Ο ανάγωγος της Κυριακής: Mega λάθος

Έμεινα σπίτι την Πέμπτη το βράδυ, λόγω βροχής και κάθισα να δω το έκτακτο δελτίο του Mega από τους εργαζομένους του καναλιού. Βγήκε και η Μαρία Σπυράκη ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και όχι σαν πρώην δημοσιογράφος του Mega που έχει φάει ψωμί στη Μεσογείων να καταγγείλει την κυβέρνηση για το «λουκέτο» του καναλιού. Ξέχασε η καημένη ότι το Mega ήταν ιδιωτικό κανάλι και τα ιδιωτικά

κανάλια τα ανοιγοκλείνουν τα αφεντικά τους. Τα Κρατικά κλείνουν μόνο οι Κυβερνήσεις και συγκεκριμένα την ΕΡΤ που την έκλεισε η Κυβέρνηση του Σαμαρά που υπηρέτησε η πρώην Πασοκτζού και νυν γλυφτρόνι της Νέας Δημοκρατίας.

Το Mega υπήρξε ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά κανάλια σε επίπεδο προγράμματος και δούλεψαν οι καλύτεροι επαγγελματίες του χώρου. Το κανάλι άρχισε να βουλιάζει όταν το δελτίο ειδήσεων έκανε την μαύρη προπαγάνδα που διέταζαν τα αφεντικά. Αυτό που κάνουν όλα τα ιδιωτικά κανάλια με προεξάρχοντα τον ΣΚΑΪ, όπου ο Αλαφούζος αμολάει τα Κυριακόσκυλα να δαγκώνουν όποιον δεν γουστάρει ο Κυριάκος, ο Άδωνις και ο Σόιμπλε.

Για να ξανάρθουμε στο Mega, το κανάλι απαξιώθηκε από τον Πρετεντερη και την Τρέμη και από την ώρα που δεν τους ήταν χρήσιμο σαν προπαγανδιστικό εργαλείο, τους υπόλοιπους εργαζόμενους τους είχαν χεσμένους. Να το πω ωμά και ανάγωγα.

Γιατί τα άλλα ιδιωτικά κανάλια, τι είναι; Δελτία Ειδήσεων προστατευτικά των αφεντικών τους για ν’ ασκούν ιδεολογικά νταβατζηλίκια, γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ από ‘κει που δεν πήγαινε στα κανάλια ως αντιπολίτευση, σέρνεται και γλείφει τους καναλάρχες. Αλλά ευτυχώς που τα κανάλια είναι ανοιχτά πολλές ώρες και αναγκάζονται να δίνουν δουλειά σε τόσο κόσμο, όλους αυτούς που κάνουν τα υπόλοιπα προγράμματα (σειρές κλπ). Με την έννοια αυτή, τα κανάλια έχουν λόγο ύπαρξης και είναι κρίμα που οι εργαζόμενοι του Mega πίστεψαν στα λόγια των αφεντικών τους και μετά από δύο χρόνια τους πετάνε στο δρόμο. Είμαστε δίπλα τους.

Υ.Γ.1: Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν πέρασε ούτε στα ψιλά σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ η «συγγνώμη» του Μιχάλη Ιγνατίου και της Νάταλι Κάκκαβα προς τους τηλεθεατές για τα λάθη που έκαναν ειδικά την περίοδο της κρίσης;

Υ.Γ.2: Σας το μεταφέρω όπως μου το είπε ένας φίλος: Καλοντυμένος κύριος, γύρω στα 70, κοιτάει τον πάγκο με τις πατάτες στη λαϊκή. Ρωτάει τον παραγωγό «από πού είναι οι πατάτες;» «Από τον Ορχομενό», του απαντά αυτός βαριεστημένα. Απλώνει το χέρι ο ηλικιωμένος κύριος, διαλέγει μια αρκετά μεγάλη πατάτα και του τη δίνει. «Τι; Μόνο μία;», τον ρωτάει ο παραγωγός. «Ναι», του λέει ο καλοντυμένος κύριος και συνεχίζει: «πάω τώρα σπίτι να τη δοκιμάσω στο τηγάνι κι άμα μου αρέσει, θα έρθω να πάρω κι άλλες». «Τη γειτόνισσα δοκιμάζουμε ρε μπάρμπα, όχι τις πατάτες», του ξαναλέει ο παραγωγός χαμογελαστά. Πήρε την πατάτα και έφυγε ο ηλικιωμένος κύριος. Κι εγώ λέω ότι πήρε μόνο μια πατάτα ο κύριος, γιατί με τις συντάξεις που παίρνουνε και μ’ όλα αυτά που τους έχει κόψει ο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο θα παίρνουν δυο ηλικιωμένοι μια πατάτα και θα την κόβουν μισή-μισή.

Υ.Γ.3: Αλλάζει επιτέλους ο τρόπος εξέτασης για τα διπλώματα οδήγησης. Ο εξεταστής, πλέον, θα βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο, ενώ θα ελέγχονται τα υποχρεωτικά μαθήματα που υποχρεούται να κάνει πριν τις εξετάσεις. Κόβονται τα φακελάκια δηλαδή τα σπίτια και οι πολυκατοικίες που έχτιζαν οι εξεταστές του υπουργείου τόσα χρόνια, με τα διπλώματα που τα έστελναν κατευθείαν στα σπίτια. Πώς βρέθηκαν τόσοι άσχετοι οδηγοί στο δρόμο; Ξεπάρκαρε ένας Χριστουγεννιάτικα και λέει ο ταξιτζής από πίσω: «Ωχ, ωχ αυτός είναι οδηγός του Δεκαπενταυγούστου. Αυτοί βγαίνουν Χριστούγεννα, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο. Τους ξέρω. Τους τα χουν στείλει τα διπλώματα με κορδέλα».

Υ.Γ.4: «Άραγε, η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;», αναρωτήθηκαν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή την επιστολή που απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στον πρωθυπουργό, με την οποία κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

Και αναρωτιέμαι ο ανάγωγος, υπάρχει κάποιος λόγος που εκεί στο ΥΠΕΞ «χαρίζουν» την εκκλησία στο νεοναζιστικό μόρφωμα; Δικαίωμά σου να διαφωνείς με τη στάση της και δικαίωμά σου να βγάλεις και ανακοίνωση. Η Χρυσή Αυγή, όμως, γιατί πρέπει να μπει στη «συνάρτηση»; Μόνο οι χρυσαυγίτες, δηλαδή, είναι απόλυτα αντίθετοι με τη χρήση του όρου «Μακεδονία»; Δεν νομίζω.

Υ.Γ.5: Παραέγινε ανάγωγος ο Μπουτάρης αυτή τη βδομάδα. Τη μία αποκαλεί τον Καλαφάτη χοντροκέφαλο, την άλλη δηλώνει πως δεν είναι στις άμεσες προθέσεις του να πεθάνει και τέλος δίνει συνέντευξη μέσα σε μπουρδέλο ενημερώνοντας ότι σχεδόν πάντα χρησιμοποιεί φαρμακευτικά βοηθήματα για σεξουαλική διέγερση.
Γεια σου ρε Μπουτάρη ανάγωγε, η στήλη σε χαιρετά.

Υ.Γ.6: Έγινε γνωστό την περασμένη βδομάδα, αλλά πέρασε στα ψιλά. Η κυβέρνηση βάζει, λέει, δωρεάν Wi-Fi σε λεωφορεία τρόλεϊ και τραμ. Ένδοξο Αντώνη Σαμαρά μου θύμισε η όλη φάση. Ας έρχονται τα λεωφορεία στην ώρα τους και αντέχουμε στη διαδρομή χωρίς Wi-Fi.

Υ.Γ.7: Τον παπα-σούζα τον ξέρω. Τον παπά-χάρλει δεν τον ξέρω. Τον έμαθα, όμως. Πρόκειται για έναν παπά στον Βόλο, ο οποίος βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός εκκλησίας επειδή, λέει, οδηγούσε τη μηχανάρα του κι αυτό δεν άρεσε στον Μητροπολίτη εκεί. Ο παπα-χάρλει, που λέτε, μπήκε και πάλι στο μάτι της εκκλησίας επειδή αυτή τη φορά γκάστρωσε το κορίτσι του, χωρίς πρώτα να το πάρει με παπά και με κουμπάρο.

Τώρα ο Παπα-Χάρλεϊ απευθύνει έκκληση προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος να του επιτραπεί να παντρευτεί τον μεγάλο του έρωτα, ώστε το παιδί που θα αποκτήσει να «μεγαλώσει με αγάπη και ασφάλεια μέσα σε μία κανονική οικογένεια και όχι εκτός γάμου».

Κι αν κάνω άσωτη ζωή δικός μου είναι λογαριασμός…

Υ.Γ.8: Δεν γίνεται να μην σχολιάσω το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που στοχοποιούσε τον Καραμανλή για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. Το ποιος «έδωσε» το δημοσίευμα δεν θέλει και πολύ ανάλυση για να γίνει κατανοητό. Κι έχουμε και λέμε: Ποια εφημερίδα έβγαλε το θέμα; Η «Καθημερινή». Σε ποιον ανήκει; Στον Αλαφούζο. Με ποιον πολιτικό αρχηγό έχει προνομιακές σχέσεις ο «ομιλάρχης»; Με τον Κυριάκο. Ιδού η μία άκρη του νήματος.

Ας βρούμε και την άλλη: Από πού προήλθε το έγγραφο του δημοσιεύματος; Από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ποιος κουμαντάρει την ΤτΕ; Ο Στουρνάρας. Να και η δεύτερη άκρη, τόσο απλά.

Πάντως, το δημοσίευμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως δωράκι στη Φώφη. Βλέπετε οι φουσκωμένες δημοσκοπήσεις δεν πείθουν από μόνες τους τον κόσμο ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που μας βύθισε.

Υ.Γ.9: Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος που εξακολουθεί να κάνει καριέρα προφίλ, τη Σπυράκη βρήκε να στείλει για να ηρεμήσει ο Καραμανλής; Τη Σπυράκη που τον είχε σκίσει «πατόκορφα» όταν τις εποχές που τα MEGAλα συμφέροντα έκαναν promo στο ΠΑΣΟΚ; Δεν κάμει το παιδί λέμε!

Υ.Γ.10: Μέχρι και ο… θάνατος είναι καλύτερος από το να βάζεις βαθιά το χέρι στο πορτοφόλι. Μάλλον κάπως έτσι θα σκέφτηκαν δύο αδέρφια στην Καλαμάτα, καθώς μέχρι και ψεύτικο πιστοποιητικό θανάτου εξέδωσαν – για τον έναν αδερφό – με σκοπό να μην πληρώσουν τα χρέη του.

Οι υπάλληλοι του Ληξιαρχείου όμως προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον «πεθαμένο» αδερφό και τότε ανακάλυψαν ότι – ω τι έκπληξη – δεν είχε πεθάνει.

Κάπως έτσι η οικονομική κρίση ανέπτυξε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των υπερ-χρεωμένων ανθρώπων. Να τα λέμε κι αυτά κι ας είναι ανάγωγα.

Keywords
mega, mega, λαθος, χρυση αυγη, γεια σου, η καθημερινή, ΕΡΤ, σαμαρας, σόιμπλε, συριζα, μμε, Χριστούγεννα, πασχα, ΠΓΔΜ, γεια, λεωφορεια, τραμ, τραπεζες, ττε, στουρναρας, δημοσκοπηση, ΠΑΣΟΚ, καλαματα, μυστικες δημοσκοπησεις, μπουταρης, ανθιμος μπουταρης, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κινημα πατατας, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αμα, βγαινουν, χριστουγεννιατικα, οικονομικη κριση, αυγη, δουλεια, δωρεαν, ηγεσια, θανατος, καριερα, μμε, ψωμι, ωρα, αγαπη, αδωνις, αλαφουζος, απλα, αφορμη, βδομαδα, βοηθηματα, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινεται, εγινε, εγγραφο, ειπε, υπαρχει, εκκλησια, εννοια, εξετασεις, εποχες, ερχονται, εφυγε, εφημεριδα, εχουμε και λεμε, ζωη, θυμισε, ιγνατιου, κυβερνηση, λαθη, λογια, λογο, ματι, μορφωμα, μαρια, παντα, οδηγος, οικογενεια, παιδι, πεμπτη, πηγαινε, προγραμματα, συγκεκριμενα, σόιμπλε, σπιτι, σπιτια, τηγανι, φαντασια, φωφη, φορα, χερι, χρυση, ψευτικο, ωμα, ωρες, ασφαλεια, δικαιωμα, οδηγοι, τραπεζα
Τυχαία Θέματα