Μικροπολιτική πάνω στον θάνατο του πιλότου – Κανονικά η σύνταξη χηρείας στη σύζυγό του

Την ώρα που οικογένεια και φίλοι, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και απλός κόσμος θρηνούν τον θάνατο του άτυχου Γιώργου Μπαλταδώρου, πιλότου του Mirage 2000-5 που έπεσε χθες το πρωί ανοιχτά της Σκύρου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να ρίξουν «δηλητήριο» πατώντας στο δυσάρεστο αυτό περιστατικό.

Όπως φαίνεται με μια ματιά στα social media, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν την Πολιτεία για έλλειψη μέριμνας, με κύρια αιχμή αυτή της σύνταξης χηρείας της συζύγου του άτυχου πιλότου, καθώς και της μέριμνας στα ανήλικα τέκνα του.

Κάτι

τέτοιο βέβαια δεν ισχύει επουδενί, καθώς σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του περασμένου χρόνου, από τις συντάξεις χηρείας είχαν εξαιρεθεί τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για την ακρίβεια το σχετικό έγγραφο του υπουργείου ανέφερε πως «δεν απαιτείται νέα νομοθετική διάταξη καθώς ήδη στον νόμο 4387/2016 προβλέπεται η εξαίρεση για τις οικογένειες των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων των οποίων ο θάνατος επήλθε εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα αυτής σύμφωνα με τις διατάξεις π.δ. του 169/2007».

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου, η Βουλή υιοθέτησε τα δύο ανήλικα τέκνα του αδικοχαμένου πιλότου, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό για κάθε τέτοια περίπτωση.

Στην επιβεβαίωση ότι η σύνταξη χηρείας θα καταβληθεί κανονικά στη γυναίκα του πιλότου, προχώρησε και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μέσω μηνύματός του στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα