Μήνυμα του Μάικλ Τζόρνταν για τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο ένας μετά τον άλλο, οι αθλητές των ΗΠΑ, εκφράζουν την αποδοκιμασία τους στον απόηχο των Tweets του Ντόναλντ Τραμπ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε στις δηλώσεις των αθλητών των Golden State Warriors που εξέφρασαν την επιθυμία τους να μην πραγματοποιήσουν την παραδοσιακή επίσκεψη στο Λευκό Οίκο και ανάφερε πως επιθυμεί να είναι γονατισμένοι όταν παίζει ο εθνικός ύμνος της χώρας

στο γήπεδο.

Ακόμα, ο Πρόεδρος Τραμπ έχει έρθει ήδη σε αντιπαράθεση και με τους ιδιοκτήτες των ομάδων του NFL (Αμερικανικό ποδόσφαιρο) ζητώντας να απολύσουν τους παίκτες, που διαμαρτύρονται στην ανάκρουση του Αμερικανικού εθνικού ύμνου στο γήπεδο.

Μετά το ξέσπασμα του Λεμπρόν Τζέιμς που ανήρτησε στο Twitter: «Πάντοτε υπήρχε ρατσιστικό μίσος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ξέρουμε. Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ το επανέφερε στη μόδα!».

Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις πήγε ένα βήμα πιο πέρα, απευθυνόμενος ξανά στον Πρόεδρο των ΗΠΑ: «Ανόητε, ο Στεφ Κάρι έχει ήδη πει ότι δεν είχε σκοπό να έλθει! Επομένως, δεν υπάρχει πρόσκληση! Η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο ήταν μεγάλη τιμή ως τη στιγμή που εμφανίστηκες εσύ», απαντώντας στον Τραμπ που υποστήριξε πως οι πρωταθλητές του ΝΒΑ, Golden State Warriors, δεν είναι καλοδεχούμενοι στον Λευκό Οίκο.

“Χτύπημα” από τον MJ

Ωστόσο, η κόντρα του Τραμπ με… τη μισή Αμερική. Όλοι αποδοκίμασαν τη στάση του Προέδρου των ΗΠΑ, τόσο απέναντι στον Stephen Curry και τους Golden State Warriors, όσο και ενάντια στους παίκτες και τους ιδιοκτήτες του NFL.

Όμως οι αντιδράσεις λαμβάνουν πολύ σοβαρές διαστάσεις όταν το λόγο παίρνει ο “θρύλος” του παγκόσμιου αθλητισμού, Μάικλ Τζόρνταν.

“Ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα στα οποία βασίζεται αυτή η χώρα είναι η ελευθερία του λόγου. Έχουμε μακρά παράδοση μη βίαιων και ειρηνικών διαμαρτυριών. Εκείνοι που ασκούν το δικαίωμα να εκφράζονται ειρηνικά δεν θα έπρεπε να δαιμονοποιούνται ή να εξοντώνονται”, ήταν το μήνυμα του θρύλου των Chicago Bulls και νυν ιδιοκτήτη των Charlotte Hornets.

Ακόμα, πρόσθεσε: “Σε μια εποχή αυξανόμενης διχόνοιας και μίσους στη χώρα αυτή, θα έπρεπε να αναζητούμε τρόπους για να συνεργαστούμε και να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να μην δημιουργούμε μεγαλύτερη διαίρεση. Στηρίζω τον κομισάριο Adam Silver, το ΝΒΑ, τους παίκτες του και όσους επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου“.

Keywords
Τυχαία Θέματα