Νέο «θρίλερ» στον Όλυμπο με δυο ορειβάτες – Σοβαρά τραυματισμένος ο ένας (video)

Ένας 37χρονος και ένας 55χρονος αναζητούνται από τα συνεργεία διάσωσηςΟ 55χρονος άντρας φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσειςΣτη μάχη της διάσωσης και Super PumaΤο βράδυ της Δευτέρας γνωστοποιήθηκε πως οι διασώστες έχασαν την επικοινωνία με τους ορειβάτεςΠρόκειται για την τρίτη επιχείρηση διάσωσης από το Σάββατο

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας στις αρχές για τον εντοπισμό δύο ατόμων που εγκλωβίστηκαν στον Όλυμπο και για τα οποία ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης, η οποία έχει εξελιχθεί σε «θρίλερ».

Συγκεκριμένα,

στις 15:45 της Δευτέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για την αναζήτηση δύο ατόμων (ένας 37χρονος και ένας 55χρονος), που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή Καλόγερος στον Όλυμπο. Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο 55χρονος άντρας φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στον Όλυμπο – Νεκρός ένας ορειβάτης

Για τη διάσωση επιστρατεύθηκαν 16 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, με τρία οχήματα από Κατερίνη και Λιτόχωρο, καθώς και από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα ελικόπτερο Super Puma.

Στη μάχη της διάσωσης και Super Puma

Παρά τις επίπονες προσπάθειες, η επιχείρησε δεν στέφθηκε με επιτυχία μέχρι τη δύση του ηλίου (για να κάποιος το σημείο όπου εγκλωβίστηκαν οι ορειβάτες απαιτείται 3 με 3,5 ώρες περπάτημα), με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επιστρατευτεί ένα ελικόπτερο Super Puma.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το ελικόπτερο παρέλαβε 5 πυροσβέστες από το Λιτόχωρο και ξεκίνησε για τον Όλυμπο. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι διασώστες που είναι κοντά στην περιοχή, σταμάτησαν σε ξέφωτο και άναψαν φωτιά για να βοηθήσουν τον πιλότο του ελικοπτέρου να προσεγγίσει το σημείο και να προσγειωθεί. Όλα αυτά, σε υψόμετρο 1.900 μέτρων.

Δείτε επίσης: Τραυματίστηκαν ορειβάτες στον Όλυμπο – Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης

Χάθηκε η επικοινωνία με τους ορειβάτες

Το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο, τα νέα δεν ήταν καλά, καθώς γνωστοποιήθηκε πως οι διασώστες έχασαν την επικοινωνία με τους ορειβάτες, είτε λόγω κακού σήματος, είτε λόγω εξάντλησης της μπαταρίας του κινητού των εγκλωβισμένων.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση διάσωσης από το Σάββατο, οπότε και σημειώθηκε η τραγωδία με τον θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του. Την Κυριακή εγκλωβίστηκαν δύο ακόμη άτομα τραυματισμένα, τα οποία μεταφέρθηκαν σώα στην Κατερίνη μετά από πολύωρη προσπάθεια των ΕΜΑΚ.

(Με πληροφορίες από thestival.gr, eleftherostypos.gr, ΑΝΤ1)

Keywords
Τυχαία Θέματα