Κορονοϊός: Με εντολή Μητσοτάκη κλείνουν παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα (video)

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα κλείσουν από την Κυριακή (15/03) όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης.

Μόλις έδωσα εντολή να κλείσουν αύριο όλες οι οργανωμένες

παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα. Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. #μένουμεσπίτι #μένουμε_σπίτι

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 14, 2020

Υπενθυμίζεται ότι η εικόνα που παρατηρήθηκε το Σάββατο (14/03) στα σούπερ μάρκετ, αλλά και στις παραλίες (ειδικά στην Αττική), απασχόλησε τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση το απόγευμα του Σαββάτου (14/03), δεν πρέπει υπάρχει συνωστισμός παντού και ειδικά στα σούπερ μάρκετ. Τόνισε ότι τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά και οφείλουν οι καταναλωτές να τηρούν τις οδηγίες και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Όπως, δηλαδή, σε μια ουρά ανθρώπων, να μην υπάρχουν πάνω από πέντε άτομα.

Γι’ αυτό τον λόγο στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις να διευρυνθεί το ωράριο στα σούπερ μάρκετ για να πηγαίνουν λιγότεροι πολίτες μέσα στην ημέρα και έτσι να τηρούνται τα μέτρα. Αυτό μπορεί να γίνει και στα ΜΜΜ, όπου συνεχίζονται οι απολυμάνσεις, αλλά υπάρχουν σκέψεις να τηρείται σε κάθε Μέσο το 50% της χωρητικότητάς του.

Ο κορονοϊός μεταδίδεται, άλλωστε, με τον συνωστισμό και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. «Θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι έχουμε τον ιό και δεν πρέπει να τον μεταδώσουμε σε άλλους», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, μεταφέροντας λόγια ιταλού καθηγητή. «Δεν μπορούμε να επιβάλουμε αστυνομικά μέτρα», ανέφερε, ακόμα… 

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Μην πηγαίνετε όλοι στα σούπερ μάρκετ-Υπάρχουν αποθέματα τροφίμων για πάνω από τρεις μήνες

Η χώρα δίνει μία τεράστια μάχη ώστε να μειώσει τον ρυθμό μετάδοσης του ιού, είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

Έκανε έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν όλοι μαζί στα σούπερ μάρκετ και να κινδυνεύουν από τον συνωστισμό να κολλήσουν τον κορονοϊό, καθώς τα αποθέματα τροφίμων της χώρας επαρκούν. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πηγαίνετε όλοι μαζί στα σούπερ μάρκετ. Γιατί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ως προς την επάρκεια των τροφίμων. Τα αποθέματα της χώρας είναι άνω των 3 μηνών. Κάθε μέρα τα σούπερ μάρκετ θα έχουν τροφοδοσία. Άρα το να πηγαίνετε στο σούπερ εκτός από επικίνδυνο, ανεύθυνο και αχρείαστο», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το ίδιο έπραξε και ο Γιώργος Πατούλης (περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών) σε παρέμβασή του στο δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στάθηκε στην ανάγκη να παρθούν νέα μέτρα και ο κόσμος να μπαίνει λίγος στα φαρμακεία, αλλά και στα σούπερ μάρκετ, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας.

Υφ. Ανάπτυξης: Πλήρης επάρκεια, τα σούπερ μάρκετ δεν κλείνουν

Η κατάσταση επανέρχεται σε φυσιολογικό επίπεδο όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ, διαπίστωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης, που επισκέφθηκε καταστήματα μεγάλης αλυσίδας σε Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα.

Παράλληλα ο Υφυπουργός διαβεβαιώνει ότι υπάρχει πλήρης επάρκεια αγαθών, καθώς και ότι τα σούπερ μάρκετ δεν πρόκειται να κλείσουν.

Αναλυτικά, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Τώρα σε ένα από τα μεγαλύτερα Σούπερ Μάρκετ της Νέας Σμύρνης. Τα ράφια γεμάτα και καμία ουρά. Η κατάσταση επανέρχεται σε φυσιολογικό επίπεδο. Το είπαμε και το ξαναλέμε: υπάρχει απίστευτη επάρκεια τροφίμων και καταναλωτικών ειδών.Τα Σούπερ Μάρκετ δεν κλείνουν».

Τώρα σε ένα από τα μεγαλύτερα Σούπερ Μάρκετ της Νέας Σμύρνης. Τα ράφια γεμάτα και καμία ουρά. Η κατάσταση επανέρχεται σε φυσιολογικό επίπεδο.Το είπαμε και το ξαναλέμε : υπάρχει απίστευτη επάρκεια τροφίμων και καταναλωτικών ειδών.Τα Σούπερ Μάρκετ δεν κλείνουν ! @AdonisGeorgiadi pic.twitter.com/TwItquNsP5

— Νίκος Παπαθανάσης (@npapathanasis) March 14, 2020


Λίγο αργότερα σε δεύτερο σχόλιο του σημειώνει: «Το ίδιο και στην Καλλιθέα. Καμία ουρά και τα ράφια γεμάτα. Το λέμε από την πρώτη στιγμή, μην ανησυχείτε, υπάρχει επάρκεια και τα Σούπερ Μάρκετ θα είναι πάντα ανοιχτά. Να ψωνίσετε μόνο ό,τι χρειάζεστε διαφορετικά γεμίζετε απλά τα ντουλάπια σας. Επάρκεια σε όλα».

Το ίδιο και στην Καλλιθέα . Καμία ουρά και τα ράφια γεμάτα . Το λέμε από την πρώτη στιγμή, μην ανησυχείτε, υπάρχει επάρκεια και τα Σούπερ Μάρκετ θα είναι πάντα ανοιχτά . Να ψωνίσετε μόνο ότι χρειάζεστε διαφορετικά γεμίζετε απλά τα ντουλάπια σας. Επάρκεια σε όλα! @AdonisGeorgiadi pic.twitter.com/QJYDES8g1o

— Νίκος Παπαθανάσης (@npapathanasis) March 14, 2020

Πηγή: Κορονοϊός: Με εντολή Μητσοτάκη κλείνουν παραλίες και χιονοδρομικά κέντρα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα