Μια ντουλάπα με… ντεκολτέ (εικόνες)

Ο Δανός, Μπέντζαμιν Νόρντσμαρκ, αποφάσισε μεν στα 14 του να γίνει επιπλοποιός, αλλά τότε αποφάσισε να γίνει και καλλιτέχνης, με όλη τη σημασία της τέχνης. Έτσι, από το 2011 έχει μάστερ από τη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Δανίας. Κι όλοι γνωρίζουμε την παράδοση των Δανών στη γλυπτική και το ντιζάιν.

Άρα, ο δημιουργός επίπλων – που πλέον έχει την έδρα του στο Μπρούκλιν, στην Νέα Υόρκη – παρουσίασε την τελευταία δουλειά του, που φέρει το όνομα «Cleavage Closet».

Ντουλάπα με ντεκολτέ; Και μάλιστα βαθύ;

Πώς γίνεται;

Απλό. Η ντουλάπα έχει, στο μέσον της, ένα άνοιγμα από το οποίο μπορούμε να «κρυφοκοιτάξουμε» μέσα. Και τι βλέπουμε; Τα στήθη μιας γυναίκας που η ίδια τα έχει πιέσει στο άνοιγμα.

Όταν ανοίξουμε τα φύλλα της ντουλάπας, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει καμιά γυναίκα, παρά μόνον το μπούστο μιας κούκλας. Και ότι τα «στήθη» είναι από σιλικόνη, καλυμμένα με λάτεξ.

Το «Cleavage Closet» είναι η αντίδραση του Μπέντζαμιν στην εμμονή της κοινωνίας, σήμερα, στα τέλεια σώματα.

«Στις μέρες μας, οι προσδοκίες να έχουν τα νεαρά κορίτσια τέλεια σώματα είναι υψηλές. Και το «τέλειο σώμα» συχνά περιλαμβάνει μεγάλα στήθη. Αυτό μπορεί να κάνει πολλά κορίτσια να μην αισθάνονται καλά με το σώμα τους και, σε μερικές περιπτώσεις, να τα ωθήσει να σκεφτούν τη λύση της σιλικόνης» εξήγησε στο Lost At E Minor.

«Γι’ αυτό τον λόγο, δημιούργησα αυτή την ντουλάπα για να δείξω τη διαφορά μεταξύ του να βλέπεις εμφυτεύματα (σιλικόνης) και μέσα αλλά και έξω από το σώμα. Και, εκθέτοντας τα τεχνητά υλικά, να δείξω πόσο παράξενα μπορεί να αιασθανθεί κανείς βλέποντας τα εμφυτεύματα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα