Ο ανάγωγος της Κυριακής: Και στα νεύρα μας γαρδένιες

«Το νόου ας μπέτε», όπως έλεγε και ο αλησμόνητος Χρόνης Εξαρχάκος το πάρτι της ανιψιάς του στην ταινία ο «Κατεργάρης» (1971), γινόταν την περίοδο 2013 – ’14 στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Όχι μία, ούτε δύο, αλλά 894 (σχεδόν 75 κάθε μήνα δηλαδή) διαφημιστικές συμβάσεις με ΜΜΕ αποκάλυψε ο Πολάκης. Μόνο οι 150 απ’ αυτές, για το 2014, στοίχισαν 4,2 εκατ. ευρώ. Φανταστείτε, δηλαδή, το συνολικό ποσό. Ούτε ο ίδιος δεν το ξέρει, αφού τα μισά έγγραφα έχουν χαθεί.

Ρε μιλάμε αυτοί δεν

έφαγαν μόνο με χρυσά κουτάλια, αλλά με χρυσά μαχαιροπήρουνα, χρυσά πιάτα, χρυσά ποτήρια και ό,τι άλλο έχει ένα νοικοκυριό. Το παγκόσμιας κλάσης velonakaiklosti.gr έλαβε, για παράδειγμα, 48.000 ευρώ για τρεις μήνες διαφήμισης.

Στο αποδεικτικό έγγραφο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μία ιστοσελίδα με «δυναμική επισκεψιμότητας και αποτελεί έναν σημαντικό χώρο». Πρώτο στην παγκόσμια ειδησεογραφία είναι το CNN και δεύτερο το velonakaiklosti.gr. Όλοι το ξέρουμε αυτό.

Τα sites ellinesdimarxoi.gr και xabaria.gr έλαβαν 80.000 ευρώ και 15.000 ευρώ, αντίστοιχα. Άνοιξαν λίγο πριν πάρουν τη διαφήμιση και έκλεισαν λίγο αργότερα. Εννοείται πως σήμερα δεν λειτουργούν.

Κι όλα αυτά ενώ διανύαμε προεκλογική περίοδο. Έχει κι αυτό τη σημασία του ή όχι;

Υ.Γ.1: Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν «συνέλαβε» τους δύο στρατιωτικούς με σκοπό να παίξει παιχνίδι εκβιασμού, να τους κρατήσει μέσα το Πάσχα, ακριβώς για να προκαλέσει και το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων. Ο Ερντογάν θέλει πόλεμο. Το ερώτημα είναι εμείς τι θέλουμε. Εδώ πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν ο οποίος τρελάθηκε, έχει χάσει το μέτρο και έχει γίνει επικίνδυνος για την ανθρωπότητα. Θέλει ασκήσεις ισορροπίας. Μεγάλες, για γερά νεύρα. Αφήστε τους θυμούς στην άκρια και ας κρατηθεί η αξιοπρέπεια, έχοντας την επίγνωση ότι απέναντί μας έχουμε έναν ετοιμοπόλεμο Ερντογάν. Δεν θέλει να μπει στην Ευρώπη, θέλει να καταλάβει την Ευρώπη. Όταν αμφισβητεί την Ελλάδα, αμφισβητεί την ίδια την Ευρώπη.

Υ.Γ.2: Και μέσα σε όλα αυτά είχαμε και τον Κατσίκη, ο οποίος προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι είναι πολιτικός και κυβερνητικός βουλευτής, συνεπώς η κάθε φράση του έχει την ανάλογη βαρύτητα. Η μονταζιέρα τον μάρανε…

Y.Γ.3: Δεν ήξερα ότι στη Νέα Δημοκρατία πέρα από άριστοι είναι και φιλόζωοι. Πάλι καλά που έγινε το όλο τζέρτζελο με το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια και μάθαμε για τις ευαισθησίες των φίλων του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ζώα. Για τους ανθρώπους πάλι δεν διαθέτουν πολλή ευαισθησία. Ειδικά εάν είσαι κάνας έφηβος που θέλει να προβεί σε διόρθωση φύλου ή υποστηρίζεις ανθρώπους έχουν φίλους αναρχικούς, δεν δικαιούσαι ούτε tweet. Σκυλιά, γατιά και ό,τι δεν αντιμιλάει τέλος πάντων. Εκεί είναι η ευαισθησία του δεξιού.

Υ.Γ.4: Ο χρήστης του twitter @megalosgazmas έκανε φωτοσοπιά υπουργική απόφαση των Σκουρλέτη και Φλαμπουράρη που προέβλεπε δήθεν την απόσπαση ενός Ιωσήφ Εξοικονομάκη ως ειδικού συνεργάτη του υπ. Επικρατείας σε θέματα… «αφρικανικής σκόνης». Τέλειο;

Το καλύτερο είναι ότι οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Γιάννης Λοβέρδος «τσίμπησαν» και έπεσαν θύματα του τρολαρίσματος του χρήστη, ο οποίος ακόμα πρέπει να γελάει. Μαζί του και εγώ.

Δεν «τσίμπησαν» όμως μόνο οι δύο παραπάνω δημοσιογράφοι. Ανάμεσα σε όσους έσπευσαν να αναδείξουν την τρολιά ως είδηση ήταν και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο οποίος κι αυτός τουίταρε, πιστεύοντας ότι το θέμα ήταν αληθινό.

Πραγματικά το όνομα «Εξοικονομάκης» δεν έβαλε κανέναν τους σε υποψίες; Και εις ανώτερα. Και ως Ανάγωγος να πω και ένα μπράβο στον @megalosgazmas που πάει το «Ανάγωγο Κίνημα» ένα βήμα πιο μπροστά!

Καμια τσιπα πια.
Τους διοριζουν με το τσουβαλι pic.twitter.com/KD0AmTSF51

— megalosgazmas (@megalosgazmas) 24 Μαρτίου 2018


Υ.Γ.5: Τελικά, δεν είναι απαραίτητο να αναθεωρήσουμε το Σύνταγμα, όπως μας ενημέρωσε ο «Ναπολέων», πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Και γιατί να το αλλάξουμε; Πάρτε ως παράδειγμα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών τον οποίο έφτιαξε με τα χεράκια του. Μια χαρά δεν λειτουργεί; Εν τω μεταξύ κατά σατανική σύμπτωση ο Κυριάκος άλλαξε γνώμη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Κάποιος κακεντρεχής θα έλεγε ότι βρίσκονται σε συνεννόηση γιατί κάτι θέλουν να κρύψουν. Εγώ ο ανάγωγος πάντως αυτές τις κακοήθειες δεν τις πιστεύω. Ειδικά όταν πρόκειται για πολιτικούς αμέμπτου ηθικής.

Υ.Γ.6: Στην αντίπερα όχθη – ή μάλλον στην ίδια – ο κατά τα άλλα «ευαίσθητος» για εθνικά ζητήματα Μητσοτάκης δεν καταδέχεται να ενημερωθεί από τον Κοτζιά για το Σκοπιανό. Θέλει από Τσίπρα και πάνω. Η συνεχής τάση να επιβεβαιώσει το πολιτικό ύψος του, κάτι δείχνει. Ή κάνω λάθος;

Υ.Γ.7: Ο Άδωνις Γεωργιάδης, διάβασα, πήγε να συναντήσει τον Καραμανλή την Παρασκευή. Λίγη ώρα μετά οι «βουβουζέλες» του αντιπρόεδρου σήμαναν ότι σημειώθηκε ταύτιση απόψεων στη συνάντηση. Με λίγα λόγια ο Άδωνις δεν πήγε στον πλατεία Μαβίλη για να ψυχανεμιστεί το κλίμα στην καραμανλική πτέρυγα. Άρα θα ήταν σύμπτωση ότι λίγες ημέρες πριν ο Ευάγγελος Αντώναρος προέβλεψε ότι ο «ατίθασος άρα και μη βελτιώσιμος αντιπρόεδρος θα χάσει σε προβλεπτό χρόνο το δοτό αξίωμά του».

Υ.Γ.8: Και μέσα σε όλα αυτά είχαμε και τον Κατσίκη, ο οποίος προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι είναι πολιτικός και κυβερνητικός βουλευτής, συνεπώς η κάθε φράση του έχει την ανάλογη βαρύτητα. Η μονταζιέρα τον μάρανε…

Υ.Γ.9: Στα Τρίκαλα, στο μικρό Άμστερνταμ της Ελλάδας, γίνονται πραγματάκια… Ο δήμαρχος έφερε λεωφορεία χωρίς οδηγό, έδωσε δωρεάν ασύρματο internet σε όλη την πόλη και έβαλε στάσεις λεωφορείων που πετάνε νερό τους καυτούς μήνες. Λέτε να φέρει και τη θάλασσα;

Την ομορφιά και την ηρεμία της μικρής θεσσαλικής πόλης χάλασαν κάποιοι κάγκουρες που αποφάσισαν να κλέψουν τα ραντάρ ταχυτήτων. Κι αυτό μάλλον γιατί φοβήθηκαν την οργή του δημάρχου, ο οποίος επιτυχημένα εφάρμοσε και τον αντικαπνιστικό νόμο κόβοντας αβέρτα πρόστιμα. Και απ’ ότι άκουσα δεν είναι η πρώτη φορά που γκαζιάρηδες Τρικαλινοί τα βάζουν με τα ραντάρ. Παλιότερα λέει, κάποιος είχε πάρει μια καραμπίνα και τα πυροβολούσε.

Υ.Γ.10: «Άνω – κάτω» η Λαμία από έναν πιτσιρικά και τον «μπόμπο» του. Μιλάμε τώρα για ένα μικρό μηχανάκι, ίσως και 50 κυβικών, που γύριζε την πόλη προκαλώντας τους αστυνομικούς. Μηχανές, περιπολικά, καταδίωξη, κακός χαμός για ένα «απινακίδωτο» 50άρι που τελικά «καβάλησε» τις γραμμές του τρένου και η σεμνή τελετή τελείωσε. Όχι, δεν τον συνέλαβαν. Απλά τον έχασαν. Που να ήταν κανένα «καθαρόαιμο» δηλαδή θα τον ψάχνανε στη Νικολούλη και στο «Πάμε Πακέτο».

Υ.Γ.11: Και εκεί που κάνω ζάπινγκ πέφτω πάνω στη Σαμπρίνα που έτρωγε γαρδένιες on camera. Από μικρή λέει έτρωγε τα λουλούδια τις γιαγιάς της, αλλά προτιμούσε τις γαρδένιες. Γιατί; Γιατί μοιάζουν, λέει, με μαρούλι. Μάλιστα…

Υ.Γ.12: Είμαστε που είμαστε μέσα στη μιζέρια και την κρίση, έχουμε και τον Guardian που μας το τρίβει στη μούρη, οργανώνοντας χαρωπές εκδρομούλες στην Ελλάδα με τουριστική ατραξιόν την… κρίση και την εξαθλίωση.

Η περιπλάνηση των επτά ημερών που είχε οργανώσει η βρετανική εφημερίδα θα ξεκινούσε από τους αμπελώνες της Σάμου, όπου κατέφθασε μεγάλος αριθμός προσφύγων και θα κατέληγε στην Αθήνα και τα προάστιά της που δοκιμάζονται από την κρίση. Όπως «ανέβηκε» το άρθρο, έτσι και «κατέβηκε»

Μου έρχεται κάτι να γράψω, αλλά θα κρατηθώ… Μπαίνουμε και στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Υ.Γ.13: Τώρα εμάς λόγος για τις αποφάσεις των αρχαιολόγων δεν μας πέφτει, αλλά αυτή η δικαιολογία ότι 12 Απριλίου θα έχει πολύ κόσμο στο Σούνιο και καλό θα ήταν να μην γίνουν γυρίσματα εκεί δεν στέκει. Δηλαδή, η προβολή που θα γίνει μέσα από την παραγωγή του BBC θα φέρει χιλιαπλάσιο κόσμο απ’ αυτούς που δεν θα μπουν μια μέρα.

Οι αρχαιολόγοι πρέπει να κάποια στιγμή ν’ αντιληφθούν όπως και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι το δημόσιο δεν τους ανήκει. Ότι ο αρχαίος πολιτισμός δεν είναι ιδιοκτησία τους και ότι έχουν υποχρέωση ότι δεν καταπατείται η πολιτιστική μας κληρονομία, αυτή να προβάλλεται όπως κάνουν οι πολιτισμένοι λαοί του κόσμου. Δηλαδή, η απόφαση αυτή μυρίζει πολιτικό παρασκήνιο και όχι αρχαιολογικό παρασκήνιο. Λέμε τι μυρίζει σε μια ανάγωγη μύτη σαν τη δική μας.

Δηλαδή, για πρώτη φορά μπορούμε να πούμε άνετα ότι διαφωνούμε με την απόφαση αυτή. Δεν θα έρθουν οι ξένες παραγωγές για να κάνουν γυρίσματα στα κτίρια του Βωβού. Υπάρχουν τέτοια εκατομμύρια στον κόσμο. Θα έρθουν να δουν φυσικές ομορφιές, αλλά και κομμάτια του διαχρονικού πολιτισμού μας.

Υ.Γ.14: Ωραίο θα ήταν οι τορπιλάκατοι αντί να πετάνε οβίδες να πετάνε γαρδένιες. Θα γίνονταν πόλεμοι και θα μύριζε ωραία…

Καλή Ανάσταση.

Keywords
νευρα, νεα δημοκρατια, αδωνις γεωργιαδης, παμε πακετο, κεελπνο, μμε, cnn, sites, πασχα, ελλαδα, νέα, tweet, twitter, λοβερδος, συνταγμα, ΠΑΣΟΚ, βενιζελος, σκοπια, τσιπρας, τρικαλα, λεωφορεια, λαμια, συλληψεις, camera, μιζέρια, guardian, αθηνα, bbc, ανάσταση, εφημεριδα δημοκρατια, μετρο, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, το θεμα, βημα, γνωμη, δημοκρατια, δωρεαν, ζωα, θεμα, ιωσηφ, λουλουδια, μμε, νικολουλη, ομορφια, σουνιο, υψος, ωρα, bbc, cnn, guardian, αδωνις, αρθρο, αμστερνταμ, ανάσταση, αξιοπρεπεια, απλα, ασυρματο internet, γινει, γινονται, γυρισματα, δευτερο, δημοσιο, δικη, δειχνει, εγινε, εγγραφα, εγγραφο, ευρω, εβδομαδα, επτα, ερντογαν, ερχεται, ευρωπη, εφημεριδα, ζαπινγκ, ιδια, ηρεμια, μηχανες, διαφημιση, κλιμα, κτιρια, λογια, μαβιλη, μεγαλη εβδομαδα, μιζέρια, μηνες, μητσοτακης, μικρο, μυτη, νερο, νοικοκυριο, ονομα, οχθη, πιατα, ποτηρια, ρανταρ, σκυλια, ταση, τασος, φορα, χαρα, ανηκει, κακος, camera, κυριακου, οργη, tweet, παιχνιδι, sites, βωβου, ωραιο
Τυχαία Θέματα