Ο Α. Τσίπρας στο 1ο Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ – Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των νέων

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον πολυχώρο Ελληνικό Μολύβι όπου διεξάγεται το 1ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προοπτική και την ελπίδα που πρέπει να δοθεί στη νέα γενιά. Η αριστερά δεν

ενδιαφέρεται να έχει μια κυβερνητική νεολαία, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Η δική μας αριστερά δεν φοβήθηκε ποτέ τον ανοιχτό διάλογο και την κριτική» ανέφερε και υπογράμμισε πως «το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα αξιοποίησης κτηρίων όπου θα κατοικήσουν νέοι άνθρωποι και επίσης ένα πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τους νέους».

Σε λίγο θα επιδοτήσουμε και το πρώτο και το δεύτερο παιδί, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Αυτό που συνέβη στη χώρα μας είναι πρωτοφανές διότι είχαν αγιοποιήσει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «κληρονομήσαμε μια κατάσταση διαλυμένων εργασιακών σχέσεων».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαιρετάει κατά τη διάρκεια του 1ου συνεδρίου νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στο κέντρο πολιτισμού Ελληνικό Μολύβι, Αθήνα Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

«Δίνουμε μάχη για να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα» ανέφερε και τόνισε πως «ιδεοληψία είναι να νομίζεις ότι μπορείς να καταστρέψεις τις ζωές των νέων ανθρώπων και μετά να τους κουνάς το δάκτυλο να υποταχθούν».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως «είμαστε εμείς που έστω και αργά υιοθετήσαμε το σύμφωνο συμβίωσης».

Όσοι παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων θα το πληρώνουν ακριβά, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός.

«Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε υποτροφίες για διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, αποφασίσαμε και καταφέραμε να διπλασιάσουμε τη χρηματοδότηση για την έρευνα, θεσπίσαμε την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα ΜΜΕ και από το Σεπτέμβριο προσφέρουμε δωρεάν Internet στους πρωτοετείς φοιτητές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως «το 2017 ενισχύουμε το μαζικό αθλητισμό».

Στόχος μας είναι το Λύκειο να ανακτήσει την αυτονομία του ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως «όποιος έχει τη ικανότητα να σπουδάσει θα έχει και τη δυνατότητα να σπουδάσει». Αναφέρθηκε επίσης στα παιδιά των προσφύγων λέγοντας πως «εντάσσουμε τα προσφυγόπουλα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως «ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ αυξήθηκε κατά 5 εκατ. ευρώ» ενώ αναφέρθηκε και στη στρατιωτική θητεία λέγοντας πως «παίρνουμε μέτρα για να κάνουμε πιο αξιοποιήσιμη τη θητεία».

Ομιλία του Γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

O αγώνας των νέων σε όλη την Ευρώπη είναι απέναντι στη λιτότητα, ανέφερε ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσωνας Σχοινάς – Παπαδόπουλος στην ομιλία με την οποία άνοιξαν οι εργασίες του πρώτου Συνεδρίου. Ο αγώνας είναι κοινός απέναντι στη λιτότητα και τον νεοφιλελευθερισμό, «Έχουμε υποχρέωση» πρόσθεσε «να κάνουμε μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά που στοχεύει στη διάλυση της Ευρώπης» υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Επιπλέον τόνισε ότι οι δυνάμεις του «νεοφιλελευθερισμού οραματίζονται μια Ευρώπη της φτώχειας και του αυταρχισμού«. Ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα για τα εργασιακά τονίζοντας «δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δεν κάνουμε πίσω από ένα σχέδιο καταπολέμησης της ανεργίας που θα βασίζεται στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των νέων«.

Ενώ πρόσθεσε «η νεολαία ΣYPIZA θα συνεχίσει να αγωνίζεται κόντρα στο ρατσισμό, το φασισμό, την πατριαρχία και το σεξισμό σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής«.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται την Κυριακή.

Την έναρξη του συνεδρίου παρακολουθούν πολλά στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο Νίκος Παππάς, ο Αλέξης Χάρίτσης, η Έφη Αχτσιόγλου ο Τάσος Πετρόπουλος, η Θεανώ Φωτίου, Πάνος Σκουρλέτης ο Δ. Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας, ο διευθυντής της Κ.Ο Κώστας Ζαχαριάδης η εκπρόσωπος του κόμματος Ράνια Σβίγκου οι πρώην υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος, Θοδωρής Δρίτσας. Επίσης η Τασια Χριστοδουλοπούλου και αρκετοί βουλευτές μεταξύ των οποίων η Άνέτα Καββαδία, ο Νίκος Φίλης, η Ε. Αυλωνίτου και ο Μάκης Μπαλαουρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα