Κορονοϊός: Έχασε τη ζωή της 58χρονη – 133 νεκροί στη χώρα (video)

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς το πρωί της Κυριακής κατέληξε μία 58χρονη με υποκείμενα νοσήματα, η οποία νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πλέον, οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα ανέρχονται στους 133.

Νωρίτερα, έγινε γνωστός ο θάνατος ενός 91χρονου, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και έφυγε τα ξημερώματα.

Αξίζει να τονιστεί ότι

το απόγευμα του Σαββάτου (25/04) στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της νόσου ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας σε θέματα νέου κορονοϊού Σωτήρης Τσιόδρας, είχε αναφέρει ότι το τελευταίο 24ωρο δε καταγραφήκε κανένας θάνατος.

Το βράδυ του Σαββάτου (25/04) ένας 78χρονος έχασε και αυτός τη μάχη με κορονοϊό και οι νεκροί συνολικά είχαν ανέλθει στους 131. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, που νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό», έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, εντοπίστηκαν 16 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 2.506 από τα οποία το 56% να είναι άνδρες. 578 από τα κρούσματα σχετίζονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό και 1.174 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε επίσης ότι 47 ασθενείς παραμένουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η μέση ηλικία τους είναι τα 67 έτη, 13 είναι γυναίκες ενώ το 89,4% είτε έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα είτε είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Την ίδια ώρα, 63 συμπολίτες μας τα κατάφεραν και βγήκαν από τις ΜΕΘ.

Πηγή: Κορονοϊός: Έχασε τη ζωή της 58χρονη – 133 νεκροί στη χώρα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα