Μαζικά πυρά κατά της δήλωσης Μητσοτάκη για το επταήμερο

Η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου για 7ημερο εργασίας στις επιχειρήσεις, εφόσον συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι, προκάλεσε την αντίδραση κορυφαίων υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η καθ’ ύλην αρμόδια υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, έγραψε στο twitter, ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον εαυτό του. Χαρακτηριστικά έγραψε πως “νόμιζα ότι μετά την εξαγγελία του για το τέλος του 8ωρου ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μας επιφύλασσε

άλλες εκπλήξεις. Αλλά ναι, τελικά σήμερα κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Εξήγγειλε την 7ημερη εργασία”.

Νόμιζα ότι μετά την εξαγγελία του για το τέλος του 8ωρου ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μας επιφύλασσε άλλες εκπλήξεις. Αλλά ναι, τελικά σήμερα κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Εξήγγειλε την 7ημερη εργασία.

— Έφη Αχτσιόγλου (@E_Achtsioglou) May 12, 2019

Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανανακόπουλος τόνισε με ανάρτησή επίσης στο twitter ότι “παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κου Μητσοτάκη δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τον άκουσα να μιλάει για την υιοθέτηση 7ήμερης εργασίας. Έπρεπε να το ακούσω 2η και 3η φορά”.

1/2 Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κου Μητσοτάκη δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τον άκουσα να μιλάει για την υιοθέτηση 7ήμερης εργασίας. Έπρεπε να το ακούσω 2η και 3η φορά.

— Δ. Τζανακόπουλος (@d_tzanakopoulos) May 12, 2019

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης παραπέμπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Έγκελς, γράφοντας χαρακτηριστικά:

“Ας διαβάσει Ένγκελς-«Η κατάσταση της Εργατικής Τάξης στην Αγγλία» ο κ. Μητσοτάκης. Τέλος 8ωρου – 5ημέρου, «εθελοντική» 7ήμερη εργασία χωρίς ωράριο και υπερωρίες, έγιναν πράξη στο Μάντσεστερ από τον 18ο αιώνα. Και τότε οι εργαζόμενοι, «συναινούσαν». Αν δεν ήθελαν να λιμοκτονήσουν”.

Ας διαβάσει Ένγκελς-«Η κατάσταση της Εργατικής Τάξης στην Αγγλία» ο κ. Μητσοτάκης. Τέλος 8ωρου – 5ημέρου, «εθελοντική» 7ήμερη εργασία χωρίς ωράριο και υπερωρίες, έγιναν πράξη στο Μάντσεστερ από τον 18ο αιώνα. Και τότε οι εργαζόμενοι, «συναινούσαν». Αν δεν ήθελαν να λιμοκτονήσουν. pic.twitter.com/wSNPhrlSt2

— Αλέξης Χαρίτσης (@alexischaritsis) May 12, 2019

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, έγραψε επίσης: “μετά τη τρομερά φιλολαϊκή πρόταση της ΝΔ για τα συμφέροντα των πολλών κι όχι των ελίτ, διότι θα κερδίσει ο εργαζόμενος σε όλα τα επίπεδα αν δουλεύει 7 ήμερο, μαθαίνω πως μελετούν στη ΝΔ ένα σχέδιο με 8 ή 9 μέρες εργασία σε μια βδομάδα αλλά δεν τους βγαίνει αρκετά φιλολαϊκό ακόμα!”

Μετά τη τρομερά φιλολαϊκή πρόταση της ΝΔ για τα συμφέροντα των πολλών κι όχι των ελίτ, διότι θα κερδίσει ο εργαζόμενος σε όλα τα επίπεδα αν δουλεύει 7 ήμερο, μαθαίνω πως μελετούν στη ΝΔ ένα σχέδιο με 8 ή 9 μέρες εργασία σε μια βδομάδα αλλά δεν τους βγαίνει αρκετά φιλολαϊκό ακόμα!

— Costas Zachariadis (@CZachariadis) May 12, 2019

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπαλάφας παρομοίασε τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το περιεχόμενο του γνωστού βιβλίου του Άλντους Χάξλεϊ “Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος”

Τον «Νέο κόσμο» του ο κύριος Μητσοτάκης τον έχει εμπνευστεί από τον δυστοπικό «Θαυμαστό καινούριο κόσμο» που περιγράφει ο Άλντους Χάξλεϋ στο μυθιστόρημα του, δεν εξηγείται αλλιώς.

— Balafas Yiannis (@ybalafas) May 12, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα