Yπεράνθρωπες προσπάθειες στη Μάνδρα για την ανεύρεση των δύο αγνοουμένων (video)

Στο Θριάσιο παραμένουν 12 άτομαΑυτοψίες της Περιφέρειας Αττικής για την καταγραφή των ζημιών σε επιχειρήσειςΟι αποζημιώσεις για τους πληγέντεςΕνίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή – Ενισχύεται το Περιφερειακό Ιατρείο Μάνδρας955 κτίρια χρήζουν αποζημίωσηςΚλειστά και σήμερα τα σχολεία στη Μάνδρα

Για ακόμη μία ημέρα γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα σωστικά συνεργεία στη Δυτική Αττική για να εντοπιστούν οι δύο αγνοούμενοι, την ίδια ώρα που οι αυτοψίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Δείτε επίσης:

Τραγωδία δίχως τέλος: Στους 20 οι νεκροί στη Μάνδρα – 955 κτίρια χρήζουν αποζημίωσης

Μηχανήματα του στρατού αναζητούν τους δύο αγνοούμενους

Σκαπτικά μηχανήματα του στρατού κινούνται προς την αποθήκη που θα επικεντρωθούν οι έρευνες και της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό δύο αγνοούμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα εντός της αποθήκης η λάσπη ξεπερνά το 1,5 μέτρο, ενώ και περιμετρικά έχουν συσσωρευτεί και φερτά υλικά.

Δείτε επίσης: Κλειστή από σήμερα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας – Θήβας

Αυτοψίες της Περιφέρειας Αττικής για την καταγραφή των ζημιών σε επιχειρήσεις

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι αυτοψίες από τις αρμόδιες επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς χώρους της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

Συγκεκριμένα, έως και χθες Κυριακή, οι 12 Επιτροπές καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών στις περιοχές των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγαρέων και Ελευσίνας είχαν πραγματοποιήσει 258 αυτοψίες, από το σύνολο των 291 αιτήσεων. Οι υπόλοιπες 33 αιτήσεις καταγραφής ζημιών δόθηκαν σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές για αυτοψίες, ενώ στην περιφέρεια υποβλήθηκαν σήμερα άλλες 54 αιτήσεις. Αφού γίνει η καταγραφή όλων των ζημιών και συμπληρωθούν όλοι οι φάκελοι καταγραφής των πληγεισών επιχειρήσεων, θα διαβιβαστούν τα στοιχεία στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να προκύψει το ποσό επιχορήγησης.

Η περιφέρεια Αττικής υπενθυμίζει ότι για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 78 – Ελευσίνα, Τηλέφωνο: 213 2047088 / 086.

Στους 20 οι νεκροί

Η τελευταία σορός εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από τους άνδρες της ΕΜΑΚ κάτω από μπάζα κοντά σε μία αποθήκη, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 20.

Συγκεκριμένα, η σορός του 20ου θύματος έγινε αντιληπτή κατά την προσπάθεια απομάκρυνσης ενός βυτιοφόρου με προπάνιο που είχε ανατραπεί και παρασυρθεί από τους χείμαρρους και είχε διαρροή.

Οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες

Δείτε επίσης: Επιπλέον ενίσχυση 5.000 για νοικοκυριά στη Δ. Αττική, ανακοίνωσε ο Τζανακόπουλος (video)

Σειρά μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πληγέντες στη δυτική Αττική, ενώ στη Βουλή κατατίθεται η σχετική τροπολογία, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακοπουλος με την ολοκλήρωση της καταγραφής θα εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες των αποζημιώσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.

Δείτε επίσης: Ενισχύεται το Περιφερειακό Ιατρείο Μάνδρας

Τόνισε ότι θα δοθούν 1000 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή κατοικίας, 500 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή επαγγελματικού χώρου, 300 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή αποθήκης, 60 ευρώ το τετραγωνικό για επιδιόρθωση κατοικίας, 40 ευρώ το τετραγωνικό για επισκευή επαγγελματικού χώρου και 20 ευρώ το τετραγωνικό για επισκευή αποθήκης.

Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στις πληγείσες περιοχές

Ενισχύονται περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. την Δήμαρχο Μάνδρας ότι μετακινήθηκε αστυνομική δύναμη προς φύλαξη του Πρωθυπουργού.

Από τις 16 Νοεμβρίου έχουν διατεθεί στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου 1.421 αστυνομικοί, συνολικά, με ανάλογο αριθμό μέσων, ενώ συνεχίζεται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής η διάθεση ενισχυτικών δυνάμεων στηνσυγκεκριμένη περιοχή, όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Συνεχίζεται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής η διάθεση ενισχυτικών δυνάμεων στην περιοχή της Μάνδρας – Νέας Περάμου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία και για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, έχουν διατεθεί συνολικά 249 αστυνομικοί, που στελεχώνουν 3 Ο.Π.Κ.Ε., 85 εποχούμενες και πεζές περιπολίες και 6 Ομάδες ΔΙΑΣ. Συνολικά από 16 Νοεμβρίου έχουν διατεθεί 1.421 αστυνομικοί με ανάλογο αριθμό μέσων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι από σήμερα το Γραφείο Ταυτοτήτων του Τμήματος Ασφάλειας Μάνδρας λειτουργεί με αυξημένο προσωπικό, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες στην έκδοση Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας. Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, γνωρίζεται ότι λειτουργούν στο Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας-Ειδυλλίας η τηλεφωνική γραμμή 2131521657 και στο Τμήμα Ασφαλείας Μάνδρας-Ειδυλλίας η τηλεφωνική γραμμή 2131521592».

Επίσης:

• Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, 286 αστυνομικοί με 6 Ο.Π.Κ.Ε., 73 περιπολικά και 3 ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

• Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, 328 αστυνομικοί με 6 Ο.Π.Κ.Ε., 100 περιπολικά και 3 ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

• Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 297 αστυνομικοί με 3 Ο.Π.Κ.Ε., 96 περιπολικά και 6 ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

• Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, συνολικά 261 αστυνομικοί με 6 Ο.Π.Κ.Ε., 70 περιπολικά και 6 ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

Στις 1154 οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές

Στις 1154 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

-Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 925 αυτοψίες συνολικά.Τα 733 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 588 κατοικίες, 67 επαγγελματικοί χώροι, 5 δημόσια κτίρια και 73 αποθήκες – υπόγεια.

-Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 229 συνολικά αυτοψίες. Τα 222 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 142 κατοικίες, 30 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 48 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα