Μάρεϊ Φρέντερικς: Μια αλμυρή λίμνη ναρκισσεύεται (εικόνες – videos)

Το 2001, ο φωτογράφος Μάρεϊ Φρέντερικς (Murray Fredericks) έκανε κάμπινγκ στις όχθες της λίμνης Eyre, της μεγαλύτερης αλμυρής λίμνης στην Αυστραλία. Ένα βράδυ, απομακρύνθηκε από τη σκηνή του, περιπλανήθηκε, και μέσα στη σιγαλιά της νύχτα αισθάνθηκε μια πρωτόγνωρη εσωτερική γαλήνη. Μια προσωπική σχέση γεννήθηκε.

Επέστρεψε πάμπολλες φορές. Κατέγραφε -καμιά φορά και για βδομάδες- το φαινομενικά αχανές τοπίο.

Οι φωτογραφίες αυτές εκτίθενται στην γκαλερί Hamiltons, στο Λονδίνο. Η σειρά ακούει στο όνομα «Ματαιοδοξία». Γιατί σ’ όλες τις φωτογραφίες, ένας καθρέφτης

έχει παρεισφρήσει στο τοπίο. Τον κουβαλούσε μαζί του ο αυστραλός φωτογράφος μέχρι το κέντρο της λίμνης, εκεί όπου λίγα εκατοστά αλμυρού νερού αντανακλούσαν τον ουρανό.

«Ο καθρέφτης είναι έμβλημα της εμμονής μας με τον εαυτό μας, ατομικά και συλλογικά» εξηγεί. «Στη σειρά «Ματαιοδοξία», αντί να αντανακλά τη δική μας «επιφάνεια», τραβά το βλέμμα μας έξω και μακριά απ’ τον εαυτό μας, οδηγώντας μας να εμπλακούμε συναισθηματικά με το φως, το χρώμα, τον χώρο» προσθέτει.

«Σ’ αυτές τις εικόνες, αναγνωρίζω τη δική μου, ατελή αναζήτηση για ένα είδος τελειότητας» εξομολογείται. «Ίσως να είναι μια αναζήτηση στην οποία με ωθούν οι ανησυχίες μου ή, μια μάταιη προσπάθεια να δραπετεύσω από την ανθρώπινη κατάσταση. Καθώς στέκομαι μέσα στο μεταξένιο νερό, με τον χωρίς όρια ορίζοντα γύρω μου, αισθάνομαι μια απελευθέρωση, αισθάνομαι να ενδίδω καθώς το «εγώ» διαλύεται μέσα στο φως και τον χώρο».

Η έκθεση στην γκαλερί Hamiltons διαρκεί έως τις 14 Ιουνίου. Εναλλακτική οδός, ο λογαριασμός του Murray Frederiks στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Murray Fredericks (@murrayfredericks) στις Μάρ 10, 2017, 4:41μμ PST

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Murray Fredericks (@murrayfredericks) στις Μάι 25, 2017, 4:12πμ PDT

The ‘Vanity’ Series from Murray Fredericks on Vimeo.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα