«Κρούση» Λεπέν σε αριστερούς ψηφοφόρους – Για εκλογική μικροπολιτική μιλάει ο Μελανσόν

Η υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν κάλεσε σήμερα τους ψηφοφόρους της ριζοσπαστικής αριστεράς να «κλείσουν τον δρόμο» προς την προεδρία στον κεντρώο αντίπαλό της, τον Εμανουέλ Μακρόν, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών, ένα κάλεσμα που χαρακτηρίστηκε «μικροπολιτικό τέχνασμα» από τον εκπρόσωπο του Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο Μελανσόν, ο υποψήφιος της «Ανυπότακτης Γαλλίας», κατέλαβε την τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών με ποσοστό λίγο πάνω από το 19%. Οι δημοσκοπήσεις

δείχνουν ότι πολλοί από τους υποστηρικτές του δεν θα πάνε να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο γιατί αρνούνται να επιλέξουν «μεταξύ της πανούκλας και της χολέρας», δηλαδή μεταξύ της ακροδεξιάς και ενός υποψηφίου που κρίνεται υπερβολικά φιλελεύθερος.

Η Λεπέν, η οποία διεξάγει μια «επιθετική» εκστρατεία μεταξύ των δύο γύρων προσπαθώντας να διευρύνει την εκλογική βάση της, απευθύνθηκε με ένα βίντεό της στο Twitter στους ψηφοφόρους της «απέναντι πλευράς». «Απευθύνομαι στους ψηφοφόρους της Ανυπότακτης Γαλλίας για να τους πω ότι σήμερα πρέπει να κλείσουν τον δρόμο στον Εμανουέλ Μακρόν« επειδή «το σχέδιό του βρίσκεται στους αντίποδες εκείνου που στήριξαν οι ίδιοι στην προεκλογική εκστρατεία για τον πρώτο γύρο», είπε η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου.

«Για να μην παρεξηγηθώ, ο υποψήφιος των Ανυπότακτων και εγώ διαφωνούμε σε θέματα ουσίας», συνεχίζει γελαστή η Λεπέν, εξηγώντας ότι η σχέση της με τον Μελανσόν δεν είναι και η καλύτερη. Όμως «σήμερα διακυβεύεται το ουσιώδες», τονίζει. «Ας βάλουμε στην άκρη τους τσακωμούς και τις διαφορές . Θα έχουμε την ευκαιρία, μετά τις εκλογές, να ξαναπιάσουμε τη συζητήση για τα θέματα ουσίας», διαβεβαίωσε.

Ο Μακρόν, ο πρώην υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ, είναι «υποστηρικτής των γενικευμένων ελεύθερων συναλλαγών», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του Μελανσόν, ο Αλεξίς Κορμπιέρ, αντέδρασε αμέσως καλώντας τους ψηφοφόρους της αριστεράς να μην πέσουν στην «παγίδα» της «δόλιας ομιλίας της».

«Πρόκειται για εκλογική μικροπολιτική, δεν είναι και πολύ αξιοπρεπές», πρόσθεσε. Ένας άλλος εκπρόσωπος της αριστεράς απέρριψε επίσης το κάλεσμα της Λεπέν. «Η απάντησή μου: η πρώτη ένδειξη της ανυπακοής, είναι η άρνηση του φασισμού. Δεν θα περάσουν!» έγραψε στο Twitter.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα