Νότια Κορέα: Ανησυχία για 91 άτομα που είχαν ιαθεί από κορονοϊό και βρέθηκαν ξανά θετικοί

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα στη Νότια Κορέα για 91 άτομα, που ενώ θεωρούνταν ότι είχαν ιαθεί από κορονοϊό βρέθηκαν ξανά θετικοί, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου, σύμφωνα με το Reuters.

Οι επιστήμονες αναζητούν αν ο ιός ενεργοποιήθηκε εκ νέου ή αν οι άνθρωποι προσβλήθηκαν ξανά, με τον διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης της Κορέας Jeong Eun-kyeong, να υποστηρίζει ότι πιο πιθανό είναι να ισχύει η πρώτη εκδοχή.

Πάντως οι επικεφαλής υγείας της χώρας δεν είναι βέβαιοι για την απάντηση

σε ένα ερώτημα που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία καθώς αν οι ασθενείς αποκτούν ανοσία, τότε θα δημιουργηθεί ένα τείχος απέναντι σε μια επανεμφάνιση της πανδημίας.

Κάποιοι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην εγκυρότητα των τεστ ή ότι κατάλοιπα του ιού θα μπορούσαν ακόμη να βρίσκονται στα συστήματα των ασθενών και να μην είναι μολυσματικά ή να μην αποτελούν κίνδυνο τόσο για τον ασθενή, όσο και για τους άλλους.

Πάντως, καθηγητής λοιμωξιολογίας της Κορέας εκτιμά ότι ο αριθμός αυτών που θα βρεθούν εκ νέου θετικοί στον κορωνοϊό θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι στη Νότια Κορέα έχουν ιαθεί από κορονοϊό 7.000 πολίτες.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε άλλα 27 καινούργια επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τους χαμηλότερους αριθμούς των τελευταίων ημερών. Στο αποκορύφωμα της ασθένειας, στα τέλη Φεβρουαρίου 900 άνθρωποι βρίσκονταν θετικοί στον κορονοϊό καθημερινά. Συνολικά η Νότια Κορέα έχει καταγράψει 10,450 κρούσματα και 211 νεκρούς, εκ των οποίων οι 7 το τελευταίο 24ωρο.

Πηγή: Νότια Κορέα: Ανησυχία για 91 άτομα που είχαν ιαθεί από κορονοϊό και βρέθηκαν ξανά θετικοί - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα