Τελικά «δεν είναι σίγουροι» στη Ρωσία ότι σκοτώθηκε ο αρχηγός του ISIS

Νεκρός φέρεται ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο ΆμυναςΣτόχος της ρωσικής αεροπορικής επιδρομής ήταν συνάντηση στελεχών του ISIS«Τελικά δεν είμαστε 100% σίγουροι» λέει ο ΛαβρόφΔεν επιβεβαιώνουν οι ΗΠΑ

«Η Ρωσία δεν έχει 100% επιβεβαίωση πως ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι έχει σκοτωθεί», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με τον πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε να σχολιάσει την

ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ότι ο ηγέτης του ΙΚ μπορεί να έχει σκοτωθεί σε ρωσική αεροπορική επιδρομή. Ο εκπρόσωπος, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, παρέπεμψε στο υπουργείο Άμυνας τους δημοσιογράφους για τις ερωτήσεις σχετικά με τον αλ-Μπαγκντάντι.

Είπε επίσης πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις από το υπουργείο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε νωρίτερα σήμερα πως ελέγχει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αλ-Μπαγκντάντι μπορεί να σκοτώθηκε στα τέλη Μαΐου από ρωσική αεροπορική επιδρομή.

Το Raqqa24, επιβεβαίωσε την επιδρομή στη Ράκα που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων, δεν ανέφερε όμως ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ο αλ-Μπαγκντάντι.

Δεν επιβεβαιώνουν οι ΗΠΑ

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, Ράιαν Ντίλον δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP): «Σε αυτό το στάδιο, δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα