας;

Υ.Γ.9: Μπορούν να μου πουν οι εμπρηστές πού θα κάψουν αύριο, να ξέρω που θα πάω για μπάνιο;

Keywords
ελλαδα, air condition, νεα δημοκρατια, καλοκαιρι, ικα, air, συριζα, σαμαρας, success, ελστατ, ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ, βρυξέλλες, φως, σταρ, image, νέα, σχολεια, siemens, αρης, βουλη, ηπα, τσιπρας, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, εφημεριδα δημοκρατια, θανασης βεγγος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, νεα κυβερνηση, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, πυρρος δημας, ικα καλλιθεας, αγριογουρουνο, παρελαση, βιντεο, αυτοκινητο, βεγγος, γνωμη, δημοκρατια, εθνικη, ελστατ, ηπα, θαλασσα, θεμα, καριερα, μαγιο, πιεση, ρωτησε, σημαιες, σινεμα, σταρ, ταινιες, τηλεφωνο, τυχη, φωτογραφιες, φωτογραφια, siemens, αυγουστος, αθωο, αρθρο, απλα, αρσενικο, βγαινει, βρυξέλλες, γελιο, γεωργιου, γινει, γινονται, δημοσιο, δηλωσεις, εδω ειμαστε, ειπε, εφημεριδα, ιδιο, υπηρεσιες, θεος, κυβερνηση, κλιμα, ματια, ματι, νευρα, ντορα, παντα, οικογενεια, ουσιαστικα, παστιτσιο, παω διακοπες, πλειστηριασμοι, ποθεν εσχες, πορτα, ρολοι, σιδερο, σκεψεις, σωσιβια, τιμωρια, τρενα, φαληρο, φιλε, φορα, χρημα, air, αφεντικο, δικιο, ελληνικα, air condition, ερωτησεις, χωρα, image, κυριακου, σημαια, success, τρωει, θαλασσες, θελω να
Τυχαία Θέματα