Λαμία: Ένταση στη συνεδρίαση του ΔΣ για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα και με έντονες αντιπαραθέσεις συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας για να πάρει αποφάσεις για την τύχη των 47 συμβασιούχων που απασχολούνταν στην διακομιδή των απορριμμάτων. Η δημοτική αρχή, από πολύ νωρίς είχε ανακοινώσει την πρόθεση της για ιδιωτικοποίηση του σχετικού τομέα και ζητούσε να προχωρήσει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ανάδειξη αναδόχου.

Οι 47 συμβασιούχοι

μαζί με τις οικογένειές τους, δήλωσαν παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και σε αρκετές περιπτώσεις εκδήλωσαν με έντονο τρόπο τις αντιρρήσεις τους στην πολιτική της δημοτικής αρχής.

Το σύνολο της αντιπολίτευσης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ζητούσαν από το δήμαρχο Λαμιέων κ. Σταυρογιάννη, πρώτα να ξεκαθαρίσει το θέμα των συμβασιούχων, δηλαδή αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις ή όχι, και στη συνέχεια το ΔΣ να πάρει αποφάσεις για την προκήρυξη διαγωνισμού και την επιλογή αναδόχου.

Ο κ. Σταυρογιάννης το αρνήθηκε, παρά το γεγονός ότι τέσσερις σύμβουλοι του συνδυασμού του διαχώρισαν την θέση τους από τον δήμαρχο και καταψήφισαν την πρότασή του.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας, ο δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον υπουργό κ. Σκουρλέτη για μεταβίβαση των ευθυνών του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να σηκώσει τέτοιο βάρος, λέγοντας ότι «αν ήθελε η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα των συμβασιούχων, θα το είχε λύσει μέσα από καθαρές νομοθετικές ρυθμίσεις».

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας, δόθηκε εντολή και όλος ο στόλος των οχημάτων του δήμου, μεταξύ των οποίων και τα απορριμματοφόρα, έφυγαν από το αμαξοστάσιο και στάθμευσαν σε άλλους χώρους από τον φόβο πιθανών καταλήψεων του αμαξοστασίου από τους συμβασιούχους.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα