Κουπόνια για αγορά προϊόντων από τις λαϊκές αγορές στα απροστάτευτα τέκνα στη Θεσσαλονίκη

Θα εκδοθεί δημόσια πρόσκληση ώστε να υποβληθούν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικάΟι αιτήσεις συμμετοχής- δήλωσης και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Κουπόνια για την αγορά προϊόντων από τις λαϊκές αγορές θα διατεθούν φέτος στους δικαιούχους του επιδόματος «απροστάτευτων τέκνων», καθώς το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα την έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης ποσού 200.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας «ο

σκοπός του προγράμματος είναι η βοήθεια στα παιδιά και τις οικογένειες που στερούνται οικογενειακής προστασίας και αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού» είπε και ανέφερε ότι το αρμόδιο υπουργείο δεν έδωσε στην Περιφέρεια ονομαστικό κατάλογο των δικαιούχων μονογονεϊκών οικογενειών, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Για τον λόγο, αυτό πρότεινε να εκδοθεί δημόσια πρόσκληση προς τους δικαιούχους της κατηγορίας αυτής ώστε να υποβληθούν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ιδίως βεβαίωση ενός εκ των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης ότι πρόκειται για δικαιούχο που λαμβάνει το επίδομα «απροστάτευτων τέκνων».

Οι αιτήσεις συμμετοχής- δήλωσης και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια θα συνταχθεί μητρώο ωφελουμένων του προγράμματος (βάση δεδομένων) από τη διεύθυνση αυτή, σύμφωνα με το οποίο θα εκδοθεί σχετική απόφαση περί ένταξης αυτών που θα έχουν υποβάλει αίτηση και πλήρη δικαιολογητικά στο πρόγραμμα.

Πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα

Πιο συγκεκριμένα, η υλοποίηση του προγράμματος κάλυψης αναγκών των ωφελούμενων από είδη λαϊκών αγορών, που θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των τελικών δικαιούχων, θα λειτουργήσει μέσω κουπονιών τα οποία θα επιμεριστούν αναλόγως χρονικά. Οι ωφελούμενοι θα προμηθεύονται τα προϊόντα της αγοράς τους από τις λαϊκές αγορές με αντίτιμο την παράδοση των κουπονιών ενώ ο ακριβής αριθμός κουπονιών που θα διατεθούν θα προσδιοριστεί μετά την οριστικοποίηση του καταλόγου των ωφελουμένων. Η χρήση των κουπονιών θα γίνεται από την ημερομηνία παραλαβής τους και για διάστημα δύο μηνών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα