Με τα πολλά, το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής είναι γεγονός

Αφού πέρασε από σαράντα κύματα, το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής είναι πιο γεγονός, αφού σήμερα, Παρασκευή, ξεκινούν οι διήμερες διαδικασίες, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μετά τη συμφωνία τελευταίας στιγμής όλων των κομμάτων και φορέων που συμμετέχουν.

Το άνοιγμα των εργασιών θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής, με τη Φώφη Γεννηματά να απευθύνει ομιλία, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν χαιρετισμοί από κόμματα και φορείς της αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η αναβαθμισμένη εκπροσώπηση από τον ΣΥΡΙΖΑ,

με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη, ενώ το «παρών» θα δώσει, έστω και απ’ ευθείας από το αεροδρόμιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο άνοιγμα του συνεδρίου θα εκπροσωπηθούν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα πλην των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, ενώ παρόντες θα είναι και οι Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.

Ιδιαίτερη σημασία αναμένεται να έχει η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από τις κεντρικές επιλογές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του νέου φορέα, κάτι που μένει να φανεί και στα όσα πει, αύριο το απόγευμα οπότε και είναι προγραμματισμένη η ομιλία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα