Τι θα γίνει με τις τηλεοπτικές άδειες – Πότε θα γίνει ο νέος διαγωνισμός (video)

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Αίθουσα Σύνταξης«, ήταν απόψε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος μίλησε για το ΕΣΡ, το νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και το τίμημα που αναμένεται να εισπραχθεί από τους ενδιαφερόμενους.

Ο κ. Κρέτσος ερωτώμενος από γιατί καθυστερεί ο νέος διαγωνισμός και τι γίνεται με το ΕΣΡ το οποίο, όπως σχολίασαν

οι δημοσιογράφοι του πάνελ, βρίσκεται σε μια «λευκή απεργία», απάντησε πως υπάρχει ένα ζήτημα διαφορών σχετικά με τις αμοιβές των μελών του, το οποίο όπως επισήμανε είναι ελάσσονος σημασίας και θα λυθεί σύντομα.

Ο κ. Κρέτσος επανέλαβε πως ο αριθμός των αδειών είναι συγκεκριμένος, έξι υψηλής ευκρίνειας μέχρι το 2020 και άλλα 4 όταν θα δοθεί το υπόλοιπο ψηφιακό μέρισμα, μέχρι το 2020.

Σε ερώτηση για το αναμενόμενο τίμημα του νέου διαγωνισμού αδειοδότησης τηλεοπτικών αδειών, δεδομένου ότι το τίμημα της προηγούμενης διαδικασίας ήταν πολύ υψηλό, ο κ. Κρέτσος απάντησε πως είναι βέβαιος ότι η νέα διαδικασία που θα αποφασίσει το ΕΣΡ θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη ενώ τόνισε πως οποιοδήποτε τίμημα μικρότερο σε σχέση με το προηγούμενο θα συνιστά, σύμφωνα με την προσωπική του άποψη, απιστία σε βάρος του δημοσίου.

Δείτε ακόμα: Ψηφίστηκε η ρύθμιση για την επιστροφή της πρώτης δόσης στους υπερθεματιστές

Keywords
Τυχαία Θέματα