Μήπως συμφέρει περισσότερο η ενοικίαση από την αγορά ενός αυτοκινήτου;

Οι μειώσεις στα εισοδήματα την εποχή της κρίσης, σε συνδυασμό με το τι σημαίνει για την τσέπη των πολιτών το να έχουν στο γκαράζ τους ένα αυτοκίνητο, έχουν μετατρέψει – χωρίς αμφισβήτηση – την κατοχή αυτοκινήτου σε «ακριβό σπορ».

Το άθροισμα από την αγορά ενός αυτοκινήτου έως τη συντήρησή του, καθώς και τις υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την κατοχή του (τέλη κυκλοφορίας, service κτλ) έχει φτάσει σε τέτοια ύψη, ώστε για αρκετό κόσμο να μην μπορεί πια ν’ αντεπεξέλθει.

Μήπως τελικά έχουμε

περάσει ή περνάμε στην εποχή της ενοικίασης; Αυτό είναι ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει από τον συνδυασμό των παραπάνω.

Πάντως, τα οφέλη από την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου αντί της αγοράς του, δεν είναι πια λίγα, καθώς πλέον οι εταιρείες και ιδιώτες που ενδιαφέρονται για ενοικίαση κάνουν πολύ πιο λεπτομερείς έρευνες, αλλά και υπολογισμούς πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση.

Μηδέν τέλη κυκλοφορίας, μικτές ασφάλειες, αυτοκίνητα αντικατάστασης σε περίπτωση βλάβης, οδική βοήθεια, ασφάλεια κλοπής, είναι μόνο μερικά από τα οφέλη της ενοικίασης αυτοκινήτου έναντι της αγοράς του.

Οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες ενοικίασης έχουν αντιληφθεί τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα σε ό,τι σχέση με το αυτοκίνητο, ενώ κάποιες ήδη έχουν προσαρμόσει τα πακέτα τους, προσφέροντας αρκετά οικονομικές προσφορές.

Για παράδειγμα, η εταιρεία AVIS, με πολυετή παρουσία στον χώρο, επιστρέφει με νέα προσφορά με το πακέτο «Avis Flex», το οποίο προσφέρει τιμές που ξεκινούν από μόλις 8,5€ ευρώ την ημέρα.

Η AVIS μάλιστα παρέχει τα νεότερα μοντέλα αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς, κάνοντας ακόμη πιο ελκυστικά τα πακέτα της.

Φυσικά, τα προαναφερθέντα οφέλη που κάνουν ακόμα πιο ελκυστική την ενοικίαση από την αγορά αυτοκινήτου περιλαμβάνονται όλα στη νέα προσφορά της AVIS, ενώ προστίθενται κι άλλα, με αποτέλεσμα το ερώτημα να αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα: Μήπως συμφέρει περισσότερο να νοικιάσει κάποιος ένα αυτοκίνητο από το να το αγοράσει;

Keywords
Τυχαία Θέματα