Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Ζαχάρω – Υπό έλεγχο το μέτωπο στη Ζάκυνθο (εικόνες)

Μικρές εστίες εντοπίζονται σε χαράδραΟι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχήΕγκλωβίστηκε ζευγάρι τουριστών στο μέτωπο της φωτιάς στη ΖάκυνθοΥψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή των Ροδινών Ηλείας, κοντά στην Ζαχάρω.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Μικρές εστίες εντοπίζονται σε χαράδρα όπου η πρόσβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο οι πυροσβέστες έχουν «κυκλώσει» το σημείο, ώστε να επέμβουν άμεσα εάν διαπιστωθεί αναζωπύρωση.

Η κατάσταση

είναι καλύτερη από το απόγευμα της Κυριακής, οπότε εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και οι κάτοικοι φοβήθηκαν πως θα φτάσει στα σπίτια τους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλο το βράδυ κατάφεραν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Ξηροκάστελλο και Νερατζούλες που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στη Ζάκυνθο.

Ζευγάρι Σουηδών τουριστών εγκλωβίστηκε στην κορυφή του Σκοπού όταν ξέσπασε η φωτιά στο Ξηροκάστελο και δεν μπορούσε να κατέβει προς την πόλη. Το ζευγάρι έκανε κλήση στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Εκτακτης Ανάγκης 112 και ζήτησε βοήθεια.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν άνδρες της Πυροσβεστικής και με επικεφαλής τον Αρχιπύραρχο Σπύρο Πέτρου που συντονίζει τις επιχειρήσεις στο νησί τις τελευταίες ημέρες, εντόπισαν το ζευγάρι που είναι καλά στην υγεία του και το οδήγησαν με ασφάλεια στον κεντρικό δρόμο του Βασιλικού Ζακύνθου.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της Ελλάδας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) για το νομό Μεσσηνίας και τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Λέσβο, Χίο, Ικαρία και Σάμο.

Παράλληλα, 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, κατά το τελευταίο σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει, για ακόμη μια φορά, στους πολίτες, ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς πρέπει να καλούν άμεσα το «199»».

Keywords
Τυχαία Θέματα