Παραλήρημα Ερντογάν – Η Σμύρνη κάηκε από τους Έλληνες (video)

Αλλοίωσε την ιστορία με τρόπο προκλητικόΗ απίστευτη δήλωση έγινε ενώ ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικέςΟ “σουλτάνος” αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην καταστροφή της Σμύρνης λέγοντας ότι οι Έλληνες έκαψαν την πόλη“Μην κοιτάζετε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι”

Ξεπέρασε τα όρια για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προχώρησε σε προκλητική δήλωση κατά της Ελλάδας.

Η απίστευτη δήλωση έγινε ενώ ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία στη γειτονική

χώρα για τις προεδρικές εκλογές.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, μιλώντας σήμερα στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, αναφέρθηκε στο παρελθόν της πόλης και συγκεκριμένα στην καταστροφή της Σμύρνης λέγοντας ότι οι Έλληνες έκαψαν την πόλη.

«Δουλεύουμε για την Τουρκία. Η άνοδος της εμπορικής ζωής της Σμύρνης, είναι μια ένδειξή για την εμπορική δύναμη της Τουρκίας. Η Σμύρνη κάηκε από Έλληνες στρατιώτες και ήταν καλή η ανοικοδόμηση της πόλης έπειτα από το μεγαλύτερο χτύπημα που δέχτηκε στην ιστορία της. Μην κοιτάζετε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έχουν κάνει αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως φαίνεται, ο τούρκος πρόεδρος είναι αποφασισμένος να διαστρεβλώσει τα πάντα και δεν διστάζει να παραχαράξει ακόμη και την ιστορική αλήθεια για να επανεκλεγεί.

Παραλήρημα μετά από τη δήλωση περί ανταλλαγής

Μάλιστα, το νέο αυτό παραλήρημα έρχεται μετά από δήλωση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, με την οποία έκανε ουσιαστικά παζάρια και ζητούσε ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οκτώ αξιωματικούς που αυτομόλησαν στη χώρα μας: «Όσον αφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς, μας ζήτησαν να τους δώσουμε. Κι εμείς τους είπαμε: Αν ζητάτε κάτι τέτοιο από εμάς, πρώτα υπάρχουν οι γκιουλενιστές που έκαναν πραξικόπημα εναντίον του κράτους μας. Κι αυτοί στρατιωτικοί είναι. Κι εμάς πρέπει να μας τους δώσουν. Αν μας τους δώσουν, τότε κι εμείς θα τους βάλουμε (τους δύο Έλληνες) στο τραπέζι. Γιατί αυτοί παραβίασαν τα σύνορα. Και στους δικούς μας στρατιώτες που είχαν παραβιάσει τα σύνορα στο παρελθόν, από όσο γνωρίζω, για παράδειγμα μία φορά σε έναν στρατιώτη μας, που παραβίασε τα σύνορα, τον καταδίκασαν σε 6 μήνες φυλακή. Επομένως, κι εμείς τώρα είμαστε αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση. Εδώ έγινε μία παραβίαση συνόρων, επομένως για να ‘σβήσουμε’ αυτή την παραβίαση και να τη φέρουμε στο τραπέζι, επιστρέψτε μας εσείς αυτά τα άτομα που προέβησαν σε πραξικόπημα εναντίον της χώρας μας κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα προς τη δικαιοσύνη’, είπαμε. Κι έτσι το κλείσαμε αυτό το θέμα στη Βάρνα. Αλλά η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει διαφορετική θέση. Η Ελλάδα δεν το καταλαβαίνει. Και ποια είναι η θέση αυτή τη στιγμή της Ελλάδας; Αυτή τη στιγμή η πρώτη στάση των γκιουλενιστών που διαφεύγουν στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Σε αυτή την κατάσταση έχει περιέλθει η Ελλάδα. Οι δραπέτες σταματούν πρώτα στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα