Ο ανάγωγος της Κυριακής: Χρυσόσκονη του κώλου

Έχουν αποφασίσει στη Νέα Δημοκρατία να τους ξεκάνουν τους Καραμανλικούς. Ο Κυριάκος μαζί με το αφεντικό του, τον Άδωνη, έχουν πάρει σκούπα και σκουπίζουν. Δεν θα αφήσουν δεξιό για δεξιό, ούτε κεντρώο για κεντρώο. Θα το φτιάξουν ένα ωραιότατο, καθαρόαιμο, ακροδεξιό κόμμα. Το ΛΑΟΣ κατέλαβε τη Νέα Δημοκρατία και

ο Άδωνης εξελίσσεται στον ισχυρότατο αντίπαλο του Καραμανλή. Αυτός στην πραγματικότητα διαλύει την εικόνα του Καραμανλή, τον αποδομεί και τον αποκαθηλώνει σιγά σιγά στα μάτια των δικών του και σε λίγο θα μιλάμε για έναν γραφικό, ξεχασμένο τέως πρωθυπουργό στις ταβέρνες τις Ραφήνας.

Αποκεφάλισε και τον Μίχαλο ο Άδωνις (διά του Μητσοτάκη), γιατί τον είδαν να πίνει καφέ με τον Νίκο Παππά. Μίσος, διχασμός και μισαλλοδοξία. Και μάλιστα λέγεται ότι πολλά τηλέφωνα γίνονται καθημερινά στα οποία ακούγονται φράσεις όπως «αν δεν είσαι μαζί μας, είσαι εχθρός μας», «αν δεν έρθεις από εδώ, δεν μπορώ να σου υποσχεθώ τι σε περιμένει» και «θα σου στείλω τον ΣΔΟΕ» και «θα σου στείλω τον έναν» και «θα σου στείλω τον άλλον». Καθαρά δημοκρατικές διαδικασίες δηλαδή!

Ο Τσίπρας από την άλλη διαρρηγνύει τα ιμάτιά του και μας λέει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Δεν ξέρω αν είναι η κυβέρνηση ικανή για να καταλάβει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από τα χέρια τους, το σύστημα τους έχει πάρει και τους κουνάει συθέμελα, ενώ οι ξένοι «φίλοι» γνωρίζοντας την επιτυχία που θα σημείωνε ο Τσίπρας με την ελάφρυνση του χρέους φρόντισαν να τον οδηγήσουν σε βεβιασμένη λύση του Σκοπιανού και επέτρεψαν στον Μητσοτάκη βεβαίως βεβαίως να παριστάνει και τον αντιστασιακό, πατώντας και πάνω στην ιστορία του πατέρα του. Ο συγχωρεμένος Μητσοτάκης δεν είχε πει σε δέκα χρόνια οι Έλληνες δεν θα θυμούνται τη λέξη Μακεδονία; Ε, πες μου εσύ τώρα, πώς γέννησε αυτός ο άνθρωπος αυτόν τον αντιστασιακό αυτοδημιούργητο. Η ιστορία έχει περάσει σε άναρθρες κραυγές, κανείς δεν παρακολουθεί, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται και τα ιδιωτικά κανάλια δουλεύουν για τη μεγαλύτερη συσκότιση της ιστορίας μας που έχει να συμβεί από τα χρόνια της χούντας.

Πού να βρεθεί καιρός και πού να βρεθούν άνθρωποι να μιλήσουν ήσυχα και με επιχειρήματα σε αυτόν τον λαό για να καταλάβει τι έχει συμβεί και να θυμώνει πάνω σε αλήθειες και όχι με τα κάθε λογής κατασκευασμένα ψέματα;

Υ.Γ.1: Πήγε ο Κυριάκος να πιει μια μπύρα στη Γερμανία, εκεί στις γερμανοσυναντήσεις που είχε για να πάρει «οδηγίες» και η Εθνική Γερμανίας αποκλείστηκε από το Μουντιάλ την ώρα που ο ίδιος παρακολουθούσε την αναμέτρηση μαζί με τους Γερμανούς φιλάθλους. Γύρισαν οι Γερμανοί και τον κοίταξαν με ένα βλέμμα, λέει, που με τα βίας δεν του έφυγε το ποτήρι από τα χέρια να σπάσει.

Υ.Γ.2: Ελεύθερη η Ηριάννα, ελεύθερος και ο Περικλής. «Οι κοινωνικές σχέσεις δεν ποινικοποιούνται», όπως είπε και ο Πρόεδρος του δικαστηρίου, αλλά έπρεπε να περάσουν έναν χρόνο στις φυλακές για να το καταλάβουν κάποιοι. Χρόνος που δεν γυρίζει πίσω. Αν όμως έκαναν παρέα με τίποτα γόνους πολιτικών και επιχειρηματικών οικογενειών και είχαν καταχραστεί καμιά 300αριά εκατομμύρια από κρατικά ταμεία, θα ήταν από την αρχή έξω και θα κάνανε διακοπές στη Μύκονο.

Υ.Γ.3: Πριν μερικές εβδομάδες η Αστυνομία είχε συλλάβει τον αρχηγό της ρωσικής μαφίας με το προσωνύμιο «Λίπος». Ο άντρας που έπεσε νεκρός μετά από ενέδρα θανάτου στο Παλαιό Φάληρο λεγόταν «Σαμπρέλας, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία του «Αρκούδου» της «Greek Mafia».
Και εγώ που νόμιζα ότι όλοι αυτοί έχουν παρατσούκλια πιο δυναμικά, πιο άγρια. «Μπάμπης ο Σουγιάς» ή έστω «Φώτης ο Φαλτσέτας».

Υ.Γ.4: Δυο 18χρονους πιτσιρικάδες άρπαξαν οι αστυνομικοί στα Μάταλα της Κρήτης και τους πλάκωσαν στο ξύλο και τους ξεβράκωσαν από τη μέση και κάτω και τους βάραγαν. Αυτά είπαν οι πιτσιρικάδες. Οι αστυνομικοί είπαν: «υπήρξε αντίσταση κατά τον έλεγχο, έπεσαν, χτύπησαν, αλλά ουδέποτε τους χτυπήσαμε».
Όπως το 2006 η ζαρντινιέρα είχε χτυπήσει τον φοιτητή Αυγουστίνο Δημητρίου, έτσι τώρα και οι δύο νεαροί αποφάσισαν να πέσουν πάνω στις γροθιές των αστυνομικών. Τι να πεις;

Υ.Γ.5: Αφού μας τα έπρηξε ο Γιώργος Καμίνης με τον φάμπιουλους και μοναδικό σε όλη την Ευρώπη λευκό του δρόμο, ο οποίος με αντανακλαστική επίστρωση συμβάλλει, λέει, στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, ήρθε η μπόρα και τα διέλυσε όλα.

Ο πρώτος δρόμος της Αθήνας λοιπόν «βάφτηκε» λευκός με την παρέμβαση μιας καινοτόμου εφαρμογής υλικού που ονομάζεται CoolSeal και σε λιγότερο από 24 ώρες επανήλθε στο κανονικό του, πεντραβρώμικο χρώμα, αφού ξέβαψε από τη βροχή. Η αντιδήμαρχος Πρασίνου, Ελένη Μυριβήλη, μάλιστα απέδωσε την αποτυχία στην αστάθεια του καιρού, που είχε ως αποτέλεσμα να μην συμπληρωθούν οι 24 ώρες χωρίς βροχή που απαιτούν οι προδιαγραφές του προϊόντος.

Αν θέλεις να μιμηθείς το Λος Αντζελες, πριν κάνεις βούκινο την πρωτοπορία σου κοιτάς και το δελτίο καιρού που προβλέπει βροχές και καταποντισμούς. Δεν βάφεις τον δρόμο άσπρο και μετά κοιτάς τον συννεφιασμένο ουρανό.

Υ.Γ.6: Στα επείγοντα του νοσοκομείου Ηλείας με συμπτώματα υπνηλίας μεταφέρθηκε ένα μωρό 14 μηνών. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μωρό μύριζε αλκοόλ και το υπέβαλαν σε εξετάσεις αίματος. Μετά και από σχετική συζήτηση που έγινε με τους γονείς του μωρού, διαπιστώθηκε ότι κάποιος έβαλε κατά λάθος – ή και όχι λέω εγώ – τσίπουρο στην κρέμα του. Στο τσακ το πρόλαβαν.

Υ.Γ.7: Μια τουρίστρια ξάπλωσε σε στρώμα θαλάσσης και την πήρε ο ύπνος μέσα στα πέλαγα και την έψαχναν 20 ώρες. Τι στρώμα είναι αυτό; Να πέσουμε και εμείς να κοιμηθούμε που μας έχει φάει η αϋπνία.

Υ.Γ.8: Τον Μαραντόνα, για να πω την αλήθεια, τον έχω ιδιαίτερα ψηλά. Η ποδοσφαιρική του «αλητεία» όταν μάγευε με το τόπι στα πόδια, με τρέλαινε. Ακόμα και το γκολ με το χέρι που είχε βάλει ήταν δείγμα ποδοσφαιρικής ευφυίας. Τους ξεγέλασε ο τεράστιος αυτός «τσόγλανος» και λίγο μετά έκανε τους πάντες να παραληρούν κάνοντας «γιογιό» όλη την Αγγλία. Της «μιλούσε» της μπάλας. Εγώ έτσι θέλω να τον θυμάμαι, ως ποδοσφαιρικό είδωλο. Εντάξει και τα είδωλα κάνουν μαλακίες και οι θεοί κάνουν λάθη, αλλά κανένα λάθος δεν γίνεται γομολάστιχα για να σβήσεις ένα πολύ μεγάλο ταλέντο.

Y.Γ.9: Απ’ αυτό το Μουντιάλ κρατάμε αυτές τις πολύ ωραίες φωτογραφίες.

Μ’ αρέσει όταν το ποδόσφαιρο μιλάει και σωστά και πέρα από μπάλα.

Υ.Γ.10: Το έκανε η Καλογρίδη και πάλι το κομμάτι της. Μετά τον χρυσό αστακό κολιέ που έβαλε σε τηλεοπτική εκπομπή και προκάλεσε ποικίλα σχόλια, τώρα το πήγε ένα επίπεδο πιο μακριά. Η μέλλουσα κυρία Λυκουρέζου εμφανίστηκε σε μουσικά βραβεία φορώντας κάτι εντελώς απαίσιο με το βρακί της να είναι σε κοινή θέα. Πασπάλισε και τον κώλο με χρυσόσκονη και οι φωτογράφοι τραβούσαν.
Πού πας κουκλίτσα μου έτσι; Στα γεράματα θες να το παίξεις Lady Giagia;

Υ.Γ.11: Κάτι γίνεται στον κόσμο που δεν το καταλαβαίνω. Τη μια την παίρνει ο ύπνος στο στρώμα θαλάσσης, που εγώ με το που ανεβαίνω γλιστρώ και πέφτω στο νερό και η άλλη βάζει τη Φιλιππινέζα της να της βάζει με την αλατιέρα χρυσόσκονη στον κώλο. Είχαμε τον χρυσοδάκτυλο, τώρα θα έχουμε και την χρυσόκωλη.
Α, μωρή χρυσόκωλη που λέμε…

Keywords
νεα δημοκρατια, νέα, ΛΑΟΣ, μισαλλοδοξία, σδοε, τσιπρας, λύση, καιρος, μυκονος, greek, mafia, κρητη, αθηνα, γκολ, θες, lady, καμινης, λιτσα πατερα, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, μουντιαλ 2014, ελενη, αστυνομια, γερμανια, δελτιο καιρου, δημοκρατια, εθνικη, μωρο, ξυλο, φρασεις, φωτογραφιες, ωρα, αδωνις, αλκοολ, ανθρωπος, εβδομαδες, βλεμμα, βροχη, γκολ, γινεται, γινονται, γιατροι, γονεις, δρομος, δειγμα, εγινε, ειπαν, ειπε, εξετασεις αιματος, εξετασεις, επρεπε, επιτυχια, ευρωπη, εφυγε, εχθρος, ησυχα, θεα, θες, εικονα, υπνος, κυβερνηση, κυρια, κομμα, λαθη, λαθος, λύση, μακρια, ματαλα, ματια, μητσοτακης, μειωση, μισαλλοδοξία, μισος, μπυρα, νερο, νικο, νομιζα, παλαιο φαληρο, ποδοσφαιρο, πρωτοπορια, συζητηση, σχολια, ταβερνες, τεως, τσιπουρο, συμπτωματα, φαληρο, χερι, χρονος, χρωμα, ωρες, αφεντικο, ασπρο, φυλακες, ιδιαιτερα, κομματι, lady, λευκο, μουντιαλ, μυκονο, ποδια, θελω να, θεοι, βεβαιως, χερια
Τυχαία Θέματα