«Να πάρουν θέση τα κόμματα για τις προσφυγές καναλαρχών κατά του ΕΣΡ», τόνισε ο Παππάς

Για το ψηφιακό ραδιόφωνο, είπε ότι η μετάβαση θα γίνει σύντομα και σημείωσε ότι το τοπίο σήμερα στο ραδιόφωνο είναι πιο άναρχο από ότι στο τηλεοπτικόΓια την ΕΡΤ, είπε ότι έκλεισε ένας κύκλος και ανοίγει ένας άλλος

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7, αναφέρθηκε στις προσφυγές καναλαρχών (ΣΚΑΪ, ΣΤΑΡ, Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) στο ΣτΕ κατά της απόφασης του ΕΣΡ

(7 τηλεοπτικές άδειες – τιμή εκκίνησης 35 εκ. ευρώ), ζητώντας από τα κόμματα να πάρουν θέση.

«Η προσφυγή ήταν προβλέψιμη, γιατί οι καναλάρχες επιδιώκουν να μην υπάρχει τίμημα ή να είναι ελάχιστο. Το θέμα είναι τι κάνουν τα κόμματα. Πρέπει να τοποθετηθούν, εάν θέλουν να στηρίξουν το Σύνταγμα και τους νόμους» σημείωσε αρχικά και είπε ότι τα 35 εκ. ευρώ για δέκα χρόνια δεν είναι μεγάλο ποσό.

Ως παράδειγμα έφερε τηλεοπτικό σταθμό, που προσέφυγε στη δικαιοσύνη σε βάρος του Δημοσίου με επιχείρημα ότι είχε 32 εκ. απώλειες από ένα μόνο προϊόν και για μια μόνο σεζόν.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς είπε ότι το ΕΣΡ έχει κάνει μέσα σε λίγους μήνες όσα δεν έγιναν επί σειρά ετών.

Για το ψηφιακό ραδιόφωνο, είπε ότι η μετάβαση θα γίνει σύντομα και σημείωσε ότι το τοπίο σήμερα στο ραδιόφωνο είναι πιο άναρχο από ότι στο τηλεοπτικό.

Για την ΕΡΤ, είπε ότι έκλεισε ένας κύκλος και ανοίγει ένας άλλος. «Μέλημά μας ήταν να ξανανοίξει η ΕΡΤ και να μην χάσουν τη θέση τους οι εργαζόμενοι», είπε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας ότι τώρα ανοίγει ένας νέος κύκλος που είναι η ανάπτυξη και το ξεκαθάρισμα με τους παλιούς λογαριασμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα