Λίγο πριν την πτώση του «Σουλτάνου» της Δύσης

Άποψη altsantiri.gr

Όπως το altsantiri.gr πρώτο προέβλεψε πολύ σωστά, τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών σχεδόν μονοδρομούν την έξοδο του Σόιμπλε από το πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης και τον περιορισμό του στο γερμανικό σκηνικό, εκεί που συνεχίζει να χαίρει εκτίμησης.

Τα αποτελέσματα των εκλογών και η είσοδος για πρώτη φορά της ακροδεξιάς στο κοινοβούλιο έχουν έναν φταίχτη, ένα όνομα και ένα επίθετο. Βόλφγκανγκ το όνομα, Σόιμπλε το επίθετο

κι αυτός ο φταίχτης.

Ο «Σουλτάνος» της Δύσης, ο οποίος επέβαλε δημοσιονομική ασφυξία αγγίζοντας τα όρια της τυραννίας και του μικροψυχισμού, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της πολιτικής του, των αυτοκτονιών στην Ελλάδα, της διάλυσης των επιχειρήσεων, της ανεργίας που συσσώρευσε ο ίδιος σε Ελλάδα και Ευρώπη, υπαίτιος της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας και επιμένοντας πεισματικά μέχρι την τελευταία στιγμή για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και οριστική διάλυση της Ευρώπης, οδηγείται πλέον σε έξοδο από το ευρωπαϊκό σκηνικό.

Ο «Σουλτάνος» της Δύσης, ο οποίος μετέτρεψε όλη τη Γερμανία σε ένα «παλάτι» και ξάπλωσε τη φτώχεια σε όλη την Ευρώπη για να καλοπερνούν οι Γερμανοί, χρεώνοντας με δυσβάσταχτα δάνεια τις υπόλοιπες οικονομίες, ενώ ήταν αυτοί οι οποίοι μέσω Siemens διέφθειραν όλη την Ευρώπη υπερκοστολογώντας τα έργα.

Τι χρωστάμε, λοιπόν, στη Γερμανία εμείς, όταν τα έχουν εισπράξει δεκαπλάσια από τα έργα που έκαναν στην Ελλάδα και μη έχοντας δώσει ευρώ αποζημίωση για τα ασύλληπτα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν στη χώρα μας τον καιρό της κατοχής;

Επιπλέον ο Σόιμπλε, κρατώντας τα όπλα του δημοσιονομικού βασανισμού ήθελε να αυτοχαρακτηρίζεται και ως αλληλέγγυος και το θράσος του έφτασε στο να ζητήσει από τους Έλληνες να τον κάνουν άγαλμα γιατί κατέστρεψε τη ζωή μας και μας έβριζε πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Ο ανάλγητος «Σουλτάνος», ο οποίος κατά πληροφορίες αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει το υπουργείο οικονομικών, θέλοντας να συνεχίσει να βασανίζει την ανθρωπότητα, πιέζεται πλέον πανταχόθεν να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στα της Γερμανίας και να δώσει το περιθώριο στη Μέρκελ να κυβερνήσει σε αυτή τη δύσκολη τετραετία που έχει μπροστά της.

Η Μέρκελ έχει μπροστά την πιο δύσκολη τετραετία. Πρώτη φορά δαφνοστεφανώνουν έναν ηττημένο. Η Μέρκελ νίκησε, αλλά ξέρει ότι θα διαχειριστεί από εδώ και πέρα όλη την κατάσταση σαν να έχει ηττηθεί. Η αλλαγή πολιτικής μετά την απομάκρυνση του Σόιμπλε είναι επιβεβλημένη πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η συμπόρευση της με τον Μακρόν μπορεί να είναι η ύστατη προσπάθεια για να σωθεί η Ευρώπη. Για την Ελλάδα, αντίθετα από τα όσα λέγονται, η νέα κατάσταση την ευνοεί. Διότι οι Γερμανοί δεν πρόκειται να ψηφίσουν στη νέα αυτή Βουλή που έχει προκύψει κανένα τέταρτο πρόγραμμα, κανένα τέταρτο μνημόνιο.

Η τρίτη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει και θα κλείσει και η Ελλάδα μακριά από τη σκιά του «τυράννου» Σόιμπλε, στου οποίου τα μάτια ποτέ δεν έλειψε το μίσος για τους Έλληνες, θα μπορέσει επιτέλους να αναπνεύσει.

Το δράμα είναι τώρα για τους εγχώριους εντεταλμένους, όπου δεν θα έχουν πλέον τη στήριξη του Σόιμπλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα