ΥΠΕΞ: Απαράδεκτο η επιχείρηση να φτάσει σε απώλεια ανθρώπινης ζωής (video)

Όπως αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ, ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των ελλήνων πεσόντων, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Λίγο αργότερα, η αλβανική αστυνομία έσπευσε να κατεβάσει την ελληνική σημαία, με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφΜετά το επεισόδιο, ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή τουΟ ομογενής εντοπίστηκε στο υδραγωγείο της πόλης, όπου περικυκλώθηκε από αστυνομικούςΣύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας,
αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός

Το υπουργείο Εξωτερικών αναμένει την «απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών», κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας στους Βουλιαράτες Αλβανίας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του.

Το ΥΠΕΞ, εκφράζοντας τη βαθιά λύπη του για το θάνατο του ομογενούς, χαρακτηρίζει εξάλλου «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Νεκρός ομογενής στην Αλβανία – Μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Αργυρόκαστρο Αλβανίας, που προκάλεσε τον θάνατο έλληνα ομογενούς, μετά από πυροβολισμούς με την αστυνομία.

Όπως αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ, ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των ελλήνων πεσόντων, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Λίγο αργότερα, η αλβανική αστυνομία έσπευσε να κατεβάσει την ελληνική σημαία, με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

Μετά το επεισόδιο, ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του.

Μετά από καταδίωξη, ο ομογενής εντοπίστηκε στο υδραγωγείο της πόλης, όπου περικυκλώθηκε από αστυνομικούς, σύμφωνα με όσα αναφέρει το himara.gr.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον 35χρονο Κωνσταντίνο Κατσίφα με καταγωγή από τα Ιωάννινα, που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες και βίντεο από το περιστατικό:

Keywords
Τυχαία Θέματα