Κοτζιάς: Στρατηγικής σημασίας οι σχέσεις Ελλάδας – Κίνας

«Στρατηγικής σημασίας» χαρακτήρισε την πολυεπίπεδη συνεργασία με το Πεκίνο της Ελλάδας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά την κοινή συνέντευξη με τον κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι ο οποίος από την πλευρά του χαρακτήρισε «αξιόπιστο συνομιλητή και συνεργάτη την χώρα μας».

«Η Κίνα είναι μια αξιόπιστη και σταθερή φίλη της Ελλάδας. Η επίσκεψη και η διμερής συνάντηση γίνεται και με την ευκαιρία του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών που ξεκινάει

σήμερα με μια πολιτιστική εκδήλωση και με το επιστημονικό Συνέδριο και θα συνεχιστεί αύριο με τις διαβουλεύσεις των Υπουργών.

Επίσης, είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τον φίλο Υπουργό κοντά μας, γιατί φέτος, το 2017 δηλαδή, έχουμε το έτος των πολιτιστικών ανταλλαγών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα», σχολίασε αρχικά ο κ. Κοτζιάς.

«Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας λόγω Cosco»

Ανέφερε επίσης ότι η συνεργασία στο θέμα της COSCO θα σημάνει την ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία και θα στείλει θετικά μηνύματα στους κινέζους φίλους ώστε να ενισχύσουν την συνεργασία με την χώρα μας.

Τέλος, ενημέρωσε ότι «και τα δυο σχέδια και αυτό που θα κάνουμε αύριο για το Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών και το «Μια Ζώνη / Ένας Δρόμος», προέρχονται από παλαιότερες εποχές, «από μακριά» όπως λέμε στην Ελλάδα. Και αποδεικνύουν ότι οι μεγάλοι αρχαίοι πολιτισμοί είναι ζωντανοί και σήμερα και ότι οι πολιτισμοί συνδέουν τους λαούς και είναι και οικονομικά παραγωγικοί».

Ερωτηθείς ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών για την Βόρεια Κορέα είπε ότι «η Κίνα θα συνεχίσει τον διάλογο με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου».

Keywords
Τυχαία Θέματα