«Μένουμε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο βίας – Την αποδεχόμαστε ως πολιτικό εργαλείο», σημειώνει ο Ρουβίκωνας (video)

Δύο στελέχη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» -που δεν κατονομάστηκαν- παραχώρησαν συνέντευξη στο κανάλι Telesur (αναμεταδίδεται σε Βενεζουέλα, Κούβα, Βολιβία, Νικαράγουα και Ουρουγουάη), παρουσιάζοντας τις ιδέες και τις απόψεις τους.

Τα μέλη της συλλογικότητας χαρακτήρισαν το κράτος ως «έναν από τους εχθρούς», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αποδέχονται τη βία «ως πολιτικό εργαλείο».

Στη συνέχεια, αναφέρουν ότι «η βία είναι ένα μαχαίρι που κόβει και από τις δύο όψεις», λέγοντας ότι εκτός από τη «βία της εξουσίας, του κράτους, με την μορφή της καταστολής, ή του στρατού, από

την άλλη υπάρχει η βία των καταπιεσμένων, η βία της εργατικής τάξης, η βία της βάσης».

Τονίζουν ότι «έχουμε ένα συγκεκριμένο επίπεδο βίας, μένουμε σε αυτό», κάνοντας λόγο για μία «πολιτική επιλογή».

«Το τέλος της διαδρομής είναι η αναρχία και ο κομμουνισμός», αναφέρουν στη συνέχεια, ενώ στρέφουν τα βέλη τους και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολούθησε ως κυβέρνηση. Χαρακτήρισαν μάλιστα σοσιαλδημοκρατικό το κυβερνών κόμμα και με «ελάχιστη σχέση με τα κινήματα».

«Ο καθεστωτικός δρόμος είναι αδιέξοδος», συμπληρώνουν.

Αναφορικά με τη σχέση τους με τα media τονίζουν ότι είναι αρνητικοί σε κάθε σχέση με «καθεστωτικό μέσο», δηλώνουν ότι είναι ανοιχτοί να μιλήσουν με ξένα ΜΜΕ, αν και «στο Fox News δεν θα δίναμε ποτέ συνέντευξη».

«Η σχέση μας με τα ελληνικά media είναι μια σχέση αντάρτικου, μια σχέση πειρατείας», σημειώνουν, υποστηρίζοντας ότι «ο Ρουβίκωνας δεν είναι η εικόνα του στα media, είναι το σύνολο τον πραγμάτων που κάνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα