Κυπριακό, Συρία και Ιράκ και διμερείς οικονομικές σχέσεις στη συνάντηση Ερντογάν-Μέι

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποδέχτηκε σήμερα την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στην Κωνσταντινούπολη.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά την συνάντησή τους, ο Ερντογάν εστίασε στις διμερείς οικονομικές σχέσεις και πρόσθεσε ότι συζήτησαν το Κυπριακό, καθώς και την κατάσταση στην Συρία και το Ιράκ.

Από την πλευρά της, η Μέι κάλεσε την Τουρκία να τηρήσει το κράτος δικαίου.

«Είναι σημαντικό για την Τουρκία να διατηρήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα πέρυσι», δήλωσε

η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Παράλληλα, είπε πως είναι «υπερήφανη» που η Βρετανία στάθηκε δίπλα στην Τουρκία για την προάσπιση της δημοκρατίας της στη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

«Τώρα είναι σημαντικό η Τουρκία να υποστηρίξει αυτή τη δημοκρατία διατηρώντας το κράτος δικαίου και υποστηρίζοντας τις υποχρεώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε.

Επίσης, η Μέι ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα και το Λονδίνο συμφώνησαν να συστήσουν μια ομάδα εργασίας για την προώθηση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Συμφωνήσαμε ότι θα έχουμε μια κοινή ομάδα εργασίας για να προετοιμάσει το έδαφος των εμπορικών συναλλαγών μας μετά το Brexit», δήλωσε η Μέι.

Keywords
Τυχαία Θέματα